Strijdlustig EBOH wint knap bij Wieldrecht

Een stralend zonnetje en lekker veel publiek waren de ingrediënten voor eindelijk weer eens een ouderwetse derby, waar we lang op hebben moeten wachten. De start werd ook nog eens omlijst met een heuse vuurwerkshow. Toen de kruitdampen waren opgetrokken werd het publiek getrakteerd op een kansrijke openingsfase.

Mitchell Rovers en Ricardo van de Merwe kregen een opgelegde kans om de score te openen, maar mikten beiden naast. Aan de andere kant waren er mogelijkheden voor Claudio Teneggi en Mark van Agteren, maar Jan Arie Kouwenhoven stond op zijn plek. Daarna was het vuurwerk aan Wieldrecht kant wel een beetje voorbij en bleef een voor elke meter strijdend EBOH gemakkelijk overeind tegen de gastheer, die zijn toppositie in de 2de klas niet waar maakte. EBOH kende maar liefst 6 afwezigen in de selectie, waaronder een aantal langdurige. Zo hebben Ricardo van Yperen (enkel) en Jimmy Pieper (knie) nog wel een maandje nodig om te herstellen en heeft Junior Calmera er pas 2 van zijn 6 wedstrijden schorsing er op zitten (“het was dom van me, dat ik me liet provoceren, ik heb er van geleerd en zal het niet meer doen”). Topscorer Noël Goossens ontbrak door 2 lullig gegeven gele kaarten vorige week tegen SVW. Door nood gedwongen bedacht het trainersduo het plan om Ricardo van de Merwe op de positie van Noël te posteren. Jeffrey Monster kreeg de lachers op zijn hand in de bespreking:
 
“Voetballen kan je niet, het enige wat je hoeft te doen is rennen en sleuren en die gasten gek maken achterin”. Het strijdplan wierp zijn vruchten af. Ricardo hield in zijn eentje de gehele achterhoede van Wieldrecht bezig en ging 12 minuten voor tijd maar weer eens achter een onmogelijke lange bal aan, om van een misverstand te profiteren in het centrum. Daar lieten ze de bal over aan doelman Aschwin Bakema en was het Ricardo die zijn voet er tussen zette. Via een carambole vloog de bal richting het doel en voor de er achteraan rennende Ricardo was het vervolgens een koud kunstje om de 0-1 op het bord te zetten.
In alle euforie trok Ricardo zijn shirt uit om alle fans zijn sixpack te laten zien en trok de uitstekende scheidsrechter Danny van Helden (zagen we er daar maar meer van) zijn enige gele kaart in de stevige maar uiterst sportieve derby.

EBOH overleefde op betrekkelijk eenvoudige wijze de slotfase en de ruim bemeten blessuretijd. Bij een uitbraak werd het zelfs 0-2. Ricardo van de Merwe brak door op rechts en legde de bal perfect voor op invaller Haris Brzac, die het feest compleet maakte. Na afloop liet Ricardo van de Merwe de loftuitingen zich heerlijk welgevallen en riep de geschorste Noël Goossens: “Hey Ricardo, je wilt toch niet mijn plekje overnemen?”. “Ben je gek joh, je bent ook een strijder, net als ik, vandaag waren we allemaal strijders. Je wint zo’n pot niet door goed te voetballen, maar wel door te werken voor elkaar en de duels te winnen. Perfect dat we dit kunnen opbrengen”
Zonder anderen te kort te doen, was ook Ricardo Heuverling weer eens uitblinker. Hij schakelde niet alleen Wieldrechts gevaarlijkste man Mark van Agteren uit, maar stoomde ook regelmatig naar voren en scoorde nog bijna, maar Aschwin Bakema tikte de bal nog corner.

Oud EBOH’er Mo Salman, die beloofd heeft om ooit terug te keren naar de Schenkeldijk, is leider van de defensie en zelfs aanvoerder geworden bij Wieldrecht.
Hij liep zich regelmatig te ergeren aan zijn medespelers: ”Maar dan nog hoeven we niet te verliezen. We geven het weg door zo’n klotegoal”. Na lange tijd heeft Jeremy Boshart zich weer aangesloten bij de selectie. “En daar zijn we blij mee, want zo dik zitten we niet in de spelers”, aldus Jeffrey Monster, waarna hij zich onderdompelde in de 3de helft, waar zanger Gerrit van Kooten voor de feeststemming en verbroedering zorgde tussen de Wieldrecht en EBOH aanhang. “Good old interim verzorger” Peter Broere zat daar ook glimlachend tussen.
“Ik ben nog ongeslagen”       

Wieldrecht – EBOH                           0-2                  (0-0)
’78       Ricardo van der Merwe       0-1
’90+4   Haris Brzac                           0-2
                                   
Scheidsrechter: Danny van Helden

Opstelling:
Jan-Arie Kouwenhoven, Mitchell Rovers, Stephen Emelina, Jesse Rensen, Leroy Verkerk,
(Moreno van der Geer) Joey Steenbakker (Mert Erbas), Ricardo Heuverling, Furkan Kaya, Wesley Ebbers (Jeremy Boshart), Ricardo van der Merwe, Jordi Fok (Haris Brzac)

Wissels: Julian van Duren (res.keeper), Dolunay Kemaldar

Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Peter Broere
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal