Slechte seizoenstart EBOH

In aanwezigheid van de leden van de Club van 100, die traditioneel eregasten zijn bij het 1ste thuisduel,  maakte EBOH een slechte beurt.Groote Lindt nam verdiend 3 punten mee de Zwijndrechtse brug over door een 1-3 zege. De club van 100 kreeg het warmer van de bitterballen  in de “Wim Bakker soos” dan van het voetballen van onze jongens.

Trainer Marco ten Braak en assistent  Joris Kardienaal hebben nog flink werk aan de winkel om van de basiself een eenheid te smeden die 2x 3 kwartier blundervrij volle bak gaat.
“Het is het beeld van de afgelopen 6 weken”, aldus Marco ten Braak. “Op beslissende momenten maken we blunders en dat moet er echt uit. We hebben 3x de bal en geven hem gewoon weg. Dan is de organisatie weg, spelen we als een kip zonder kop en doen we dingen die we niet kunnen. Het was in 1 woord gewoon pover “. Dan ziet de wereld er voor Groote Lindt beter uit.
Onder leiding van de ,zoals van ouds, fel coachende Miguel Munoz staat er een beter elftal dan vorig seizoen, toen de ploeg zich op de laatste speeldag veilig moest spelen. De start was gedreven, al moest er een blunder van doelman Marlon Huijser aan de pas komen om de Lindt aan de leiding te helpen. Hij wilde een balletje buiten de 16 weg koppen, maar raakte hem verkeerd, waarna Donovan Carolus dank je wel zei. Daarna herstelde hij zich door reddingen op inzetten van Jeroen de Bode en Steven Kramer, die wel erg makkelijk een vrije doortocht kregen. Het enige gevaar van EBOH was een schot richting het oude veld van Merwede door Wesley Ebbers na een mooi opgezette aanval.
De gelijkmaker viel letterlijk en figuurlijk uit de lucht. Leroy Verkerk zette een vrije trap hoog voor het doel. Iedereen zat er naast incl. doelman Roland Rijckevorst (hij was toch pas naar de kapper geweest?), behalve Gijs Bregman die fraai de 1-1 binnen knikte. Door een foutje van Patrick Welts kwam Wouter Jansen nog een keer vrij door, maar stuitte op doelman Marlon Huijser. Na rust moest EBOH het zonder aanvoerder Leroy Verkerk doen. Hij raakte geblesseerd doordat een speler van Groote Lindt op zijn been viel na een duel in de 16.
Invaller Nick Gemser deed het niet slecht, maar kon ook het spelbeeld niet veranderen. Groote Lindt bleef gevaarlijk en kreeg een enorme kans via Rowan Bussing. Opnieuw kon Marlon Huijser redden. Een half uur voor tijd was het toch raak, al hing er een flinke buitenspellucht aan deze goal. Maar de vlag bleef beneden, zodat Donovan Carolus met een fraaie stift Jeroen de Bode bereikte die à la Bep Bakhuis de bal binnen kon koppen. Vervolgens kwam Mo Salman (terug van een blessure) nog in het veld voor Ricardo van Yperen, maar hij kon het tij ook niet keren.
De enige kansen voor EBOH kwamen uit vrije trappen, maar zowel Patrick Welts (meters naast) als Wesley Ebbers (in de muur)  gingen hier niet goed mee om. Het slotakkoord kwam weer van Groote Lindt. Balverlies van Alen Sirovica zorgde er voor dat aanvoerder Kevin de Deugd op rechts op kon stomen. In plaats van voor te geven schoot hij de bal vanuit een moeilijke hoek fraai binnen en daarmee was het feestje voor de Lindt compleet.
Daar waar we graag het clublied van EBOH horen in de spelersgang, werd dit nu vervangen door het clublied van Groote Lindt, dat luidkeels ten gehore werd gebracht door de super blije Zwijndrechtenaren. Toch nog een troost. Ook vorig seizoen verloor EBOH de 1ste thuiswedstrijd tegen de latere kampioen Tricht en wist het alsnog de nacompetitie te bereiken door “het wonder van Slobbengors”. In de laatste minuten boog EBOH toen een 2-1 achterstand om tegen Papendrecht om met 2-3 te winnen.
Zaterdag staat deze wedstrijd weer op het programma. Op het 1ste gezicht een flinke kluif, gezien de seizoensopening van Papendrecht (1-4 zege bij VVAC), maar de wonderen zijn gelukkig de wereld nog niet uit. Zeker niet in het voetbal.

EBOH – Groote Lindt               1-3

‘6         Donovan Carolus         0-1
’28       Gijs Bregman              1-1
’60       Jeroen de Bode           1-1

’88       Kevin de Deugd           1-3

P1100166

P1100170