Stroeve start EBOH

Door Ad Holster

Op het Ger Hüsen toernooi bij DFC beleefde EBOH een stroeve start tegen Dubbeldam zaterdag, maar wel één met een “happy end”. Dankzij een prima slotkwartier werden de dapper spelende buren uiteindelijk met 5-3 verslagen. Grote man aan EBOH zijde was Junior Calmera, die bij de laatste 3 goals aan de basis stond.

Met de snelle goal van Joey Steenbakker begon het allemaal veelbelovend voor EBOH.
Joey vond de verre hoek met links en de bal verdween zelfs door het net op het 2de veld van DFC. Gelukkig had de scheidsrechter oog voor de situatie en stond op de goede plek. Daarna speelde EBOH stroef en slordig en sneed Dubbeldam af en toe vlot combinerend door de linies. Ricardo Heuverling veroorzaakte een penalty en Dominic Mahu wist het net te vinden, hoewel doelman Kevin van Meerkerk er dicht bij zat.
Trainer Vincent de Klerk beschikt bij Dubbeldam zaterdag over een brede selectie en kon het zich zelfs permitteren om 10 nieuwe veldspelers na de rust in te brengen. Dat resulteerde al snel in een mooie krul in de verre hoek van Arie van der Linden.

Spits Noël Goossens liet het er niet bij zitten en wurmde zich vrij voor het doel. De eerste poging eindigde nog op de voet van de keeper, maar de 2de ging er in. Maar EBOH moest weer in de achtervolging na een perfecte omschakeling van Dubbeldam met Henk Jan Stok als afronder. Daarna kwam het Dordts kwartiertje met Junior Calmera in de hoofdrol. De 3-3 kwam op naam van de instormende Noël Goossens na een perfecte actie en dito voorzet van Junior. De 3-4 werd uiteindelijk binnen gekopt door Ricardo Heuverling, na weer een mooie voorzet van Junior, die eerst op de lat gekopt werd door Wesley Ebbers. Ricardo kopte de terugspringende bal keurig onder lat in het doel. Het slotakkoord was voor de ”master himself”. Vrij gespeeld kwam hij alleen op de keeper af en met een schitterende lob kwam de 5-3 eindstand op het bord.

Doordat DFC na strafschoppen van de Alblas won, werd de gedroomde finale DFC-EBOH een feit. “Dan kunnen we mooi revanche nemen” sprak Jeffrey Monster na afloop.
Vorig jaar stelde EBOH in de finale teleur en ging de winst verdiend naar DFC. Voorwaarde is wel dat EBOH het spel van het laatste kwartier laat zien. Het was nog geen geoliede machine tegen Dubbeldam. Maar ja, wat wil je na een jaar geen wedstrijd te hebben gespeeld en de luchtvochtigheid was ook nog eens erg hoog.

Stephen Emelina, Jesse Rensen, Jeremy Boshart, Haris Brzac en Leroy Verkerk ontbraken nog op het appèl.
We zagen wel het debuut van de over gekomen jeugdspelers Mitchel Rovers en Mert Erbas.
Mert had zijn debuut moeten bekronen met een doelpunt, nadat hij vrij gespeeld was door Noël Goossens, maar schoot helaas te gehaast over. En Mitchel kreeg ook nog een kans. Hij debuteerde goed als linksback en mikte een voorzet van Junior net voorlangs.
Het komt allemaal vanzelf en het is in ieder geval prettig als er jonge spelers op de deur staan te kloppen.

Jan Arie Kouwenhoven zat op de bank en heeft zijn humor nog niet verloren ”Het is toch allemaal wat, heb je een jaar niet gespeeld, zit je op de bank”
Het trainersduo vroeg aan Jan Arie of hij geen lijstje wilde maken van de strafschoppennemers bij DFC-de Alblas. De penaltykiller vond het niet nodig.
“Het is een kwestie van gevoel op het moment zelf”. We gaan het zaterdag beleven en wellicht zijn er helemaal geen strafschoppen nodig.