Bericht van overlijden

Helaas moeten we melding maken van het feit dat ons lid, Gerrit Koman is overleden.

Ger, alias Gerrit, werd op 1-5-1953 lid van E.B.O.H. en is dat altijd gebleven. Ger had dus de status van 67 jaar lid van de club te zijn. Als actief voetballer in de “Zuidendijk periode” was hij als aanvallende middenvelder een vaste waarde van het 2e elftal met een uitzondering als invaller bij het 1e elftal. Daarna bleef hij nog lange tijd op lager niveau actief.

Ook de verhuizing van de Zuidendijk naar de Schenkeldijk maakte hij actief mee. Eerst als lid van de archiefcommissie en reclamezaken en later, in de jaren 80, maakte hij deel uit van het hoofdbestuur met o.a. Henk Heesakker, Kors Hofman en Jan Steeksma. Daar nam hij het onderdeel wedstrijdzaken voor zijn rekening.

Naast zijn karakteristieke eigen mening had Gerrit ook een groot gevoel voor humor. Als fervent biljarter sprak hij bijvoorbeeld over het feit dat Canada een groot land was met dus een veel groter biljart. “Als ik daar de bal rond wil spelen via een driebander, dan kom ik een dag later terug om de bal aan te zien komen voor de carambole.” Ook wist Gerrit regelmatig een spiegel te koop aan te bieden: “er is pas drie keer in gekeken.”

Ger was ook een trouw supporter van het 1e elftal. Jaar in jaar uit, zowel bij de uit- als thuiswedstrijden. De laatste jaren kampte Gerrit al met gezondheidsklachten, waardoor zijn gezicht steeds minder te zien was bij zowel de club als de wedstrijden. Een memorabel lid is ons ontvallen.

Ger is 75 jaar oud geworden.