EBOH 2 debuteert met een nederlaag

Hoek- In Hoek heeft afgelopen zaterdag het uit de res. tweede klasse gepromoveerde EBOH 2 haar debuut in de res. eerste klasse gemaakt. De eerste wedstrijd van het seizoen tegen het uit de res. hoofdklasse gedegradeerde Hoek 2 werd met 2-1 verloren na een 0-1 voorsprong en een 1-1 ruststand.

EBOH begon de wedstrijd goed en fel. Het thuisspelende Hoek werd opgejaagd en gelijk vanaf het begin terug gedrongen met sterk combinatievoetbal van EBOH. Het eerste deel van de eerste helft vond dan ook veel plaats op de helft van Hoek. Het sterke begin van EBOH resulteerde ook in de 0-1 van Halil Turktas. Nadat de bal heroverd werd door Ali Er, kon Tim Stok de goed spelende Johan Gerlach wegsturen die vervolgens de jonge Halil Turktas bediende. De thuisspelende ploeg wist zich de eerste 20 minuten geen raad met het spel van EBOH.

Na de eerste 20 minuten begon Hoek in de wedstrijd te komen. EBOH werd steeds verder teruggedrongen en het was wachten op de goal van Hoek. Zij kregen een aantal grote kansen maar door goed keeperswerk van Joey Hughes duurde het tot laat in de eerste helft dat Hoek de 1-1 scoorde. Slordig balverlies van EBOH op het middenveld luidde de goal van Marco Hamelink van Hoek in, die dit keer geen genade met EBOH had.

RUSTSTAND: 1-1

In de tweede helft was aan beide ploegen te zien dat ze geen genoegen met een gelijkspel namen. Het spel golfde op en neer en dit maakte het een leuke wedstrijd om te zien. Hoek werd gevaarlijk uit standaardsituaties met kopballen en kregen nog 2 andere grote kansen maar schoten deze over de goal heen. EBOH had ook een aantal mogelijkheden, helaas voor de bezoekers was vaak de laatste pass slordig of het vizier niet scherp. Zo had EBOH een goede uitbraak via de linkerkant maar Gerlach zijn kopbal miste de juist precisie na een goede voorzet van aanvoerder Sebastiaan Bekkers. De grootste kans van EBOH in de 2de helft was die van Dennis van der Graaf. Zijn schot werd getoucheerd door de keeper waardoor de bal een halve meter over de goal ging.

In de slotfase van de wedstrijd was het dan toch de thuisspelende ploeg die ervoor zorgde dat Hoek de eerste competitiewedstrijd winnend mocht afsluiten. Nadat Gert-Jan Hamelink de bal via een speler van EBOH meekreeg, kon hij Hughes uitspelen en de 2-1 binnenschieten. EBOH probeerde in de resterende minuten nog de 2-2 te forceren maar Hoek bleef volhouden en hield de punten thuis. In een wedstrijd waar Hoek zeker meer kansen kreeg, heerste er in de kleedkamer van EBOH toch teleurstelling omdat er toch meer in had gezeten en de winnende treffer van Hoek pas kort voor tijd valt.

Het was een pittige wedstrijd met een hoog niveau en veel strijd. Ondanks de verliespartij voor EBOH 2 waren er genoeg positieve dingen te zien. Volgende week wil het gemotiveerde EBOH 2 zich thuis revancheren tegen Zaamslag 2 dat hun eerste competitiewedstrijd met 2-0 heeft gewonnen van LRC 3.

EINDSTAND: Hoek 2 – EBOH 2        2-1

Opstelling EBOH 2: Hughes, van der Graaf(86, Ozblgic), R. Reijnders, Schot(48, R.Mutter), Toprak, Er, V.Mutter(82, Seme), Bekkers(c), Stok(52, Kavak), Gerlach en Turktas(70, Schuurmans)

Gele kaarten aan EBOH zijde: Ali Er en Serhat Kavak.