Succesvol internationaal weekend EBOH

Afgelopen vrijdag 29-03-2013, was het dan zover. Het traditionele voetbalweekend E.B.O.H. – Stotfold, voor de 39ste keer. De Engelsen waren al heel vroeg in Dordrecht, zij kwamen met een volle bus en ook nog eens met veel aanhang die het vliegtuig hadden genomen.Om 13.00 uur was onze kantine al helemaal gevuld met Engelsen. De spelers trapten op het veld een balletje en de begeleiding zocht oude bekenden op en onder het genot van een hapje en drankje werden er weer vele herinneringen gedeeld. En natuurlijk kwam de vraag van beide clubs aan elkaar hoe sterk hun teams nu waren. Beide clubs probeerden elkaar een beetje de loef af te steken, maar uiteindelijk zou dat op zondag pas bekend worden.
Om ongeveer 16.30 uur waren de EBOH gastgezinnen ook aanwezig. Zij namen hun gast mee naar huis en daar konden zij even lekker bijkomen. Even douchen, omkleden, lekker eten en weer snel naar E.B.O.H. Daar troffen de spelers van beide clubs elkaar weer en brachten de avond door met onder ander tafelvoetbal, tafeltennis en werd de DJ meerdere malen om verzoek nummers gevraagd. Aangezien de Engelsen al vertrokken waren om 00.00 uur, hadden zij er al een heel lange dag opzitten. Vele Engelsen haalden het eind van de avond dan ook niet en gingen lekker op tijd mee naar het gastgezin om te slapen.

Zaterdag 30-03-2013 was het de beurt aan EBOH om de Engelse gasten een dagje uit te bezorgen. Daar was door de organisatie (Michel Loopik, Ferdi Schmidt en Ed Piket) goed over nagedacht. Om 10.00 uur moesten onze Engelse gasten aanwezig zijn. Iedereen was op tijd dachten de Engelsen en de bus reed naar het mooiste stadion van Nederland. Onderweg naar het Feyenoord stadion werd er gebeld dat er nog iemand bij EBOH stond te wachten. Deze man werd door zijn gastgezin naar de Rotterdamse Kuip gebracht. Na de rondleiding was er voor de Engelse gasten een mogelijkheid om in de Feyenoord shop inkopen te doen, even bij de Mc Donald wat snacken en door naar de Spido. Hier ging de hele groep een rondvaart doen in de Rotterdamse haven. Uiteindelijk waren ze rond 16.00 uur weer terug bij EBOH, waar de gastgezinnen hun gast weer kwamen ophalen.
Voor het avondprogramma hadden we onze huis DJ weer bereid gevonden om de muziek te verzorgen. Ook was er een gezamenlijk spel georganiseerd. De groepen werden samengevoegd en met speciale ski´s (met 4 personen tegelijk op twee ski´s)werd er gestreden om de 1ste plaats. Ook werd er door de organisatie van beide clubs al een idee op tafel gelegd voor het volgende jaar. Dan hebben we namelijk ons 40 jarige jubileum van dit evenement. De voorstellen worden onderzocht of het haalbaar is en nog voor de jaarwisseling zal onze organisatie naar Stotfold afreizen of zij komen naar ons, zodat we ook volgend jaar een fantastisch weekend neer kunnen zetten. De avond werd voortgezet met muziek en wij sloten om ongeveer 01.00 uur af.

Zondag 31-03-2013 was de grote dag voor iedereen die het evenement kent. Het deed s’ morgens wel zeer want de tijd was een uur vooruit gegaan en dat betekende een uur minder slapen. Iedereen was ruim op tijd en je merkte de spanning bij iedereen, die aanwezig was. Stotfold wilde toch graag de Cup meenemen en EBOH was er op gebrand om hem ook dit jaar in Dordrecht te houden.
De C – wedstrijd begon om 11.15 uur en stond onder leiding van Ed van Driel Vis, Danny Wessels en Simon Wessels. EBOH liet vanaf het begin zien dat wij veel sterker waren, echter we verzuimden te scoren. Het was steeds net niet, paal, lat, handje van de keeper, voetje van een verdediger of tegen een eigen speler aangeschoten. Uiteindelijk kon EBOH de wedstrijd met winst afsluiten 4 – 1.
De wedstrijd van de volwassenen telt dan niet mee voor de eind klassering, maar daar zit bij beide teams toch ook het fanatisme om te willen winnen. Deze wedstrijd werd door de inval scheidsrechter Hans van Genderen geleid. Na een leuke wedstrijd werd ook hier een winst geboekt, 5 – 3.
De B – wedstrijd was ook een heel spannende wedstrijd. De Engelsen waren ervan overtuigd dat er nog wat te halen was. De wedstrijd kwam ook een beetje langzaam op gang. Maar nadat er in de Engelse defensie een verdediger dacht dat het wel handig en leuk zou zijn om onze spits te dollen tot 4x toe, dan kwam hij bij de 5e keer bedrogen uit. De bal werd afgepakt, breed gelegd en snoei hard in de touwen geschoten. Vanaf dat moment ging EBOH steeds beter voetballen en kwamen onze Engelse vrienden niet echt meer in het spel. Uiteindelijk eindigde ook deze sportieve wedstrijd in winst voor EBOH uitslag 5 – 1.
Na deze wedstrijd werd er nog een groepsfoto gemaakt van alle jeugdspelers en begeleiders. Hier stonden we dan weer gebroederlijk naast elkaar en na het omkleden nog even naar de kantine. Op tijd met het gastgezin weer mee om even bij te komen en te eten.
Om 21.00 uur werd het officiële gedeelte gedaan. EBOH en Stotfold bedankten alle ouders die als gastgezin hadden gefungeerd. Ook alle andere mensen die bijgedragen hadden aan dit evenement werden bedankt. De aanvoerders van alle jeugdteams werden naar voren geroepen. Zij reikten elkaar de cadeaus uit. Stotfold had voor onze jeugdspelers een muts (met beide logo’s) en handschoenen. EBOH had beide logo’s op een mok laten drukken. Onze Engelse vrienden hadden de eer om dit jaar de beste voetballer van de EBOH te kiezen. Jasper Wessels van EBOH C1 werd uitverkozen en mocht de Stan the man Trophee in ontvangst nemen. Vervolgens werden de winnende aanvoerders nogmaals naar voren geroepen. Aangezien EBOH beide wedstrijden had gewonnen, werden de 2 shields aan EBOH overhandigd, evenals de cup.

Als laatste werd EBOH uitgenodigd door Will Constant namens Stotfold om volgend jaar weer naar Stotfold te komen. Deze uitnodiging werd door Ed Piket namens EBOH heel graag aangenomen. Na deze plechtigheden, werd er nog volop gefeest. De kantine was volgeladen wat vooral opviel was dat er heel veel mensen van EBOH naar deze feestavonden zijn gekomen. Zo werd het uiteindelijk een fantastisch weekend met super drukke gezellige avonden en 3 heel sportieve wedstrijden.

Als Stotfold organisatie bedanken wij iedereen die meegeholpen heeft of gezellig is mee komen feesten.