EBOH drukt nu wel door tegen Vuren

Iedere EBOH-er kan zich het ongeloof van de heenwedstrijd tegen Vuren nog wel herinneren. In de laatste paar minuten werd daar een 0-2 voorsprong nog uit handen gegeven en kostte het onze hoofdmacht 2 dure punten. “In één woord ongelofelijk!” zuchtte trouwe supporter Arij Saaman nog bij de herinnering hieraan. Deze zaterdag was daarvan absoluut geen sprake. De krachtverhoudingen tussen EBOH en Vuren waren vanaf het begin al duidelijk, en die zouden de rest van de middag duidelijk blijven.

De Dordtse verdediging presenteerde met Roy de Graaf een nieuwe sluitpost. Vaste keeper Pim Versluis ha afgelopen week niet volledig kunnen trainen, en dat maakte de weg vrij voor Roy, die betrouwbaar zijn werk verrichte tegen de huidige nummer 13 van de competitie. Ricardo van Yperen was aan de overkant van Roy de man die uiteindelijk als eerste de trekker overhaalde voor een 1-0 voorsprong. Attent als altijd, kon hij binnen het 16 meter gebied de verdiende openingstreffer binnen schieten. Voor Vuren restte de hele middag niets anders dan tegenhouden waar het kon. De spaarzame momenten dat het eruit kon komen, liep het tegen de Dordtse verdediging op, die oppermachtig was. Dat gaf ook aanvoerder Jordany Martina de gelegenheid om veelvuldig langs de rechter zijlijn op te stomen richting vijandelijk doel. Een goed afgedwongen schietkans liet hij niet onbenut, en de onderweg van richting veranderde bal verdween achter de zich dapper werende keeper van de bezoekers. Met deze comfortabele voorsprong mocht de Rood-zwarte brigade de kleedkamer opzoeken.

In het tweede bedrijf ging EBOH verder zoals het de eerste helft was geëindigd; doordrukken op het doel van de tegenstander, om eens lekker aan het doelsaldo te werken. En met resultaat! Deze keer was het Jesse Rensen die de verdedigingslinie achter zich had gelaten, en vanuit een fijne voorzet kon hij eenvoudig de 3-0 binnenkoppen. Langs het veld en in de kantine gingen de supporters er eens lekker voor zitten, want iedereen voelde dat er nog wel wat doelpunten zouden vallen. Niet lang na de kopbal van Jesse, liet Regga zijn hielen voor de zoveelste keer die middag zien aan de rechtsback van Vuren. Eénmaal in het vijandelijke strafschopgebied wist hij Thomas Keuter te vinden. Thomas was vanuit het middenveld dwars door het midden doorgelopen en kon vanaf een meter of tien op zijn gemak afdrukken voor de 4-0 van de middag.

Nog altijd bleek Regga niet klaar met het dolspelen van zijn tegenstanders. Na opnieuw een mooie solo wist hij deze keer de ingevallen Antonio Manzanares te vinden. Ook Antonio is het score nog niet verleerd, zo bleek, en tekende voor de 5-0 van de middag. Aanvoerde Jordany Martina had richting het einde van de wedstrijd nog een aantal flinke rushes voor Vuren in petto, waaruit hij opnieuw een schietkans wist te creëren. Op zijn schot was echter nog een Vurense verdediger alert genoeg om hem te blokken. Jammer voor Vuren, maar lekker voor EBOH, bleek Ricardo van Yperen echter opnieuw attent en haalde vanaf de 16 meter lijn uit voor zijn tweede van de middag, waarmee meteen de eindstand was bepaald.

Met deze heerlijke overwinning in de tas kunnen onze mannen zich de komende week gaan voorbereiden op de uitwedstrijd in en tegen Asperen.