Lekker de competitie-winterstop in

In de aanloop naar de laatste competitiewedstrijd in en tegen Heukelum waren er volop problemen voor de trainersstaf om een volwaardige selectie samen te stellen, maar Patrick Stok en Jeffrey Monster slaagden er knap in om een strijdbaar EBOH team de wei in te sturen dat met een mooie 0-3 sportpark “ De Vriezenwijk” (zeg dat wel!) kon verlaten. 

Elvis Versluis is een tijdje uitgeschakeld door een knieblessure, Wesley Ebbers kreeg vorige week een ijsbeentje in zijn knie, Ricardo van de Merwe lag de hele week ziek op bed, Leroy Verkerk had een spoedklus met zijn bedrijf, Mitchell Rovers werd op zijn scooter op een rotonde aangereden door een auto, die hem niet zag (gelukkig alleen knieletsel) en Jimmy Pieper en Ricardo Heuverling hadden (weer) een doopfeest. En verder ontbraken Robin Matena (?) en Shujendy Martis (nog steeds geblesseerd?). Dat is bij elkaar bijna een heel elftal. Het leverde basisplaatsen op voor Jeffrey Manzanares (terug van weggeweest na lang blessureleed), Jesse Rensen (sterk op het middenveld), Henny Otto (zoals altijd niet van de bal af te zetten) en Oberson van der Spek (wisselt sterke met mindere momenten af). Ricardo van de Merwe zat zwaar ingepakt op de bank, Leroy Verkerk arriveerde in de rust na de klus en Wesley Ebbers (“wat een knollentuin is het hier”) slikte de pijn van het ijsbeentje weg.

Voor welgeteld 50 toeschouwers, waarvan 20 uit Dordrecht, in een misttroostig decor, begon Heukelum met aanvallende intenties en brak EBOH regelmatig gevaarlijk uit. De thuisploeg had vanaf begin af aan het vizier niet op scherp en alle pogingen verdwenen over of naast, of in de handen van de weer sterk keepende Jan Arie Kouwenhoven. Al moest Jan Arie wel gestrekt bij een schot van Menno Dekker. EBOH was effectiever en kwam op voorsprong na een mooie actie van Henny Otto, waarna Wesley Ebbers de bal panklaar legde op het hoofd van Noël Goossens. De 0-2 hing in de lucht, maar kwam er niet doordat scheidsrechter Stan Claassen de jonge keeper Max Borowski iets te veel in bescherming nam en de dubieuze vlagsignalen van assistent Joop Viveen zonder pardon honoreerde.

Verder had Claassen de controle over het sportieve duel en hield de kaarten op zak en dat is altijd fijn. Na rust werd Ricardo van de Merwe gebracht en even later ook Leroy Verkerk. EBOH timmerde nog meer aan de poort van Max Borowski, de opvolger van de vorig seizoen nog prima keepende Yoerik van ’t Pad, die nu verdienstelijk linksback speelt bij de ploeg van de vertrekkende trainer Jerome Ceton. Nadat Noël Goossens de bal net over schoot na een slechte uittrap, was het uitgerekend Jesse Rensen, (vorige week nog ongelukkige assist bij winnende goal Wilhelmina), die zijn sterke optreden bekroonde met een mooie treffer na passje breed van Ricardo van de Merwe. Dit tot grote vreugde van zijn grootste supporter, moeder Anja (één van de 20). Leroy Verkerk “klaarde de klus” door zelf op te stomen en via de handen van Max Borowski de 0-3 op het bord te zetten.

Daarna mocht de jeugd aan de bak. De wedstrijd van J-O19 was gelukkig verzet en de talenten Myron van Pelt, Sydney Rietbergen en Ronan van Weelden mochten allemaal minuten maken. De 0-4 was dichtbij, maar Noël Goossens raakte de lat en de kopbal van Ronan van Weelden verdween net naast de paal. De opluchting en blijdschap waren er niet minder om na afloop. Patrick Stok had een “big smile”. “Het was een zware puzzel, maar er stond een team met spirit en daar zijn Jeff en ik trots op”.
Jerome Ceton van Heukelum had de hele wedstrijd het gevoel dat er meer in zat, maar het team liep zich stuk op een ijzersterke defensie met een uitstekend centraal duo Joey Steenbakker en Jeremy Boshart. Ook Jan Arie Kouwenhoven en de backs Jeffrey Manzanares en Furkan Kaya haalden een dikke voldoende. Met 24 punten uit 11 wedstrijden staan we op een keurige 2de plaats en gaan we lekker de kerst in.
Het diner zal nog beter smaken als we zaterdag 17 december de Zwerver verslaan in de beker. De Kinderdijkers ondervinden aan den lijve dat de 1ste klas een stuk zwaarder is. Het enige hoogtepunt voor hen was de winst in de “Old Firm”  tegen Nieuw Lekkerland.

De wedstrijd begint al om 12 uur, omdat de KNVB vond dat met z’n allen de “Troostfinale” moeten kunnen zien. Zitten we daarin dan? Of is het misschien voor Marokko?          
     
Heukelum – EBOH                           0-3                 (0-1)     

‘19       Noël Goossens                     0-1
‘63       Jesse Rensen                       0-2
’71       Leroy Verkerk                       0-3
 
Scheidsrechter: Stan Claassen

Opstelling:
Jan Arie Kouwenhoven, Jeremy Boshart, Jesse Rensen (,Sydney Rietbergen), Joey Steenbakker ,Noël Goossens, Wesley Ebbers (Myron van Pelt), Oberson van der Spek (Ricardo van de Merwe), Haris Brzac, Furkan Kaya, Jeffrey Manzanares (Ronan van Weelden), Henny Otto (Leroy Verkerk)

Wissels: Robert de Bruin (res.keeper)
Staf: Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Harold Verberkmoes