Top prestatie JO13-2

JO13-2 speelde deze zaterdag 8 december zijn laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Emma, met maar elf man, dus zonder wissels, was iedereen inclusief coach en ouders stuk voor stuk zenuwachtig en onzeker over een goede afloop van deze zaterdagochtend.

De opstelling, Barris (altijd paraat en op zijn hoede), (van links naar rechts, Vishnu, Haydar, Luca en Niels vormen de afgelopen weken de prima presterende achterhoede. In het midden Mika, Nehmia Jair en Can, zonder enig commentaar stuk voor stuk gemotiveerd en bereid te werken aan een succesvol resultaat. Voorin Antonio en Amco beiden gedreven en geconcentreerd natuurlijk gespitst op een doelpunt.

Echter……… het loopt vanaf de eerste seconde niet zoals het moet. In de eerste minuut scoort Emma, nog voordat iederen zijn plek heeft volledig tegen de verwachting in een mooi doelpunt. Keeper Barris is kansloos en er ontstaat direct onvrede tussen de spelers, wat een gezeur en gemopper, zelfs ouders roeren zich om hun kroost het rechte pad te wijzen. Door de spanning en zenuwen kan echter niet voorkomen worden dat ook na tien minuten de tweede tegentreffer een feit is. Nog meer onrust en onduidelijkheid ontstaat. Ondanks meerder goede loopacties van Amco en Antonio wordt er niet meer gescoord. De jongens gaan moegestreden en met een duidelijk gevoel van onvrede rusten. Ook de coach ziet dat er geen goede synergie is tussen de mannen, er wordt gescholden op elkaar, meerdere spelers proberen al pingelend het doel van de tegenstander te bereiken en ja zelfs de coach krijgt een waarschuwing van de scheidsrechter over het gedrag van twee van zijn mannen.

Dit gedrag wordt in de tweede helft niet getolereerd en zal leiden tot een verwijdering van het veld. De reden, het niet tegen je verlies kunnen en vervolgens een ander de schuld willen geven van dit verlies, op grove wijze, is niet waar we voor staan. De coach en zijn begeleider leggen dit nog een keer uit aan de jongens maar dit lijkt niet door te dringen, als dan ook de scheidsrechter de waarschuwing nogmaals herhaald voordat de jongens de kleedkamer uit zijn, lijkt de ernst door te dringen. De tweede helft kan beginnen.

Direct vanaf het begin is het team stil en iedereen geconcentreerd, er ontstaan meerdere kansen, er wordt voldoende gelopen en er worden aanvallen gepareerd, de kansen keren. Na tien minuten in de tweede helft staat het 1-2, nog twee te gaan. En Ja hoor, door perfect positiespel van Can en het steeds verder opkomen van Vishnu (positie) en Hayder neemt de druk steeds verder toe. Nog tien minuten te spelen en het staat 2-2 (Can en Antonio) wat gaat het worden…….

De tegenstander is onzorgvuldig, speelt niet meer over en het veld wordt kleiner en kleiner als Emma aan de bal is, kansen dus voor de altijd snelle Antonio en de achterlijn zoekende Amco, tot op de laatste minuut is het spannend en blijft de stand gelijk, beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. In de kleedkamer is sprake iedereen het erover eens de tweede helft was een TOP PRESTATIE, er werd gevoetbald en gelopen, prima de inzet van Barris mag daar niet bij vergeten worden, super. Daarnaast willen we de scheidsrechter bedanken voor zijn geduld en inzet op deze druilerige zaterdagochtend. Er wordt geopperd om in de winterstop deze mannen nog een keer vriendschappelijk te treffen zodat de krachtmeting kan worden voortgezet, ook de tegenstander staat hier voor open, want het was ondanks de vervelende woorden in de eerste helft uiteindelijke een sportieve prestatie van goed niveau.

Na de douches volgt een overheerlijke verse Turkse Pizza van de moeder van Himmedcan, deze hadden de jongens nog tegoed van de fantastische wedstrijd van twee weken geleden (toen ook tegen Emma) en de wedstrijd tegen Drechtsteden waarbij Himmedcan er meerdere scoorde. Kortom een goede afsluiting van de eerste helft van het seizoen, op naar de volgende mijlpaal, misschien wel kampioen van de tweede helft van de competitie?