Puntje tegen Wieldrecht goud waard

Het was uiteindelijk maar een puntje, maar hij voelde als goud. EBOH leek weer eens op een 1-0 nederlaag af te stevenen door het bekende gebrek aan schotvaardigheid. In de 95ste minuut mocht het nog 1 corner nemen. Iedereen naar voren, inclusief het bestuur,  en doelman Pim Versluis. Leroy Verkerk nam hem perfect en met een machtige kopbal zorgde Jesse Rensen voor euforie in de roodzwarte harten.

En daarmee werd Jesse de held van de middag. Het duurde erg lang voordat hij zijn sterke optreden bekroonde , maar hij smaakte er nog beter door. En dan te bedenken dat Jesse eigenlijk met zijn vrienden vroeg in de middag naar Oberhausen zou afreizen om later het gevecht van het jaar tussen Rico Verhoeven en Badr Hari bij te wonen. “Ik kan mijn ploeg niet in de steek laten, ik ga voetballen, kleed me snel om en zal daarna naar Oberhausen reizen, samen met Joop van Eck” ,aldus Jesse, die als sleurende bikkelende middenvelder voorop ging in de strijd tegen de ongenaakbare koploper Wieldrecht. Er stond so wie so veel spanning op deze wedstrijd voor EBOH. Zo verklaarde trainer Hoessin Youhri na afloop aan Minne Groenstege van AD de Dordtenaar, dat hij bij weer een nederlaag zijn functie ter beschikking zou stellen. Dat werd dus allemaal in extremis voorkomen.  

EBOH begon sterk in de derby en liet Wieldrecht een paar keer met de schrik vrij komen. Remy Holster verscheen alleen voor de keeper, maar schoot tegen de deze middag ook weer uitstekende opererende Frank Groeneweg op. (ex SC Amstelwijck en EBOH).  
Ook Jeffrey Monster kreeg een aardige kijker. Nick van Wijngaarden had een mooie actie op de linkerflank in huis en bediende de aanvoerder op maat op de penaltystip. Helaas gleed hij uit en raakte de bal maar half. Daarna voetbalde Wieldrecht zich onder de druk uit en werd het enkele keren gevaarlijk. Ries Fok gaf in trainerstaal aan dat EBOH te open stond in de organisatie en niet compact genoeg speelde en dan geef je de tegenstander de gelegenheid om te voetballen.
Vooral de snelle linksbuiten Mark van Agteren was een plaaggeest voor directe tegenstander Tom Slagter en sneed een paar keer gevaarlijk door de defensie. Maar daar stond Pim Versluis op de goeie plek om redding te brengen en Terence Kliphuis schoot over na een perfecte voorzet van dezelfde Mark.  

Na rust bleef EBOH lange tijd overeind en kwam zelfs bijna op voorsprong. Een verre ingooi van Jeffrey Manzanares belandde bij Jesse Rensen, die prachtig  inkopte, maar de vingertoppen aan de lange arm van Frank Groeneweg voorkwamen erger voor Wieldrecht. Leroy Verkerk mikte vervolgens naast.  Ondertussen moest Mark van Agteren zich laten vervangen, doordat hij geblesseerd raakte na een overtreding van Leroy Verkerk, die met geel bestraft werd. Wieldrecht werd niet slechter van de wissels.  Luuk van den Berge en Ferhat Kemaldar (kon niet starten wegens liesklachten) lieten zich nadrukkelijk gelden. Nadat  Pim Versluis een vrije trap van Luuk van de Berge onschadelijk had gemaakt en Luuk een voorzet van Marco Vrolijk voor open doel over schoot was het toch raak voor de koploper. Ferhat Kemaldar nam een voorzet van Terence Kliphuis perfect op de pantoffel een de bal viel als een granaat strak in de hoek.  

EBOH had nog een kwartier om iets aan die achterstand te doen en trok alle registers open, met zelfs Paul Reijnders extra in de spits!
De werklust en duelkracht kostte ook de nodige gele kaarten. EBOH ontving er maar liefst 5 van scheidsrechter Schipper, die voor rust beter floot dan er na.  Wieldrecht kwam er beter vanaf.
Natrappen van Vincent Bijl op Mo Salman gebeurde achter zijn rug en aan het shirtje hangen van Johnny Granger op weg naar Frank Groeneweg, waardoor hij net te kort kwam, werd ook niet bestraft.
De als een dijk spelende “Dijckie” (Jordi van Dyck) kopte een voorzet van Wesley Loos mooi binnen, maar opnieuw was daar Frank Groeneweg, die de gelijkmaker voorkwam. Tegen de machtige kopbal van Jesse Rensen kon hij echter niet op, waardoor EBOH alsnog juichend het veld verliet.

Trainer Hoessin Youhri was blij dat EBOH met een goed gevoel de winterstop in kan. Eindelijk een beloning voor onszelf en nog verdiend ook. Wij hadden veel spirit en durfden vooruit te voetballen en wilden niet verliezen.  Zijn collega John den Dunnen vond dat zijn ploeg veel te tam begon aan de derby en te veel onder de indruk was. Zuur dat we het in de laatste seconden weggeven, maar we hebben toch een prima 1ste seizoenshelft achter de rug met 10 overwinningen en 2 gelijke spelen.
We moeten er wel voor zorgen dat we er gelijk staan na de winterstop, want 6 punten voorsprong op IFC lijkt veel, maar is zo weer weg, als we niet bij de les blijven.
Wieldrecht betrekt begin januari een trainingskamp in Maastricht en EBOH verblijft in Eindhoven.
Voldoende tijd om blessures te laten herstellen en fit aan de 2de seizoenshelft beginnen eind januari.
Hier zal Frank Teunissen niet bij zijn. Op de training ging hij weer door zijn knie. Door de gecombineerde meniscus/kruisband operatie is het seizoen voor hem voorbij.
De affaire vorige week tussen verzorger Dennis Vondermans en Leroy Verkerk is afgelopen donderdag uitgesproken.  Verzorger vandaag was Hans Wijker, doorat  Dennis Vondermans uitje had van zijn werk, wegens het 40-jarig bestaan.
Voor beide ploegen gelden verschillende belangen in 2017. EBOH moet zich veilig zien te spelen en Wieldrecht gaat natuurlijk voor het kampioenschap. Een mooie wens voor onder de kerstboom.
Fijne Feestdagen.

Wieldrecht – EBOH 1-1

’76 Ferhat Kemaldar 1-0
‘90+5 Jesse Rensen 1-1

Opstelling EBOH: Pim Versluis, Leroy Verkerk ,Tom Slagter (Paul Reijnders), Mo Salman, Cyril Elschot, Nick van Wijngaarden, Jordi van Dyck , Jeffrey Manzanares , Jeffrey Monster (Wesley Loos), Remy Holster (Johnny Granger), Jesse Rensen.
Reservedoelman: Kevin Emde en Reservespeler: Joel Ricardo Cruz