Slechte start, come-back en toch nog onderuit..

In Wijk en Aalburg. De live stream van Wilhelmina’26 zag er prima uit, op wat schreeuwlelijkerds op de tribune na, (geluid kan gelukkig zachter). Alleen het voetbal van EBOH was de 1ste helft niet om aan te zien. Normaal zet je de TV, of in dit geval PC, uit, maar het is toch je cluppie en je hoopt op een wederopstanding, dus de 2de helft op hoop van zegen toch maar gevolgd en daar had ik geen spijt van.
Er gebeurde van alles, de aansluiter van Noëll Goossens, die een schot van Regga Regales succesvol toucheerde en 2 penalties tegen. De eerste kan gegeven worden, na een valpartij in de 16, maar bij de 2de zat scheidsrechter Bayram Cakir er helemaal naast. Jan Arie Kouwenhoven vertelt zijn verhaal: “Ik kwam net buiten de 16 om de bal voor de voeten van tegenstander (Bart Jongejan) weg te tikken, maar miste, dat deed Bart ook, die mooi viel. Bart gaf het ruiterlijk toe, en verklaarde dat hij niet geraakt werd, maar graag wil winnen”.

De TV beelden gaven Jan Arie gelijk en het was ook nog eens er buiten, maar hij pakte zijn revanche. Bart nam de penalty zelf en Jan Arie tikte hem uit de hoek. Dat deed hij ook bij de eerste penalty, die genomen werd door Tim de Laat. En zo leek Jan Arie evenals vorig seizoen (0-3 winst en Jan Arie pakte alles) de held te worden in Wijk en Aalburg. Zeker toen Joey Steenbakker prachtig uithaalde en de 2-2 op het scorebord zette. Maar dit keer kwam er geen happy end. Jessy de Jong nam in de slotfase een afgeslagen hoekschop ineens op zijn schaats en de bal sloeg als een granaat in het net. En Bart Jongejan besliste de wedstrijd door Jan Arie vanuit buitenspelpositie te passeren.
Bayram Cakir wees ondanks de vele protesten naar de midden. Aanvoerder Jan Arie bleef netjes richting de scheidsrechter. “Ja hoor, ik heb het hem netjes verteld, laten we het er op houden dat het met de leiding niet mee zat vanmiddag.

In de 1ste helft werd Emerson Antonia aangetikt in de 16, ik hoorde de tik zelfs vanuit mijn positie en dat wuift hij weg en dan geeft hij er 2 tegen ons, maar dat neemt niet weg dat het spel dramatisch was in het begin. De eerste de beste lange bal wordt verkeerd beoordeeld door onze defensie en dat stelt die spits, wel een verveeloor trouwens, in de gelegenheid om te scoren.
En bij die 2de staan we ook te klungelen. Hoe kan die jongen zo vrij kappen en draaien op 5 meter?  Dan pakken we het goed op in de 2de helft, maar hebben we er uiteindelijk ook niets aan dat ik 2 strafschoppen pak en is het alleen maar leuk voor de statistiek. Vorig jaar speelden we hier ook niet best en hadden we geluk, nu niet.

Ik was blij met een punt geweest, volgende week moeten we het maar weer goed maken”. Als de situatie is zoals nu moet EBOH zonder publiek het thuis opnemen tegen Heukelum. Een ploeg die het de laatste jaren EBOH knap lastig maakte thuis en in de blessuretijd een zekere overwinning voor EBOH om zeep hielp.

Overige bijzonderheden:
-Doordat Stephen Emelina nog geblessseerd is en Jeremy Boshart een weekend weg was, speelde EBOH met de van origine middenvelders Leroy Verkerk en Moreno van der Geer in het centrum.
Ricardo Heuveling zat thuis, in afwachting van een testuitslag.
-Op de TV beelden was te zien en te horen (in de categorie “houd je bek” van Mark Rutte) dat er nog aardig wat mensen op “de Ebbe” waren. Bijkomend voordeel voor de trouwe supporters is dat achter de goal een koeienweiland met pad is, grenzend aan de Afgedamde Maas, met vrij uitzicht. Er stond zelfs een auto tussen de koeienvlaaien!

Zijn er handige jongens of meiden binnen onze club, die ook een live stream kunnen verzorgen ???

Wilhelmina’26 – EBOH 4-2

‘2 Samuel Hartgers 1-0
’36 Bart Jongejan 2-0
’49 Noëll Goossens 2-1
’73 Joey Steenbakker 2-2
’79 Jessy de Jong 3-2
’83 Bart Jongejan 4-2

Opstelling: Jan Arie Kouwenhoven, Leroy Verkerk, Jordy Fok, Moreno van der Geer, Ricardo van Yperen, Joey Steenbakker, Regga Regales, Wesley Ebbers, Shujendy Martis, Emerson Antonia, Noëll Goossens
Invallers: Jeffrey Manzanares, Junior Calmera en Oberson van der Spek

Reserves: Kevin van Meerkerk
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal
Trainer: Gilbert de Wildt
Ass. Trainer: Jeffey Monster
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zonde
rvan