We zijn onderweg….

En we hebben zin in een nieuw seizoen met nieuwe kansen in een mooie competitie met sterke tegenstanders.

Trainer Patrick Stok (Jeffrey Monster lag nog op zijn vakantiebedje) had de beschikking over 16 spelers op de 1ste trainingsdag  aan de Schenkeldijk, waaronder de keepers Jan Arie Kouwenhoven en Robert de Bruin.
Van de nieuwkomers waren Calvin van der Holst, Damian Gerde, Patrick Stoel, Jerry van Ingen en Maikel Steenbakker van de partij. Ruben Retel en Rayvano van der Merwe vierden nog vakantie. En hetzelfde gold voor de op Curaçao verblijvende Noël Goossens. Stephen Emelina , Jeremy Boshart, Jimmy Pieper (net weg) en Haris Brzac vertoefden ook in tropische (Zuidelijk) of natte (in de buurt) streken. De spelers zagen er over het algemeen fit uit (Joey Steenbakker: “ik ben 6 ons afgevallen”) .

Er staat een volwaardige ruime selectie, die hard nodig is om mee te doen in de regionale 2de klas, met prachtige wedstrijden in het verschiet tegen bijv. stadgenoot en favoriet voor de titel Oranje Wit. En datzelfde geldt voor de andere favoriet IFC. De duels tegen VVGZ, Pelikaan en Rijsoord zijn ook niet te versmaden en de Alblasserwaard is ruim vertegenwoordigd met Streefkerk, de Zwerver en de Alblas. Rotterdam is vlakbij met Spartaan’20 (oude bekende van vroeger) en net over de Brienenoord treffen we Alexandria’66, CVV Zwervers (Capelle) en Spirit. En die club komt uit Ouderkerk aan de IJssel, met 34 km de verste uitwedstrijd.
Als alternatief kan je altijd de pont nemen van Kinderdijk naar Krimpen aan de Lek.  Kortom ons wacht een mooi seizoen. In de beker hebben we het geluk van 2 thuiswedstrijden. Op 2 september spelen we thuis tegen 1ste klasser WNC en op 16 september tegen oude bekende Tricht. Tussendoor staat op 9 september de uitwedstrijd tegen Theole uit Tiel op het programma. Twee ploegen gaan door naar de volgende ronde.

EBOH 2 startte met 10 man aan de training. De zoektocht naar een nieuwe trainer leverde geen succes op. Gelukkig was “good old” Joris Kardienaal bereid om na een sabbatical van 1 jaar de kicksen weer uit de tas te pakken en trainer te worden van de reservisten. En allround teammanager, assistent en vlagger Stephan Rovers blijft gelukkig. Op eigen verzoek heeft EBOH gevraagd om een klasse lager te spelen. De Zeeuwse afdeling met 10 verre uitwedstrijden was men meer dan zat.
Gelukkig wacht nu een leuke competitie met maximaal een half uurtje rijden. Het tweede heeft ook 2 thuiswedstrijden in de beker met DFC 3 en Oranje Wit 4. En de uitwedstrijd naar Wieldrecht 3 kan op de fiets ! 
Op zaterdag 12 augustus speelt EBOH 1 de 1ste oefenwedstrijd thuis tegen GSC/ODS aanvang 14.00 uur. Het 2de volgt op dinsdag 15 augustus tegen de reservisten van GSC/ODS, aanvang 19.30 uur.