Oranje doet het beter

Later op de middag kreeg ik een gevoel van “het zal toch niet” toen de Amerikanen de aansluitingstreffer scoorden tegen Oranje. Ik heb al genoeg “sportief” leed achter de rug vandaag, maar gelukkig scoorde Denzel nog een keer en werd er geen 2-0 voorsprong weggegeven. Dat deden de roodzwarten wel in Wijk en Aalburg bij Wilhelmina’26.

Voor rust geen vuiltje aan de lucht. Volle bak druk en een uitstekende helft, die we dit seizoen vaak na rust pas zagen. Al vroeg kansen voor Ricardo Heuverling en Noël Goossens en de kanaries konden niets anders dan tegenhouden. De beloning kwam na een half uur, toen Noël Goossens met een halve omhaal voorbereidend werk van Joey Steenbakker afmaakte. Vlak voor rust was er een actie van Haris Brzac in de 16. Zijn opwippertje werd met de hand weggetikt en de bal ging op de stip. Appeltje eitje voor Noël en rusten met een comfortabele 0-2. De enige tegenslag was de blessure van Wesley Ebbers. Hij kreeg een knietje vol op zijn dijbeen en dat noemen ze een “ijsbeentje”. Grootspraak was er bij het geringe aantal supporters, die de kou trotseerden. “Bij 3-0 gaan we naar de kantine”. Die vlieger ging helaas niet op. De “volle bak druk” was verdwenen en na 3x spelen was de bal al kwijt. Er leek nog niets aan de hand want veel kansen kwamen er niet voor Wilhelmina. Totdat aanvoerder Kevin van Esch de bal aan de voet had aan de rand van het strafschopgebied. “Let op het rechterbeen, hij is rechts” schreeuwde Jan Arie Kouwenhoven. Dat klopte en was tegen dovemans oren gezegd. Hij draaide weg en verraste Jan Arie met rechts in de korte hoek.   

Toen het 5 minuten voor tijd nog 2-1 stond, gingen we toch voorzichtig denken aan een 3-punter, verdiend in de 1ste helft. Robert Bouman verstoorde de mooie droom. Vanaf een meter of 20 haalde hij uit en terwijl iedereen dacht dat Jan Arie de bal uit zijn doel zou tikken, raakte hij hem onvoldoende, waardoor de bal in het (zij)netje viel. Wat een domper, maar het werd nog erger. Invaller Jesse Rensen veranderde een voorzet ongelukkig van richting, waardoor de bal voor de ook ingevallen Nicky van Ooijen viel. Hij bracht Wilhelmina in jubelstemming. Buitenspel oordeelde assistent Frans Stal, maar de overigens uitstekende scheidsrechter Mike Klaare gaf doelpunt, omdat de bal via een EBOH speler bij de held van Wilhelmina Nicky van Ooijen kwam. En zo verliet EBOH in een stemming ver onder nul, zoals de gevoelstemperatuur was, het veld. ”Dat kan een keer gebeuren” was de reactie van Jan Arie Kouwenhoven na afloop. Dat zal wel, maar wennen doet het nooit.

EBOH is zijn ongeslagen status na 14 wedstrijden kwijt, en dat hadden we na zo’n mooie eerste helft niet verwacht. Leen Verkerk, de man die er als vaste supporter altijd bij is: “Wat moet je hier nou over schrijven? Iets met Sinterklaas of zo?” Gelukkig is er al snel de mogelijkheid om ons te revancheren. Zaterdag is er de uitwedstrijd bij Heukelum. “Hadden we daar nog een appeltje te schillen?”. Al weer een uitwedstrijd?. Ja de 4de op rij. Nadeel? Welnee, in het voorjaar wacht ons een mooie serie thuiswedstrijden. Lekker weer en op het fietsie naar de Schenkeldijk. Nog 1 keer de kou trotseren voor de winterstop en de week voor kerst nog een bekerwedstrijd tegen de Zwerver thuis.
We rekenen er op om met een goed gevoel de feestdagen in te gaan.  
     
Wilhelmina’26 – EBOH                    3-2                 (0-2)     

‘30       Noël Goossens                     0-1
‘42       Noël Goossens                     0-2
’57       Kevin van Esch                    1-2
‘85       Robert Bouman                    2-2
’88       Nick van Ooijen                    3-2

Scheidsrechter: Mike Klaare

Opstelling:
Jan Arie Kouwenhoven, Jeremy Boshart, Ricardo Heuverling, Jimmy Pieper, Mitchell Rovers, Leroy Verkerk (Jesse Rensen), Joey Steenbakker ,Noël Goossens, Wesley Ebbers (Oberson van der Spek), (Ricardo van de Merwe), Haris Brzac, Furkan Kaya (Jeffrey Manzanares)

Wissels: Henny Otto, Robert de Bruin (res.keeper)

Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal