EBOH “verliest” met 2-2 van Heukelum

Soms ben je blij met een punt, maar dit keer voelde het aan als een nederlaag. EBOH was de eerste helft heer en meester aan de Schenkeldijk en stond met `slechts` 2-0 voor, maar gaf de 2de helft de voorsprong knullig uit handen.De gezichten stonden dan ook niet vrolijk in het Dordtse kamp na afloop. Aanvoerder Gijs Bregman liep ijsberend mopperend rond op de buitenplaats: “ik kan wel janken, onbegrijpelijk dat we deze wedstrijd weggeven”. Ries Fok wist waar het aan lag: “in de 2de helft zaten we er niet meer kort op in het middenveld. We geven te veel ruimte weg, daar had ik nog wel kunnen voetballen in het elftal van Heukelum. Maar dan nog krijgen we genoeg mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar we schieten ze er niet in en dan kan dit gebeuren. De jongens zitten  stil in de kleedkamer en ze moeten maar goed in de spiegel kijken”.

Grote man bij Heukelum was aanvoerder Sil van Putten. Hij zorgde hoogst persoonlijk voor de productie en met name de 2de was een wonderschone. Eigenlijk was het “EBOH – Sil van Putten 2-2”, want hij is de enige die goed kan voetballen bij Heukelum, aldus Ries Fok.
EBOH begon zonder de geschorsten Leroy Verkerk (2 wedstrijden) en Mitchell Stam. Remy Holster is nog steeds geblesseerd en Adje Kabbah en Johan Gerlach begonnen op de bank. Heukelum werd in de 1ste helft van het kastje naar de muur gestuurd en kansen kwamen er volop voor EBOH. Ricardo van de Merwe schoot van dichtbij over en Wesley Ebbers schoot tegen keeper Kevin den Adel op na een goeie actie op rechts, in plaats Gijs Bregman te bedienen. En verder zag de goed leidende scheidsrechter Brouwers nog een handsballetje over het hoofd (commentaar Ernst Bustraan: hij had hem bijna klem scheids!).

Na een half uur was het toch raak. Mo Salman speelde zich mooi vrij op de zijlijn en gaf Ricardo van de Merwe een niet te missen kans. Ricardo raakte hem maar half, waardoor de bal bij de andere Ricardo (van Yperen) terecht kwam en hij schoot simpel binnen. Heukelum kwam er niet aan de pas en werd alleen een keer gevaarlijk toen doelman Marlon Huijser op de solotoer ging op het middenveld! en de bal verspeelde. Wesley Ebbers had de 2-0 op zijn schoen na een mooie pass van Paul Reijnders, maar de bal ging net voorbij de paal. Het doelpunt kwam er toch. Gijs Bregman kopte fraai door op Patrick Welts die half in de lucht prachtig de 2-0 binnen schoot.
Alle supporters tevreden naar de kantine, het is maar 2-0, maar deze wedstrijd kunnen we niet verliezen, was de algemene stemming. Zij hadden de consumptie nog nauwelijks achter de kiezen, of het stond al 1-2. Frank Teunissen liet zich (met handen en voeten) de bal ontfutselen door Sil van Putten en hij maakte uit een bijna onmogelijke hoek de aansluitingstreffer. Nog niks aan de hand, maar Heukelum ging wel ruiken aan een niet meer verwacht punt.
Aan de andere kant kon EBOH de boel op slot gooien, maar 3 pogingen van rechtsback Paul Reijnders (1x in handen van de keeper en 2x van de lijn gehaald) gingen er niet in. Invaller Adje Kabbah werd keurig bediend door de andere invaller Johan Gerlach, passeerde Kevin den Adel op snelheid en schoot voor open doel naast. Tien minuten voor tijd kwam Ricardo van de Merwe nog een keer vrij voor de goal, maar Kevin den Adel redde fraai en via de kluts ging de bal corner. En toen kwam 4 minuten voor tijd het moment van Sil van Putten. Heukelum kwam er razendsnel uit na een corner voor EBOH en Sil schoot net als Eriksen van Ajax de bal prachtig in de bovenhoek vanaf links. Een domper van jewelste voor de Dordtenaren die daarna nog fel op jacht gingen naar de overwinning. Die kwam er niet omdat Wesley Ebbers centimeters naast schoot. Aan de andere kant was het ook nog even bibberen toen Sil van Putten nog even aan mocht leggen vanaf 20 meter,maar hij schoot keihard naast. Door dit puntenverlies kan alleen een wonder nog een prijs opleveren voor EBOH dit seizoen.

”We gaan voor 9 punten, en zien wel waar we stranden”, aldus Ries Fok, die afgelopen maandag nog even gebeld werd door Hans de Heer. ”Ries, ik hoor net van de KNVB dat je voor 6 wedstrijden geschorst bent voor de rode kaart tegen VVAC”. Ries was helemaal van slag en voerde felle discussies met vrouw Simone over wel of niet in beroep gaan. Een halve dag later belde Ries nog even met Hans of er nog voorwaardelijke wedstrijden bij zaten, waarna Hans vertelde dat het 1 april was !. De volgende dag kreeg Ries bericht van de KNVB dat hij er met een berisping vanaf kwam.

EBOH – Heukelum                    2-2

’29 Ricardo van Yperen           1-0

’36 Patrick Welts                      2-0
‘47Sil van Putten                     2-1
’86 Sil van Putten                    2-2