Opnieuw verlies in finale Ger Hüsen toernooi

Door Ad Holster

De geschiedenis herhaalt zich. Vorig jaar verloor EBOH de finale tegen DFC met 2-0 en ook dit jaar ging de mooie beker, uitgereikt door Ad Heysman (de boezemvriend van de in 2019 overleden DFC icoon Ger Hüsen) naar de thuisclub.

Positieve kanttekening is dat het in deze editie maar 1-0 werd en EBOH nadrukkelijk aan de gelijkmaker (of meer) rook. Het spel en de organisatie zag er een stuk beter uit dan afgelopen donderdag. Dat gold niet voor de stootkracht voorin en de afronding. Daar zijn nog stappen in te zetten. Niet zo verwonderlijk als je beseft dat we er een jaar uitgelegen hebben en dat zie je ook terug in het spelpeil van de wedstrijden. EBOH had de controle en het balbezit, maar ging toch rusten met een 1-0 achterstand. De enige vlotte aanval van DFC werd bekwaam afgerond door Okan Arslan.

EBOH verscheen wat meer voor het doel van de uitstekende keeper Daniël Jansen. Wesley Ebbers had een fraaie volley uit de lucht in huis en Ricardo Heuverling schoot de grootste kans bij de 2de paal hard voorlangs. Na Bart Toom en Remy Holster heeft EBOH met Noël Goossens weer een echte spits in huis, maar hij werd wegens vakantie node gemist.

Na rust beperkte DFC zich tot tegen houden en de lange bal. Daar had zo maar de 2-0 uit kunnen ontstaan, maar ook EBOH heeft een top keeper in huis. Jan Arie Kouwenhoven hield met 2 katachtige reflexen zijn doel schoon. Ondertussen klopte EBOH steeds nadrukkelijker aan de poort bij DFC. Junior Calmera (“ik had nog spierpijn”)  haalde niet zijn niveau van afgelopen donderdag en raakte de bal maar half bij een mooie kans. Met het inbrengen van de verse krachten Roy Tuinder (terug van FC Dordrecht amateurs) en de uit de jeugd over gekomen Mert Erbas en Rogan ging EBOH vol voor het offensief. De grootste kans was voor Jimmy Pieper. Moreno van de Geer zette Jimmy met een heerlijke steekpass alleen voor Daniël Jansen, maar  de uitblinker van DFC pakte de bal. Daarna kopte de lange Rogan de bal uit een corner prachtig tegendraads in, maar Daniël redde wederom.

En zo eindigde ook deze editie in het voordeel van DFC en begon het nagenieten op het terras en de lange zij voor de tribune met een koele versnapering in het zonnetje. Nagenieten niet zo zeer van het vertoonde spel, maar wel van elkaar na lange tijd weer eens ontmoeten. Het was heerlijk om al die oude bekenden te zien en dat smaakt naar meer. Te beginnen met het Ries Fok toernooi donderdag met de wedstrijden EBOH – Dubbeldam zo. en DFC – Emma. En waar hebben we nog meer van genoten? Dat was de inbreng van de jeugdspelers Mert Erbas, Rogan en Mitchel Rovers.
Het is lang geleden dat er jeugdspelers door braken bij EBOH, maar het zit er nu aan te komen. Mitchel Rovers (de zoon van rasechte EBOH’er Stephan en Ingrid) hield zich 90 minuten prima staande en schaart zich met zijn 16 jaar bij de jongste debutanten ooit in de hoofdmacht van EBOH. En dat is een illuster rijtje. Wat dacht u van Dick Hoogmoed, Juul Ellerman, Marco Boogers, Ries Fok en……..