Terug van weggeweest

EBOH klopt in oefenduel het al even ambitieuze GSC/ODS met 3-2

Door Fred van Dongen

Dordrecht – Twee gezien de personele aanwinsten ambitieuze Dordtse clubs oefenden vanmiddag tegen elkaar. Zaterdag-tweedeklasser EBOH won met 3-2 van GSC/ODS dat dit seizoen in de derde klas zaterdag acteert. Bij rust van de alleraardigste wedstrijd stond het nog 1-1. Voor EBOH scoorden Jerry van Ingen en Noël Goossens (2x). De treffers van GSC/ODS kwamen op naam van Ozan Cimen en Ismail Yildirim (strafschop).

De van Dubbeldam-zondag afkomstige Jerry van Ingen scoorde al na tien minuten voor zijn nieuwe club EBOH na een prachtige steekbal. Jerry: ‘Ja een lekker begin’. Noël Goossens die na rust inviel troefde hem met twee treffers wat productie betreft toch af. Noël werd vorig seizoen topscorer van de stad Dordrecht als opvolger van Jerry van Ingen en staat dus op het topscorerslijstje meteen weer boven Jerry. De laatste haalde terecht zijn schouders op over die vroege ontwikkeling: ‘Maakt mij niets uit, als er maar gescoord wordt’.

EBOH verkeert in de luxe omstandigheid dat het over drie spitsen beschikt (behalve Noël en Jerry ook de van Emma teruggekeerde Rayvano van de Merwe) waardoor het aanvals-tactisch diverse varianten op de mat kan leggen. Een constatering die een brede lach veroorzaakte bij trainer Patrick Stok. Alle drie eindigden vorig seizoen immers in de top-tien van het Dordtse topscorersklassement.

Een vlot draaiend GSC/ODS liet merken dat het als derdeklasser dicht tegen het niveau zit van de een afdeling hoger opererende gastheer. In de defensie stond het vertrouwde duo Kramer (Marlon) & Kramer (Rick) opgesteld. Het kreeg voor rust gezelschap van de van Wieldrecht overgekomen Mo Salman die zo terugkeerde bij zijn oude trainer Pippy Pruymboom. ‘We kunnen elkaar lezen en schrijven’, aldus Mo over zijn technische baas. ’Ik ben net terug van een vakantie met vrouw en kleine in Libanon en Egypte. Heb nog maar twee keer getraind. En ben ook geen achttien meer. Vandaar dat ik maar één helft heb gespeeld. De meeste ploeggenoten moet ik nog leren kennen. Maar voetballend ging het allemaal goed; best een leuk begin dus’.

Van de oude zaterdagsectie van GSC/ODS verschenen diverse spelers vanmiddag binnen de lijnen onder wie Simcha Kuiters. Een andere kei uit de vroegere zaterdagselectie, Arie Pankras jr. (25) volgde het oefenduel in modieuze zomerbroek langs de lijn. ’Ik kamp met een zware kruisbandblessure en denk niet dat ik dit seizoen nog in actie kan komen’.

De op het oude nest van GSC/ODS teruggekeerde Djim Kammerman liet ongetwijfeld tot genoegen van de technische staf zich in de spits weer zien als een technisch vaardige aanwinst met inzicht.

Voor EBOH staat nu het Ger Husen toernooi van DFC op het programma. Op donderdag 17 augustus om 19:30 uur tegen FC Dordrecht Amateurs, en op zaterdag 19 augustus om 14:30 uur tegen RCD of gastheer DFC.