EBOH 1 morst punten aan vooravond van stadsderby tegen Wieldrecht

Door Fred van Dongen

EBOH moest thuis na rust zijn meerdere erkennen in het Gorcumse SVW (1-2) en rest voorlopig de rol van middenmoter.

Terwijl de meeste van zijn ploeggenoten met scheef gezicht de kleedkamer opzochten presenteerde EBOH’s doelman Jan-Arie Kouwenhoven zich na afloop als koele analyticus. ‘Geen loon naar werken gekregen? Eerlijk gezegd vind ik van niet. Inderdaad hadden we op basis van de eerste helft een punt verdiend maar lieten we na op voorsprong te komen’, aldus de routinier doelend op de open kopkans die Joey Steenbakker kort voor rust kreeg. Zijn inzet verdween een metertje naast tot eigen ontgoocheling en die van zijn roodzwarte makkers.

‘In de tweede helft hebben we erg opportunistisch gespeeld maar kregen ondanks het harde werken nauwelijks kansen’, vervolgt Jan-Arie zijn nabeschouwing. Een slim en effectief optredend SVW bouwde in het tweede bedrijf een 0-2 voorsprong op met enkele goed uitgespeelde acties. Een kwartier voor tijd gloorde weer hoop in de EBOH-harten toen spits Noël Goossens na uitstekend voorbereidend werk van vleugelverdediger Ricardo Heuverling de 1-2 aantekende. Het leidde tot een Dordtse stormloop op het Gorcumse doel. De windkracht bleef evenwel onder het niveau van Eunice die vrijdag nog Nederland teisterde. Toen enkele minuten voor tijd EBOH’s succesrijke spits Noël Goossens tegen zijn tweede gele kaart (rood dus) opliep kreeg de storm heel rap de code groen of wel ongevaarlijk. Het zelfvertrouwen vloeide als het ware weg uit de Dordtse harten. Als bewijs verwees Jan-Arie Kouwenhoven naar EBOH’s laatste aanvallende actie van het duel:
‘In die allerlaatste minuut ging ik uiteraard mee naar voren bij een hoekschop. Maar als je dan ziet hoe triest de bal uit die hoekschop over iedereen heen vliegt…. Zonde. ’De doelman weigerde de zwartepiet toe te spelen aan de rode kaart vlak voor tijd voor Noël Goossens. ‘Hij is en blijft één van onze belangrijkste spelers. Ik neem hem niets kwalijk. In de hoop dat we toch nog gelijk zouden maken beging hij die actie waarvoor het z’n tweede gele kreeg. En als Noël eenmaal zijn gewicht er in gooit lijkt het erg’, aldus de Dordtse doelman doelend op diens postuur.

EBOH en SVW leverden een aardige eerste helft af. Met Noël Goossens en Joey Steenbakker als primaire frontsoldaten en het jonge talent Mert Erbas er kort achter kreeg de thuisploeg na een aftastende openingsfase de smaak te pakken. Het leverde diverse hoekschoppen maar slechts enkele kansen op. Op het middenveld keerde Jordi Fok na maandenlangs blessureleed verdienstelijk terug in een coördinerende rol. Het centrale verdedigingsduo Jesse Rensen en Stephen Emelina gunde SVW weinig speelruimte. De wingbacks Ricardo Heuverling en Furkan Kaya zorgden voor offensieve ondersteuning. Dé kans om EBOH op voorsprong te zetten kreeg Joey Steenbakker maar zijn kopbal verdween een metertje naast.In het tweede bedrijf kende EBOH de pech dat het na drie minuten tegen een achterstand moest opkijken na een goed uitgespeelde SVW-aanval over links (0-1). EBOH toonde mentale veerkracht, paste enkele wissels toe en ging op jacht naar de gelijkmaker.

Het risico van een overrompelende Gorcumse tegenstoot werd terecht ingecalculeerd. Een risico dat halverwege de tweede helft leidde tot de 0-2 uit een kopbal na een hoekschop.Het duel leek op slot te zitten ware het niet dat Ricardo Heuverling tien minuten voor tijd op wilskracht een bevlieging kreeg, fraai naar de achterlijn slalomde om vervolgens de alerte Noël Goossens de 1-2 op een presenteerblaadje aan te bieden. Het ontketende een Dordtse storm die pas luwde toen EBOH met tien man kwam te staan

EBOH – SVW 1-2