Strijders van EBOH, wat een karakterploeg!

Zet dat maar bovenaan je stukkie, zo riep de aanvoerder van EBOH, Noël Goossens, na afloop van het meer dan boeiende treffen tussen Roda Boys Bommelerwaard en EBOH.
En weer was het een invaller die EBOH de winst bezorgde. Oberson van der Spek werd vlak voor tijd met een lange bal perfect bediend door Ricardo van de Merwe, stiftte de bal over Rob de Groot en de bal verdween na een stuit in het dak van het doel.

Het betekende de 3-4 voor EBOH en een droomstart van het seizoen. Quizvraag: Hoe lang is het geleden dat de eerste 4 wedstrijden gewonnen werden? Roda Boys trainer Piet de Kruif (hiervoor 4 jaar trainer van GRC’14) brieste van woede bij de winnende treffer van EBOH. “Bij zo’n bal moet je toch altijd vlaggen, dat doet iedereen. Ik weet niet of het buitenspel was, maar bij zo’n grensgeval moet die vlag de lucht in, dat kost ons een punt”. Een puntje waar je vooraf voor had getekend, want EBOH boekte nog nooit een resultaat op de fraaie (wel gladde) grasmat van sportpark de Maaskant. Maar de ploeg van Patrick Stok en Jeffrey Monster heeft branie, lef en overtuiging en is voor niemand bang. Zo ook deze middag waarin er in de 1ste helft  dreiging was van beide kanten en het weer, met een fikse regenbui vlak voor de rust.
Gescoord werd er wonderwel niet. De van Altena overgekomen Rob de Groot stopte inzetten van Elvis Versluis en Noël Goossens en aan de andere kant misten de lange gevaarlijke spits Servanio Martina en Sven van Driel precisie voor de goal.

In de 2de helft werd alles anders. Elvis Versluis opende de score, op een wijze zoals hij alleen kan. “De keeper gooide verkeerd uit. Ik zat er tussen, maakte een korte draai, zag dat hij verkeerd stond en krulde hem in de korte hoek, mooi hè ?” . De 2de EBOH goal was ook van grote schoonheid. Hoofdrol dit keer voor Mitchell Rovers met een prachtige actie in de 16, Leroy Verkerk en Wesley Ebbers als tussenstation en Noël Goossens als afmaker. “Kat in bakkie” zou je denken, maar het liep anders. De van een blessure teruggekeerde “sneltrein” Nils Loef kwam na de rust het veld in voor Serviano Martina, die voor een familiefeestje weg moest. Hij zoefde langs de lijn en zijn voorzet werd bekwaam afgerond door Sven van Driel. Even later was het zelfs weer gelijk, toen Yassine Bousdadi een voorzet van rechts via een EBOH voet binnen schoot. De koek was nog niet op. Nadat Jimmy Pieper en Oberson van der Spek kansen hadden laten liggen, was het opnieuw Noël Goossens die EBOH op voorsprong bracht. De vrije trap was van Elvis Versluis en Noël schoot knap in uit de rebound.

De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Tom Diender kopte uit een cornerbal de 3-3 binnen. En toen kwam het moment van Oberson van der Spek en sleepte EBOH de winst binnen. Bijna was het nog 3-5, maar Rob de Groot pareerde de inzet van Noël Goossens.
Voor de 4de keer op rij schalde de tophit “Ebo is zo prachtig” in de kleedkamer, waar de zege luid werd bejubeld. Patrick Stok glimlachte maar weer eens van oor tot oor: “voor rust was het onrustig met te veel balverlies, dat kwam ook door het druk zetten van Roda, en dat is geen verkeerde ploeg, ze spelen elk jaar niet voor niets met de bovenste mee. Na rust hadden we de 2de bal en werden we gevaarlijker. We reageerden alleen niet goed op de voorzetten van hun, waardoor het nog 3-3 werd en dan zo’n slotakkoord, heerlijk toch, we kijken uit naar de topper tegen Papendrecht over 2 weken en eerst nog een mooie bekerwedstrijd bij Oranje Wit volgende week. Mooi man, genieten geblazen”

De lange Scheidsrechter Tom van der Velden bleef af en toe steken in het gladde veld en liet de ploegen lekker voetballen, met een boeiend kijkspel als resultaat. Jeffrey Manzanares, die nog werkt aan zijn rentree, was dit keer de vervanger van de vaste geblesseerde assistent scheidsrechter Frans Stal. Op hem mopperde niemand. De vorige week uit de wedstrijd geschopte Furkan Kaya heeft enkelbandenletsel en zat met krukken op de bank.  

Roda Boys Bommelerwaard – EBOH        3-4       (0-0)   

’48 Elvis Versluis                                         0-1
’62 Noël Goossens                                      0-2
‘65 Sven van Driel                                       1-2
’71 Yassine Bousdadi                                 2-2
’79 Noël Goossens                                      2-3
’84 Tom Diender                                          3-3
’88 Oberson van der Spek                          3-4

Scheidsrechter: Timo van der Velden uit Vlijmen

Opstelling: Jan Arie Kouwenhoven, Jeremy Boshart, Haris Brzaz, Leroy Verkerk (Oberson van der Spek) , Mitchell Rovers, Joey Steenbakker ,Noël Goossens, Ricardo Heuverling, Elvis Versluis (Ricardo van de Merwe), Wesley Ebbers, Jimmy Pieper

Wissels: Robert de Bruin, Ronan van Weelden, Henny Otto, Robin Matena

Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Jeffrey Manzanares