EBOH blijft op het winnende pad

De zon blijft schijnen voor EBOH. Na de mooie overwinning op Wieldrecht werd nu Wilhelmina’26 uit Wijk en Aalburg verslagen. En dat is een knappe prestatie als je kijkt naar de selectie waar Patrick Stok en Jeffrey Monster het noodgedwongen mee moeten doen.

De afgelopen week kregen zij weer 2 tegenvallers te verduren. Jesse Rensen bleek na afloop van de derby  kniebandletsel te hebben opgelopen en Joey Steenbakker liep een “carnavalsblessure” op. Geen corona, maar een vervelende val van een trap in Breda met een (lichte?) hersenschudding als gevolg. Zij schaarden zich als supporters bij de overige 5 (langdurige) absenten in het zonnetje aan de lange zijde. Daar voegde zich in de rust Noël Goossens bij. Hij had de hele week al pijn in de rug en na 45 minuten moest hij het voor gezien houden. Een compliment aan de overige “strijders” is op zijn plaats. Al na 6 minuten begon Ricardo Heuverling aan een indrukwekkende solo, die hij met links vanaf de rand 16 knap afmaakte. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Jordi Fok bracht met een ongelukkig hakje Bart Jongejan in stelling en Jan Arie Kouwenhoven was kansloos.

EBOH liet het er niet bij zitten en trakteerde de toeschouwers op het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Leroy Verkerk zette hoog voor en met een magistrale omhaal zette Ricardo van de Merwe de 2-1 op het bord. Het niet al te volle zelfvertrouwen van Wilhelmina (vorige week 0-7 tegen GJS) liep opnieuw een deuk op door een eigen doelpunt van Tim de Laat. Ricardo van de Merwe zette strak voor en voordat Mitchell Rovers kon binnen tikken had Tim de Laat dit al gedaan. Een gemakkelijke middag leek in het verschiet, maar scheidsrechter Niels Felix legde de bal kort voor rust op de stip  na een ongelukkige handsbal van Stephen Emelina ( het was een half mislukte voorzet en krijg hem per ongeluk tegen mijn arm aan)
Jan Arie pakt altijd strafschoppen tegen Wilhelmina (de vorige keer zelfs 2) , maar nu niet. Tim de Laat maakte zijn slippertje goed en liet hem kansloos.

Zoals vaak kende de doelpuntenregen geen vervolg in de 2de helft. Wilhelmina drong aan , maar de defensie met een hoofdrol voor het centrum Jordi Fok en Stephen Emelina gaf weinig meer weg. Aan de andere kant verzuimde EBOH de wedstrijd op slot te gooien.
Mitchell Rovers kreeg een vrije schietkans na een hoekschop, maar schoot van dichtbij over.
In de slotminuut gooide de onvermoeibare en uitstekend spelende “controleur” Wesley Ebbers er nog een lange sprint uit en legde de bal panklaar voor Ricardo van de Merwe.
De jonge doelman Joran de Laat voorkwam knap de 4-2. “Jammer, ik had hem graag gemaakt voor het zelfvertrouwen” zo sprak Ricardo na afloop die niettemin kon terug zien op wederom een geslaagd optreden met een wonderschone  goal.
De tijd dat ze bij EBOH zenuwachtig werden als Niels Felix floot is voorbij. De laatste tijd gaat het goed. Hij leek lange tijd de kaarten op zak te houden, maar toverde er op het laatst nog 3 uit zijn zak. Ricardo Heuverling treuzelde te lang bij een inworp. “Dat is een signaal en daarna was het tijdrekken over” en trainer Jeffrey Monster voor commentaar en een schijnbeweging om de bal hard te raken “Ik heb geen techniek, dat weet je toch scheids!”. En ook een Wilhelmina speler verdween in het boekje voor protesteren.

De 25 jarige Niels Felix rekent op een goed rapport van de aanwezige rapporteur en wil graag een stapje hogerop naar de 1ste klas. Op dat niveau fluit hij al regelmatig wedstrijden. Zo was hij vorige week bij Zuidvogels en komende week fluit hij Nivo Sparta – LRC. De wedstrijd begon iets later, omdat het tenue van Jan Arie Kouwenhoven te veel Wilhelmina kleuren had. Het gevolg was dat Jan Arie er in een groen geel “carnavalspakkie” bij liep, maar dat had gelukkig geen invloed op zijn prestaties. Volgende week reist EBOH af naar Heukelum. De ploeg staat onderaan, maar wist de afgelopen weken wel knap gelijk te spelen tegen Wieldrecht en Roda Boys.

EBOH – Wilhelmina’26 3-2 (3-2)
’06 Ricardo Heuverling 1-0
’18 Bart Jongejan 1-1
’25 Ricardo van de Merwe 2-1
’36 Tim de Laat (e.d.) 3-1
’44 Tim de Laat (pen.) 3-2

Scheidsrechter: Niels Felix

Opstelling:
Jan-Arie Kouwenhoven, Mitchell Rovers, Stephen Emelina, Leroy Verkerk (Haris Brzac),
Moreno van der Geer (Jeremy Boshart), Noël Goossens (Mert Erbas), Ricardo Heuverling, Furkan Kaya, Wesley Ebbers, Ricardo van der Merwe, Jordi Fok

Wissels: Kevin van Meerkerk (res.keeper), Urly-Mar CandelariaStaf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Peter Broere
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal