Spektakel op de Schans

Op het knusse terrein van de Zwerver hebben de toeschouwers genoten van het weer en een heerlijke pot voetbal. Tot de laatste seconde streden de thuisploeg en EBOH voor de winst, maar na het laatste fluitsignaal van de prima arbiter Fijter uit Rijswijk (NB) stond er een 3-3 op het ouderwetse scorebord, bijgehouden door de jeugd, die de bordjes regelmatig kon verhangen.

EBOH begon uitstekend aan het duel en liet 10 minuten de Zwerver alle hoeken van het veld zien. Gianni Westrate liet eerst Bas Bijkerk naar de bovenhoek duiken en na nog een aantal gemiste kansen vond de door Regga Regales aangespeelde Leroy Verkerk met zijn linkerbeen wel het net. Dat beloofde een mooie middag te worden, maar de Dordtse storm ging liggen en de Zwerver nam het initiatief over. Abdel Es Soualhi gaf eerst een waarschuwing af door de bal uit een corner op de lat te koppen, maar de Dordtse defensie was hardleers en liet bij de volgende corner Abdel  opnieuw vrij staan en nu was het wel raak. De Zwerver kwam zelfs op voorsprong door de akelig vrijstaande Niels Verloop na een aanval over de linkerflank en een handig overstapje. EBOH liet weinig meer zien en had alleen een strafschop verdiend bij een overtreding op Regga Regales, maar scheidsrechter de Fijter vond dat de bal gespeeld werd?

Na rust tapte EBOH weer uit een ander vaatje en werd het doel van Bas Bijkerk regelmatig bestookt. Een prachtige aanval over veel schijven belandde bij Henk te Slaa, die met een voorzet Jesse Rensen vond, die tegendraads inkopte en de stand was opnieuw gelijk.
Vervolgens werd de spanning opgevoerd, doordat beide ploegen vol voor de winst gingen en kwam de Zwerver opnieuw op voorsprong. Na eerst een gemiste kans van Wesley Kassels was het Abdel Es-Soualhi die knap uit een ingestudeerde doorgekopte corner de bal in de bovenhoek kopte. EBOH liet het er niet bij zitten en met de invallers Johnny Granger, Jeffrey Manzanares en Jeffrey Monster voor het laatste kwartier ging het volle bak. Regga Regales schoot eerst een vrije kans nog tegen de keeper op, maar Jesse Rensen liet zien wel goed met kansen om te kunnen gaan en schoot na eerst nog een paar missers van zijn ploeggenoten de 3-3 binnen.
Daarna had EBOH ook nog zo maar kunnen winnen, maar Henk te Slaa kopte een mooie voorzet van Ricardo van Yperen over, Jeffrey Manzanares schoot naast uit vrije positie na pass van Johnny Granger en Henk te Slaa koos voor een passje op de onderuit geschoffelde Johnny Granger in plaats van zelf te schieten.

Ries Fok keek terug met gemengde gevoelens. “Aan de ene kant trots dat ik mooie dingen heb gezien. We scheppen veel kansen uit voetbal, terwijl de Zwerver het vooral van spelhervattingen moet hebben en we hebben laten zien verschillende systemen te kunnen spelen. Aan de andere kant ben ik ook verschrikkelijk boos geweest over wat wij in de 1ste helft brengen na 10 minuten goed voetbal. Ik ben in de rust kwaad weggelopen”.
”En dan neem ik het over om de heren te vertellen wat er allemaal niet goed gegaan is”, aldus Duo trainer René Ebbers. En dat resulteerde in ieder geval in een beter spelend EBOH na rust. Trainer Edward Knook van de Zwerver was tevreden over de inzet van zijn manschappen. ”We hebben het goed gedaan tegen 1 van de betere ploegen in de afdeling”

de Zwerver – EBOH 3-3

‘8 Leroy Verkerk 0-1
’15 Abdel Es-Soualhi 1-1
’32 Niels Verloop 2-1
’50 Jesse Rensen 2-2
’59 Abdel Es-Soualhi 3-2
’83 Jesse Rensen 3-3