Mager gelijkspel in Woudrichem

EBOH kwam niet verder dan een magere 1-1 in Woudrichem en deze uitslag stond in schril contrast met de vorige keer dat EBOH op het Bolwerk aantrad. Toen werd er met 0-6 gewonnen van de Vissekoppen in een wedstrijd waarin alles klopte en gek genoeg Woudrichem over een betere selectie beschikte. Grote held was Noël Goossens met 3 doelpunten en de wedstrijdbal. Dit keer bleef de topscorer op 0 steken en had hij in Nick van Giessen een taaie bewaker.

Bij Woudrichem hebben ze een jasje uitgedaan en de ploeg had nog geen punt gepakt thuis. Er werd volle bak gestreden voor iedere meter en het thuispubliek haalde opgelucht adem van “hè hè we kunnen het gelukkig nog”. De puntendeling tegen “topper” EBOH was verdiend en werd met gejuich begroet. De ploeg van trainer Patrick Stok (Jeffrey Monster drentelde langs de lijn en was geschorst) speelde een magere wedstrijd. Het was met de opstelling improviseren geblazen en de afwezigheid van 4 basisspelers was net te veel van het goeie. Jeremy Boshart was geschorst, Ricardo van de Merwe heeft een peesblessure aan zijn knie en Jimmy Pieper en Ricardo Heuverling hadden een doopfeest.
Van de invallers viel Robin Matena het meest op. Hij zorgde voor veel dreiging in de voorhoede en scoorde een dikke voldoende.

Woudrichem heeft het hele seizoen al moeite met scoren en werd een handje geholpen door EBOH. Een balletje voorlangs werd ongelukkig geraakt door gelegenheidslinksback Ronan van Weelden, de man van de “golden goal” tegen Tricht. “Ik schrok eigenlijk van Jan Arie, die riep en toen dacht ik dat er een mannetje in mijn rug zat, ik wilde hem achter schieten, maar de bal stuitte op tegen mijn scheenbeen en hij ging strak in de bovenhoek, dat was flink balen”  
Binnen 10 minuten werd de achterstand ongedaan gemaakt. Robin Matena zag zijn inzet na een mooie assist van Noël Goossens eerst nog geblokt, maar vond even later wel het net.
Weggestuurd door Elvis Versluis drukte hij perfect af in de verre hoek.
En hij zorgde ook bijna voor de 1-2. Randje 16 wipte hij de bal op om vervolgens hard uit de halen, maar de bal verdween rakelings naast het doel.
Aan de andere kant kreeg Bori Secreve een levensgrote kans na een uitglijder van Leroy Verkerk, maar moederziel alleen voor  Jan Arie Kouwenhoven schoot hij naast.

In de 2de helft waren er opnieuw wisselende kansen voor beide partijen. Robin Matena schoot na een mooie actie opnieuw net naast en Haris Brzac vond alleen voor Aljan Dekker de doelman op zijn weg. Aan de andere kant was Jan Arie paraat door een schot van Swen Weusthof stijlvol te pareren en de bal van de voet van de gevaarlijkste aanvaller van de thuisploeg Rick Naaijen te plukken. In blessuretijd was er bijna nog de winnende van EBOH. De man van veel beslissende goals in de eindfase van een wedstrijd, Haris Brzac, schoot een vrije kans snoeihard op de paal. Heel Woudrichem haalde opgelucht adem. “Dat zou een gestolen overwinning zijn geweest, maar wel lekker”, oordeelde de geschorste  Jeffrey Monster. Collega trainer Patrick Stok had een keer niet genoten van zijn ploeg: “We kunnen één voor één beter voetballen, maar dat maakt nog geen winnend team. In balbezit maakten we veel verkeerde keuzes. Robin heb ik eruit gehaald om hem te beschermen. Ze waren behoorlijk aan het provoceren en hij had al geel”

De jonge scheidsrechter Carlo van Oijen trapte niet in de provocaties en floot een uitstekende wedstrijd , al was de gele kaart voor Mitchell Rovers voor een lichte duw overdreven. “Die had die scheidsrechter van vorige week zelfs niet gegeven”, aldus kenner Joop van Eck.
Elvis Versluis moest na een grove charge, slechts bestraft met een vrije trap, het veld geblesseerd verlaten. En voor de rest was het waterkoud en smaakte de vis uit de kiosk “Propjevol” weer uitstekend. Daarvoor alleen al komen we graag terug op het Bolwerk.
Volgende week speelt EBOH uit bij Altena. De thuiswedstrijd is omgezet in een uitwedstrijd, vanwege de viering van het 100-jarig bestaan op de Schenkeldijk.   

 Woudrichem – EBOH                      1-1                 (1-1)     

‘08       Ronan van Weelden (e.d.)   1-0
‘18       Robin Matena                       1-1
 
Scheidsrechter: Carlo van Oijen uit Bergen op Zoom

Opstelling:
Jan Arie Kouwenhoven, Mitchell Rovers, Leroy Verkerk, Joey Steenbakker ,Noël Goossens, Elvis Versluis (Oberson van der Spek), Ronan van Weelden (Jeffrey Manzanares), Wesley Ebbers, Haris Brzac, Robin Matena (Henny Otto), Furkan Kaya (Myron van Pelt)

Wissels: Julian van Duren (res.keeper)Staf:
Trainer coach: Patrick Stok
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal