Dennis Vondermans neemt afscheid met punt

Na maar liefst 17 seizoenen als (uit de kunst!) verzorger bij EBOH 1 te hebben gefunctioneerd, nam Dennis Vondermans afscheid na de wedstrijd EBOH – de Zwerver. Hij gaat niet verloren bij de club, maar gaat zich toeleggen op het trainerschap bij de jeugd en het volgen van zijn voetballende zoon. Als een volleerd trainer sprak hij zijn jongens toe na afloop, “zoals jullie spelen in de 2de helft, hoef je voor niemand onder te doen en behoren jullie tot de top, maar spelend zoals in de 1ste helft moet je naar onderen kijken, en dat is volstrekt onnodig met de kwaliteiten die jullie in huis hebben. En als ik om me heen kijk en al die jonge talenten zie, dan staan we er goed op dat maakt me trots”.

En zo toonde EBOH, niet voor het eerst dit seizoen, 2 gezichten. Voor de rust was de Zwerver de betere ploeg, die gebruik maakte van de ruimte, die EBOH weggaf.   
De bijzonder fraaie goal, die Jermain Bebrout maakte, kwam niet als een verrassing.
Hij slalomde op de achterlijn langs 3 verdedigers en prikte de bal in de bovenhoek.
Jan Arie Kouwenhoven voorkwam daarna dat de Zwerver uit kon lopen naar 0-2 en met name Glenn Weijts liet een paar serieuze mogelijkheden liggen. Aan de andere kant was het Nick van Wijngaarden, die de 1-1 op zijn schoen had, na een inzet van Ricardo Heuverling, die Bas Bijkerk voor de voeten van Nick tikte, maar hij miste net de controle. De niet geheel verdiende gelijkmaker viel toch vlak voor rust. De kersverse vader Jimmy Pieper zette na een korte nacht met de hak Noël Goossens voor de keeper en die weet wel raad met dit soort mogelijkheden en slalomde langs Bas Bijkerk.

In de 2de helft waren de rollen omgedraaid en zagen we een EBOH dat in een hoog tempo de Zwerver onder druk zette.
Het leverde diverse mogelijkheden op, maar Bas Bijkerk liet zien dat hij net als Jan Arie tot de betere keepers van de 2de klasse F behoort. Als de Dordtse aanhang op het punt van juichen stond, stak Bas er weer een handje tegen op inzetten van onder andere Joey Steenbakker, Noël Goossens, Stephen Emelina, Ricardo van de Merwe en Mert Erbas.
De laatste was nog het dichtst bij een treffer. Gelanceerd door Joey Steenbakker verscheen hij alleen voor Bas Bijkerk. De naast hem lopende Noël Goossens riep vergeefs om een tikkie breed en in plaats daarvan mikte Mert de pal op de buitenkant van de paal.
De wedstrijd verliep verder uiterst sportief en scheidsrechter Jerry Molenaar floot prima, al had hij de paar kaarten die hij trok best achterwege kunnen laten, want zoveel was er niet aan de hand. Na afloop hield EBOH in ieder geval een goed gevoel over aan de wedstrijd. De Zwerver is van nature een lastige tegenstander. In de kleedkamer was de hoofdrol voor Dennis Vondermans.

Er waren mooie woorden en bloemen van voorzitter Hans Schoon en namens de spelersgroep sprak Joey Steenbakker onze top verzorger alle lof toe en zette hem ook in de bloemetjes en overhandigde hem mooie cadeau’s. Trainer Patrick Stok kon de wereld van verschil tussen de 1ste en 2de helft ook niet verklaren. Vice voorzitter Edwin Korzilius vroeg aan Patrick of hij dat “pilletje” voor de wedstrijd wilde geven in plaats van in de rust? “Dat zal ik doen, ha, ha, gelukkig kunnen we het nog herstellen. Volgende week gaan Leroy Verkerk en Moreno van der Geer weer trainen en Jesse Rensen komt terug uit Mallorca, dan hebben we meer mogelijkheden. Maar het mooie van al die geblesseerden is wel dat er nieuwe talenten opstaan, kijk naar Mitchell Rovers, Mert Erbas en Furkan Kaya, en Nick van Wijngaarden verdiende ook een basisplaats na een paar prima invalbeurten. En dan hebben we ook nog Rogan Babakerwal en Jo Jo Helena. Dat is pure winst.”

De laatste woorden in de kleedkamer waren voor Frans Stal: “ik wil het niet hebben over de pupil van de week of de man van de wedstrijd, maar over de verzorger van de wedstrijd, van de week en de afgelopen 17 jaar, Dennis Vondermans, sjapoo” waarna de evergreen “Dennis bedankt, Dennis bedankt, en Ebo is zo prachtig”, luidkeels ten gehore werd gebracht in de kleedkamer en zo voelde het toch een beetje als een overwinning.

 EBOH – de Zwerver                          1-1                  (1-1)

‘21       Jermain Brebout                  0-1
’41       Noël Goossens                     1-1                             

Scheidsrechter: Jerry Molenaar

Opstelling:
Jan-Arie Kouwenhoven, Mitchell Rovers, Stephen Emelina, Joey Steenbakker, Ricardo Heuverling, Furkan Kaya, Noël Goossens, Wesley Ebbers (Ricardo van de Merwe), Nick van Wijngaarden (Haris Brzac), Ricardo van Yperen, Jimmy Pieper (Mert Erbas)

Wissels: Kevin van Meerkerk (reservekeeper), Jordi van Dyck

Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal