Column van Jos 8 oktober

Wat doe je op een prachtige dag als afgelopen zaterdag, de zon is goudgeel en is prominent aanwezig in de strakke blauwe lucht.

Inderdaad, je smeert je kale kop in met factor 35 en ga lekker naar EBOH. Ff naar het eerste kijken en heel veel maten zien. Allereerst waren de drie punten tegen Streefkerk natuurlijk een zegening voor EBOH. Voor de voetballers van Streefkerk rest de zegening op zondag, bij de religieuze verplichtingen in de polder, waar de klokken om het hardst luiden. Boven de polder de hemel terwijl de Here de wateren schudde, want die zon was natuurlijk niet te zien.
De zon was EBOH zelf, opgebloeid als vereniging, parapluutjes langs de lijn en een druk bezette tribune (lijkt wel of daar tegenwoordig ook een bar is), kantine gezellig. Gelukkig Marius van Pelt nog in actie gezien, ik kan me niet voorstellen dat Marius en EBOH zonder elkaar verder moeten. Die twee zijn net zo aan elkaar verbonden als Henny Kaszner aan Ajax. Het deed me goed de lach op het rood-zwarte gezicht weer te zien. Ook was het mooi om Bram den Hartog te zien en zijn onevenaarbare diepe lach uit zijn keel te horen, ghighighi.

Het gaat EBOH duidelijk weer goed en Bram gelukkig ook. Kortom door weer en wind schijnt de zon op de Schenkeldijk, voor Streefkerk is het morgen: van je bimmelebammelebom.

Column van Jos
Tegenwoordig wordt er wel in ieder dag/weekblad een column geplaatst.
Ook wij willen om de paar weken binnen EBOH een column creëren.
Jos is een oud lid van EBOH en leek het wel leuk om dit op zich te nemen. Bovenstaand het eerste stukje….…wordt vervolgd