Sensationele comeback in Sleeuwijk

Het zag er lange tijd niet goed uit voor EBOH in Sleeuwijk, maar dankzij een sensationele slotfase wisten de dit keer in blauw gestoken rood/zwarten toch de 3 punten naar Dordrecht mee te nemen. Matchwinner was uiteindelijk de van Papendrecht over gekomen Haris Brzac, die na veel blessureleed zijn eerste minuten mocht maken en terug kan kijken op een droomdebuut.

De technische staf had voor deze wedstrijd gekozen voor een 3-5-2 opstelling met Wesley Ebbers en de weer fitte Stephen Emelina centraal achterin. Dat liep niet vlekkeloos in de beginfase. Sleeuwijk maakte handig gebruik van de ruimte op de vleugels en na 6 minuten was het al raak. Petar Micic brak door op links en vond de van rechts komende geheel vrijstaande Maik Kemmeren, die de bal langs Jan Arie Kouwenhoven plaatste. Het balbezit was voor EBOH, maar de betere kansen voor Sleeuwijk in de snelle omschakeling. EBOH werd slechts 1x gevaarlijk voor rust toen Noël Goossens keeper Corné Dekker passeerde, maar hij kreeg op de doellijn assistentie van zijn verdedigers. Rond het half uur sloeg de thuisclub opnieuw toe. Mitchel Rovers verslikt zich niet zo vaak, maar nu wel. Na een ingooi wist Maik Kemmeren de bal af te pakken. Ricardo Heuverling moest corrigeren op de achterlijn en de verder overigens uitstekend fluitende Kevin Konings zag een strafschop in de sliding. Jeffrey Molhoek wist vervolgens “penaltykiller” Jan Arie Kouwenhoven te verslaan met een strak en hoog ingeschoten bal in de rechterhoek.

Bij het verlaten van het veld in de rust riep Jan Arie richting de supporters dat dit zonde van hun tijd was en het veel beter moet. Sleeuwijk supporters onder elkaar: “snap jij nou dat deze ploeg met 6-0 van Woerkom heeft gewonnen”. De hoogst tijd dus om uit een ander vaatje te tappen en zo geschiedde. Junior Calmera kwam in het veld voor topscorer Noël Goossens (“al in de 4de minuut kreeg ik last van mijn hamstring”) en Wesley Ebbers verhuisde naar de spitspositie. Achterin werden de vertrouwde posities hersteld. Dat resulteerde in kansjes, maar nog geen aansluiter. En bijna werd het zelfs 3-0. Akram Mahamed kwam vrij voor het doel en mikte op de binnenkant van de paal, daarna had Jeffrey Molhoek de bal voor het inschieten, maar tot ontzetting van heel Sleeuwijk schoot hij over. “Met de schrik vrij” noemen ze dat.
Niet veel later was daar eindelijk het moment voor Mert Erbas. Met een fraaie pass gaf Joey Steenbakker Mert een vrije doorgang en hij passeerde de uitlopende Corné Dekker. Sleeuwijk vond niet meer zo vaak de ruimte en beperkte zich tot het met man en macht verdedigen van de voorsprong en tijdrekken. De lange (wethouder in spé van de gemeente Altena!) Ruben Siland keerde nog een schot van Joey Steenbakker op zijn borst(!), maar heel Sleeuwijk was 5 minuten voor tijd niet bestand tegen de magnifieke uithaal van Joey. Uit stand met zijn linker vanaf 25 meter belandde de bal in de rechterbovenhoek, wat een schoonheid.

EBOH rook bloed en ging in de laatste minuten vol voor de overwinning. En die kwam er ook. Uit een corner ontstond een flipperkastsituatie op de rand van het strafschopgebied en Haris Brzac beleefde zijn droomdebuut door de bal hard op de pantoffel te nemen. De bal vloog in de korte hoek en de sensatie was compleet. Er volgde nog enkele hartstochtelijke minuten met alles of niets voor Sleeuwijk, maar het werd niets voor de thuisclub. De ontreddering was groot. Zo dicht bij een zege en toch nog weggegeven. Dit in schril contrast met de vreugdekreten aan Dordtse kant. De ghettoblasters konden aan en de topper “Oh Oh signorita” werd luidkeels meegezongen.
De eerste slechte 60 minuten van de wedstrijd waren vergeten of toch niet?

Patrick Stok gaf toe dat de 3-5-2 opstelling geen succes was en daarom hebben we het in de rust maar snel omgedraaid. “Het werd niet goed uitgevoerd, we leverden vrije ballen in en waren veel te slordig, na rust pakken we het goed op, al hadden we geluk dat zij de 3-0 niet maakten, maar dat is voetbal, soms zit het mee en soms zit het tegen. Zo zie je wat er kan gebeuren als je er geloof in blijft houden. Als je tegen een topper op 2-2 komt, denk je consolideren, maar we hadden nu het gevoel dat er meer in zat en gingen vol voor de winst”
Aan afwezigen in de selectie ook deze keer geen gebrek. Jimmy Pieper, Henny Otto en Leroy Verkerk (knie) konden toegevoegd worden aan de lange lijst en Noël Goossens en Moreno van der Geer (weer de lies) vielen geblesseerd uit. Volgende week komt de Zwerver op bezoek en dat is traditioneel een lastige tegenstander voor EBOH. Als we nu eens beginnen, zoals we eindigden tegen Sleeuwijk is een goed resultaat mogelijk toch?

Sleeuwijk – EBOH                            2-3                  (2-0)

‘6         Maik Kemmeren                   1-0
’32       Jeffrey Molhoek                   2-0
’65       Mert Erbas                             2-1
’85       Joey Steenbakker                2-2
’90       Haris Brzac                           2-3                             

Scheidsrechter: Kevin Konings uit Velddriel

Opstelling:
Jan-Arie Kouwenhoven, Mitchell Rovers, Stephen Emelina, Mert Erbas (Haris Brzac), Joey Steenbakker, Ricardo Heuverling, Furkan Kaya, Noël Goossens (Junior Calmera), Wesley Ebbers, Moreno van der Geer (Nick van Wijngaarden), Ricardo van Yperen

Wissels: Harold Verberkmoes (reservekeeper)Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal