EBOH 1 komt niet verder dan 1-1 tegen Altena

En dat viel best wel even tegen voor de Rood Zwarte supporters op de Schenkeldijk. 
Na het veelbelovende spel en de resultaten van de afgelopen weken was weer op een voetbalshow gerekend, maar die kwam er niet. Het was deze middag allemaal te slordig en met te weinig overtuiging.

En dan krijg je een goed georganiseerd spelend Altena niet op de knieën.
De opening was voor Altena, maar dat kwam niet verder dan een lob uit een moeilijke hoek op de lat van Patrick Zwart. Daarna nam EBOH het initiatief over  en dat resulteerde al snel in een doelpunt. 
Uit een strakke corner van Gianni Weststrate kopte “the man of the match” Jesse Rensen (zowel verdedigend als opkomend weer ijzersterk) de 1-0 binnen. Doelman Rob de Groot twijfelde tussen uitkomen en blijven staan en dan ben je te laat. Daarna bleef EBOH de betere ploeg en had Reggi de Windt de 2-0 moeten maken na een assist van Regga Regales. Hij legde de bal vreemd genoeg voor zijn verkeerde been en de inzet was te zacht. Altena kwam vlak voor rust bijna op gelijke hoogte, maar doelman Kevin Emde pareerde het schot knap. Hij keepte als “stand in” voor de tegen Drechtstreek geblesseerd geraakte Jan Arie Kouwenhoven een prima partij. De kans is groot dat Jan Arie dit seizoen niet meer in actie komt.” Bij het wegschieten van een bal verdraaide ik mijn andere voet. Omdat het nog een paar minuten was, ben ik blijven staan.  Maar hij bleef daarna dik en pijnlijk. Uit een foto bleek maandag dat ik mijn middenvoetsbeentje heb gebroken. Pech en in het gips” . 

EBOH zag ook topscorer Junior Calmera geblesseerd het veld verlaten.  Hij verdraaide zijn knie:
“Ik vreesde eerst voor een meniscusblessure of mediale band, maar fysiotherapeut Lars van der Toorn heeft de knie gelijk onderzocht en mij gerust gesteld. Hij is wat verdraaid en als het meezit kan ik over 2 weken tegen Papendrecht weer meedoen”. Datzelfde geldt voor Jordi Fok, die op de bank kon zitten en blij is met het inhaalprogramma volgende week, waarin EBOH niet hoeft te spelen.
“Een extra weekje rust en dan ben ik volledig inzetbaar”.  Na rust kwam Altena na een vrije trap vanaf de zijkant op gelijke hoogte. De lange Johnny Schouten werd bij de 2de paal gedekt door Thomas Keuter (!) en Johnny kopte de bal voor naar één van de 3 (!) vrijstaande Altena spelers.
Eddy Wijtvliet mocht de bal binnen koppen.  Daarna drong EBOH wel aan, maar kon geen potten meer breken.

Positief was wel de rentree van Leroy Verkerk. Zijn inzetten kwamen alleen niet verder dan Altena benen.  Zij hadden de bus geparkeerd voor doelman Rob de Groot en koesterden het puntje. EBOH claimde nog vergeefs een penalty. Een schot van Ricardo van Yperen werd in de 16 met de armen gepareerd, maar de verder goed leidende scheidsrechter Danny van Helden liet het gaan. Ries Fok vond het absoluut een strafschop. ”De spelers van Altena gaven me gelijk”. De schutter Ricardo van Yperen constateerde ook dat de armen naar de bal gingen. ”Echt een VAR momentje”
Maar ja die was er niet en zo bleef het 1-1. Ries Fok kon er uiteindelijk mee leven. “We liepen op het laatst allemaal uit onze positie naar voren en dan kan je ook zo maar verliezen, zoals eerder gebeurd is. De voorbereiding was matig. Er kwamen 5 spelers te laat door autopech. Het tempo was ook te laag en de inspeelpasses vaak te onzuiver en dan krijg je dit, dan moet je genoegen nemen met een punt”. Scheidsrechter Danny van Helden keek vooral uit naar zondag 24 maart. Hij is vaste supporter van het Nederlands Elftal en heeft al 100 interlands bezocht. De KNVB heeft hem voor de wedstrijd Nederland – Duitsland uitgenodigd als eregast. Tussen de oud-internationals mag hij genieten van lunch, diner en de wedstrijd.   

EBOH – Altena
​​​​1-1

’15
​ Jesse Rensen​​​ 1-0
’53​ Eddy Wijtvliet​​​ 1-1

Opstelling EBOH:
Kevin Emde , Reggi de Windt, Jay Tahloe, Jesse Rensen, Gianni Weststrate (Leroy Verkerk), Junior Calmera, (Jeffrey Manzanares), Henny Otto, Thomas Keuter, Wesley Ebbers, Ricardo van Yperen, Regga Regales

Reservekeeper:  Kevin van Meerkerk
Wisselspelers:  Joel Ricardo Cruz da Cunha, Jordi Fok
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Coaches: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan