Thuiswinst in Nieuwendijk

Vanwege de voorbereiding van de viering van het 100-jarig bestaan aan de Schenkeldijk werd EBOH – Altena bij Altena in Nieuwendijk gespeeld. De wedstrijd bleef staan, alleen de locatie was anders, waardoor Altena in reserveshirts speelde en EBOH in het vertrouwde rood-zwart. Voor aanvang was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan oud-sponsor en trouw Altena supporter Cees van Maastrigt, de opa van 1ste elftalspeler Jovanny.

Vanaf het begin was duidelijk wie de betere ploeg was. Altena bungelt onderaan de ranglijst en heeft ten opzichte van vorig seizoen een jasje uitgedaan. En het telde ook wat blessures en dan blijft er een enthousiaste jonge ploeg over, die volop strijd levert, maar gewoon kwaliteit te kort komt. EBOH doet het dit seizoen bijzonder goed en is al vanaf de bekerpoulewedstrijden ongeslagen. Door een paar gelijkspelletjes moet het wel het  ongenaakbare Papendrecht voor laten gaan, maar een periodetitel moet er dit seizoen toch wel inzitten. Dan moet er van de “kleintjes” gewonnen worden en dat is historisch een probleem voor EBOH, zoals we vorige week in Woudrichem zagen, waar met moeite 1-1 gespeeld werd. En de ploeg moet heel en fit blijven en dat is soms lastig.

Deze keer ontbraken Robin Matena (werk) en Elvis Versluis. De kleine spelmaker raakte vorige week lelijk aan zijn knie geblesseerd na een Woudrichem tackle. “Ik hoop zelf op een kneuzing, maar het kan ook erger zijn, meniscus of kruisband. Deze week laat ik een scan maken”.
Hoeveel kansen moet je krijgen? EBOH kreeg er heel veel tegen Altena met Noël Goossens met stip op 1. De topscorer van EBOH benutte er slechts één. Na eerst voorlangs geschoten te hebben was het daarna wel raak na een mooie assist van Jimmy Pieper. “Je zal wel denken, wat mist die Goossens veel kansen, maar dat komt omdat ik last van een lamme arm heb, waardoor ik de finesse voor de goal mist”, zo sprak Noël na afloop. Van kansen missen hadden meer spelers last, bijv. Leroy Verkerk, Jimmy Pieper, Ricardo Heuverling, Furkan Kaya, Haris Brzac, Wesley Ebbers, ja wie niet eigenlijk?

Dat was de man die zelden scoort, maar nu 2x, “man of the match” Mitchell Rovers. Zowel voor als na rust mikte hij een afgeslagen cornerbal prima binnen achter de uitstekende doelman Bas Visser, die veel meer treffers voorkwam. Altena had daarvoor nog verrassend gelijk gemaakt. Hans den Haan kopte een voorzet fraai tegendraads binnen. Jeffrey Monster ging nog even in discussie met de prima leidende Bayram Cakir.”Er ging een handsbal aan vooraf, de scheids zag het ook, maar liet doorspelen en daarna geeft een ander de voorzet. Dat is een nieuwe aanval?, zei hij”. Het mocht uiteindelijk de pret niet drukken, want de 3 punten werden binnen geharkt.
Er had aan het doelsaldo gewerkt kunnen worden, maar er werd niet geluisterd naar Ernst Bustraan achter de goal: “Jongens hij hoeft niet hard, gewoon de hoek op zoeken”.

Dat moet volgende week beter, opnieuw op verplaatsing. Deze keer naar Wilhelmina’26 uit Wijk en Aalburg.
 
EBOH – Altena 3-1           (2-1)

‘20 Noël Goossens 1-0
‘25 Hans den Haan 1-1
’42 Mitchell Rovers 2-1
‘70 Mitchell Rovers 3-1

Scheidsrechter: Bayram Cakir

Opstelling:
Jan Arie Kouwenhoven, Jeremy Boshart, Ricardo Heuverling, Jimmy Pieper(Ricardo van de Merwe), Mitchell Rovers, Leroy Verkerk, Joey Steenbakker ,Noël Goossens, Wesley Ebbers, Haris Brzac, Furkan Kaya (Jeffrey Manzanares)

Wissels: Jesse Rensen, Oberson van der Spek

Staf:
Trainer coach: Patrick Stok
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal