Ronan van Weelden held van EBOH tegen Tricht

Het leek op een spannend jongensboek met een sensationele ontknoping. De 17 jarige hoofdrolspeler Ronan van Weelden had er niet meer op gerekend om in te vallen. “Robin Matena was in de rust ingevallen en deed het goed.

En ik had een hele wedstrijd met JO19-1 in de benen. Maar toen werd hij onderuit geschoffeld en moest geblesseerd het veld af en dacht ik alles of niets”. En het werd alles. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd slingerde Leroy Verkerk de bal nog maar eens een keer voor richting 2de paal waar Noël Goossens er net bij kon om de bal richting goal te koppen en daar stond Ronan om de bal met het hoofd in de touwen te werken en toen ontplofte de Schenkeldijk. In no-time vormde zich voor de dug-out een kluwen juichende spelers en stafleden en stormde zijn elftal ook het veld op om hun vriend te bejubelen.

Wat een contrast met de vorige ontmoeting tegen Tricht op de Schenkeldijk. Toen trokken de Trichtenaren aan het langste eind. Topscorer Tim van Dijken scoorde in een spectaculair duel de 3-4 in blessuretijd. Minder doelpunten dit keer, maar zeker opnieuw een aantrekkelijk duel.
EBOH kwam er in de beginfase niet aan te pas. Tricht voetbalde makkelijker en vond steeds de vrije man. Het leek op het spel dat EBOH de eerste 2 partijen op de mat legde. Kansen kwamen er ook en Jan Arie Kouwenhoven zag al snel Rick de Jongh voor zijn neus opdoemen, maar bleef de baas. De grootste kans voor Tricht kwam uit een strafschop.
Jeremy Boshart raakte bij een sliding op de achterlijn Tim van Dijken en scheidsrechter Danny van Helden legde hem op de stip. Tim van Dijken nam hem zelf en er is een ongeschreven wet dat…….., en hij had niet op de reputatie van Jan Arie Kouwenhoven gerekend, die de bal gestrekt in 2x veroverde.
“Voortaan klemmen Jan Arie”, riep een blije supporter van de Dordtenaren. EBOH kwam in de 1ste helft niet verder dan een bal op de lat van Haris Brzac en was blij met de 0-0.
TD René Ebbers langs de lijn: “We geven veel te veel ruimte weg, je moet ze niet laten voetballen, druk er op”. Tijd om in te grijpen, zo besloot het trainersduo. Patrick Stok:
“We waren slecht aan de bal en Tricht speelde goed, de vorm van vorige week was er niet en dan moet je naar plan B en dat is strijd er in, knokken met z’n allen en body in de ploeg”

En zo geschiedde, EBOH won de duels en zette Tricht onder druk, dat overeind bleef door de uitstekend keepende Arjen Kaasjager en verdediger Luuk Monker verdient ook een compliment voor de wijze waarop hij Noël Goossens in bedwang hield. Toch kon hij niet voorkomen dat Noël een paar serieuze kansen kreeg na doorkoppen van Robin Matena, maar Arjen Kaasjager stond op zijn post en had vervolgens geluk dat de bal net naast hobbelde. De keeper pakte ook nog knap een vrije trap van Elvis Versluis.  En vervolgens leek iedereen vrede te hebben met de 0-0,
1ste helft voor Tricht en de 2de voor EBOH, maar kwam er toch nog een spectaculaire ontknoping. Tricht trainer Jacob van Zanten: “We lieten ons afbluffen in de 2de helft en dan zijn we nog jochies. Er zakken te veel spelers weg. Ik zeg altijd, kijk naar de bal en naar je man, maar het was van, ik stond er bij en keek er naar, en dan ligt hij er in. Maar zoals we de 1ste helft voetbalden was genieten en daar moeten we op voortborduren en dan komt het goed”.

Scheidsrechter Danny van Helden floot zoals wij van hem gewend zijn uitstekend en gaf beide ploegen 2x geel. Tricht invaller Tycho Voorneveld kwam met geel goed weg, want hij schopte Furkan Kaya letterlijk en figuurlijk uit de wedstrijd. Furkan moest van het veld gedragen worden en de blessure voor de snelle en behendige back van EBOH ziet er ernstig uit. De andere invaller Arjan Hakkert schoffelde Robin Matena onderuit, die duizelig het veld moest verlaten. 
Bij EBOH was er geel voor Jeremy Boshart en Mitchell Rovers. Assistent scheidsrechter Frans Stal is al een tijdje geblesseerd. De eerste wedstrijden werd hij vervangen door Harold Verberkmoes en vandaag door ex-verzorger en tegenwoordig jeugdtrainer Dennis Vondermans.

Volgende week de zware uitwedstrijd tegen Roda Boys, waar EBOH nog nooit een puntje wist te pakken, maar wie weet is er weer een verrassing in petto!                
       
EBOH – Tricht                                   1-0       (0-0)   

’90+7 Ronan van Weelden              1-0

Scheidsrechter: Danny van Helden

Opstelling:
Jan Arie Kouwenhoven, Jeremy Boshart, Haris Brzaz (Leroy Verkerk) , Mitchell Rovers, Joey Steenbakker ,Noël Goossens, Ricardo Heuverling, Furkan Kaya (Henny Otto), Elvis Versluis Wesley Ebbers, Ricardo van de Merwe (Robin Matena) (Ronan van Weelden)

Wissels: Robert de Bruin
Staf: Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: -Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Dennis Vondermans