Slechte bekerbeurt EBOH bij Virtus

Met de staart tussen de benen moest EBOH uit Zevenbergen terug naar Dordrecht. Virtus zegevierde uiteindelijk met 3-0 in een wedstrijd waarin EBOH voetballend beter was. Maar daar gaat het niet om in voetbal. Je moet ze in het netje schieten.

Virtus kwam al vroeg op voorsprong. Nadat Adje Kabbah een 100% kans had gemist, speelde Melvin de Boer te zacht terug op Danny Peters met de 1-0 als resultaat.  Daarna maakt Melvin zijn fout bijna goed, maar hij kopte op de paal. Ook Adje Kabbah had nog gelijk kunnen maken  voor rust. Na rust liepen de irritaties op bij EBOH, mede gevoed door een verschrikkelijk vlaggende Virtus assistent, die met een score van 8 fouten op 10, hoge ogen gooit voor de trofee gemeenste grensrechter van Zuid 1. Maar ja daar heb je mee te maken in het amateurvoetbal.  En als de scheidsrechter hier in mee gaat, wordt het moeilijk.

Toen de scheidsrechter ook nog eens een penalty cadeau gaf aan Virtus, en 2 gele kaarten uitdeelde voor protesten was het gedaan met de Dordtse weerstand. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 3-0. En tot overmaat van ramp kon Ricardo van de Merwe zich na afloop niet beheersen en kreeg rood voor het beledigen van de scheidsrechter.

Dinsdagavond mag EBOH naar VVAC in Ottoland voor de 2de bekerwedstrijd en eerherstel. De aanvang is 20.00 uur.