Stotfoldweekend 2015

Goede vrijdag was het weer zover. Onze oude vrienden uit Stotfold kwamen op bezoek voor ons traditionele uitwisselingsweekend. En traditie is het, 41 keer.

Na een lange reis waren ze rond de klok van drie bij EBOH waar ze met open armen werden ontvangen. Alles stond klaar , en was geregeld om ook dit weekend weer tot een feest van oude en nieuwe vriendschappen te maken.

De vrijdagavond verliep rustig mede omdat er een vrije avond in gepland stond. Veel gastgezinnen. hebben daar gebruik van gemaakt en zijn gaan bowlen.

De zaterdag bestond uit een ochtend deel en een middagdeel.
Deze keer was er gekozen voor een stadionbezoek en wel het stadion van FC Utrecht.
’s Middags hebben we de jongens uit Stotfold onze prachtige binnenstad laten zien.
“s avonds hebben we de dag afgesloten met een feestavond. Er was een fantastische artiest . En toen kwamen de Merweboertjes. Onze Engelse vrienden wisten niet wat ze overkwam. Ze vonden het geweldig.

En toen kwam de zondag. De dag begon met een heerlijk zonnetje dat de hele dag is gebleven.
Om 9.15 uur was iedereen aanwezig en begonnen de voorbereiding voor de wedstrijden. Elk jaar weer spelen de C en de B een wedstrijd tegen de U14 en U16 van Stotfold. Bij elke wedstrijd is er een schild te winnen. De uitkomst de  twee wedstrijden bepaald welke club de Alway trophy weer voor een jaar mag houden. Tussendoor spelen de senioren  ook een wedstrijd tegen elkaar.

De C trapten om 10.30 uur af en ondanks ( of dankzij)de aanwezig van 5 D spelers werd Stotfold overlopen met als resultaat een ruststand van 4-0. Na een 2e helft waarin Stotfold de betere partij was , was het eindresultaat 4-0

De senioren kenden een even snelle start als de C en stonden in een paar minuten op 1-0.
Uiteindelijk was de eindstand 5-0.

De B ging om 14.00 van start. Binnen 1 minuut lag de bal al in het netje en was de Cup zo goed als binnen. De B’s waren een paar maten te groot voor de U16. Dit was wel te zien in de ruststand van
5-0. Na de rust bleven de B’s gefocust en werd er uiteindelijk een 10-0 op het scorebord genoteerd.

Hiermee had EBOH dan voor de zesde keer oprij de Alway trophy op zijn naam geschreven. Wat een fantastisch resultaat. In de avond stond de prijsuitreiking op het programma en natuurlijk nog een “klein” feestje

Aan het einde van het officiële gedeelte werden we door Stotfold uitgenodigd om in 2016 naar Engeland te komen. Die uitnodiging is graag ge-accepteert.

Ik wil verder nog graag Marco van Weelde, Mo Zaada , Niels Waterdrinker, Herman Keuter en Dennis de Heer bedanken dat ze vorig jaar mee in de organisatie zijn gestapt en dit weekend mogelijk hebben gemaakt.

Ferdi Schmidt

Knipsel

 

Namens het bestuur

Het paasweekend stond in het teken van vriendschap (nu al 41 jaar!) tussen twee mooie voetbalclubs.  Ditmaal waren wij de organiserende en ontvangende partij. Het was in één woord: geweldig! Onze dank gaat dan ook uit naar de organisatie: Marco van Weelde, Herman Keuter, Niels Waterdrinker, Dennis de Heer en Mo Zaada, onder de bezielende leiding van Ferdi Schmidt. Verder ook een woord van dank voor de gastgezinnen en alle anderen die hun steentje hebben bijgedragen aan dit fantastisch verlopen weekend met een geweldig programma.  Grote klasse!

Het bestuur.