Slechts 35 minuten Papendrecht – EBOH


Scheidsrechter Joost Bezemer maakte na 35 minuten een einde aan de wedstrijd. De gemoederen in het veld waren dusdanig verhit dat verder spelen onverantwoord was. En gezien de met de minuut stijgende irritaties over en weer viel er wat voor te zeggen.

En het begon nog wel zo mooi, de bloemen waren vooraf voor Papendrecht dat vorige week zonder te spelen de periodetitel pakte, doordat Nivo Sparta niet verder kwam dan een 0-0 bij NOAD. En na afloop stond het “Periodefeest” op het programma.
Beide teams moesten een belangrijke speler missen. Jesse Rensen (EBOH) en Jay Luciano (Papendrecht) waren geschorst. Het zonnetje kwam door en vele Dordtenaren hadden de oversteek gewaagd om een leuke pot voetbal te zien. Het werd een middagje vroeg op het terras. EBOH trad de kampioenskandidaat onbevangen tegemoet en van enige vrees was geen sprake.

Op de Schenkeldijk had EBOH nog een lesje gehad en met 0-2 verdiend verloren. Het leek nu een echte wedstrijd te worden. EBOH deelde speldenprikken uit en Papendrecht werd gevaarlijk via Justin Beemsterboer en Thomas Muilwijk, maar beide keren redde Kevin Emde, de
betrouwbare stand in voor Jan Arie Kouwenhoven, die in het gips een tribuneplaats had opgezocht. Aanvoerder Nick Kamerling kopte nog een keer binnen, maar deed dit in buitenspelpositie. De irritaties kwamen door “speenvarkengedrag” van een aantal spelers van Papendrecht.
Bright Adouvi en Djerrel Saffinani schreeuwden moord en brand na op het oog onschuldige tackles en smeerden daarbij hun tegenstanders gele kaarten aan, om vervolgens weer vrolijk verder te voetballen en de volgende confrontatie op te zoeken. Papendrechter Xavier Leenheer deed er nog een schepje bovenop na een duel met Regga Regales. Hij hield het been vast van Regga, die zich hieruit ontworstelde en Xavier gilde het uit. Joost Bezemer liet zich misleiden en gaf rood aan Regga en toen waren de poppen aan het dansen. De voetbalwedstrijd werd een rugby-duel met een heuse scrum.

Gelukkig bleef het bij duw- en trekwerk. Joost Bezemer keek er naar en vond dat het beter was om er mee te stoppen. Frans Stal ontfermde zich over de scheidsrechter als een echte bodyguard.
Ries Fok was stellig in zijn commentaar. “Het was vooral zuigen en trekken, wat Papendrecht liet zien en de scheidsrechter gaat daarin mee en dat neem ik hem kwalijk. En wij tuinen er in. Ik gun Papendrecht het kampioenschap, maar dan moeten ze gewoon blijven voetballen en niet op deze manier acteren. In de thuiswedstrijd speelde die linksback (Xavier Leenheer, red.) ook al een kwalijke rol bij de rode kaart van Junior Calmera en nu flikt hij het weer. ”

EBOH zal nog een keer naar Papendrecht toe moeten voor het restant. “Het is geen wereldreis, maar wij gaan wel in beroep tegen het onrecht wat Regga is aangedaan” . En hoofdrolspeler Regga zelf:” Ik voel me gewoon
genaaid, hij houdt mijn been vast en ik wurm me los, niets meer en niets minder, van natrappen is totaal geen sprake”. Papendrecht trainer Johan Sturrus hield zijn spelers op het veld tot de rust was teruggekeerd. “Mijn spelers moeten gewoon de rust bewaren en verder spelen, maar dan gaat
iedereen zich er mee bemoeien en is er geen houden meer aan. Gelukkig werd het geen vechtpartij”.

René Ebbers kon zich vinden in het staken van de wedstrijd. “Gezien het aantal korte lontjes op het veld, kan je er beter mee stoppen, om erger te voorkomen”. Het kantinepersoneel van Papendrecht moest al vroeg vol aan de bak en van de vijandige sfeer op het veld, was gelukkig geen sprake op het overvolle terras. Reserve doelman Harold Verberkmoes kwam handen te kort om al zijn Papendrecht vrienden te begroeten. Hij was jarenlang een succesvolle doelman op Slobbengors.

Al met al was er genoeg om over na te praten, waarna de EBOH’ers “een pontje eerder” huiswaarts
gingen.

Papendrecht – EBOH 0-0 Gestaakt na 35 minuten

Opstelling EBOH:
Kevin Emde , Reggi de Windt, Jay Tahloe, Jordi Fok, Leroy Verkerk, Jeffrey Manzanares, Henny Otto, Thomas
Keuter, Wesley Ebbers, Ricardo van Yperen, Regga Regales
Reservekeeper: Harold Verberkmoes
Wisselspelers: Junior Calmera, Ismail Stellingwerf, Gianni Weststrate
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Coaches: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan