EBOH terug op aarde

Na een mooie overwinning op Arkel (4-0) en een galavoorstelling tegen Woudrichem (0-6) volgde een zeperd tegen GJS. Door de 1-2 nederlaag staat EBOH weer met beide benen op de grond. De ploeg maakte een gezapige indruk in de openingsfase en leed veel onnodig balverlies. De rappe Rob van den Boom profiteerde al na 10 minuten door onder andere Ricardo Heuverling (!) zijn hielen te laten zien en de bal in de verre hoek achter Jan Arie Kouwenhoven te plaatsen.

En daarna klopte de ploeg van trainer Marco Verbeek nog regelmatig op de poort, maar Jan Arie Kouwenhoven hield ze tegen of keek ze over.
EBOH kon hier sporadisch iets tegenover zetten, al was Jimmy Pieper dicht bij de gelijkmaker na een voorzet van Joey Steenbakker en produceerde topscorer Noël Goossens een slappe roller na een combinatie met Mert Erbas. Het kon de 42-jarige (!) doelman Raymon de Haan niet verontrusten. Rond de 2 “opa’s” van de ploeg (aanvoerder Ruud Bos is 40!) heeft Marco Verbeek een leuke ploeg samengesteld met veel lopers, die het EBOH deze middag zeer lastig maakte. Na rust werd het al snel 0-2, toen Stef Kamp een vrije doortocht had naar Jan Arie. Hierbij negeerde arbiter Bayram Cakir het vlagsignaal van assistent Frans Stal en de Dordtse protesten. Met Nick van Wijngaarden en Ricardo van de Merwe in de ploeg kwam er wat meer dynamiek in het spel en ging EBOH op zoek naar de aansluiter. Die had Noël Goossens op zijn schoen, maar zijn lob over Raymon den Haan was niet hoog genoeg.

Even later ging de doelman in de fout door los te roepen en niet vol het duel met Ricardo van de Merwe aan te gaan. De “supersub” van EBOH die 6 jaar geleden stopte wegens werk en nog met trainer Jeffrey Monster samen speelde, is aan zijn comeback bezig. “Hij ging 50% het duel in en ik 100%”. De bal in de kluts viel daarna voor de voeten van Nick van Wijngaarden, die de bal in het lege doel schoot. De beer was los en daarna kwam het leukste deel van de wedstrijd. EBOH met man en macht en 1 tegen 1 op zoek naar de gelijkmaker en GJS razend gevaarlijk in de counter. En nog een toegift van 6 minuten blessuretijd. Het lukte beide ploegen niet om nog te scoren, al was Mert Erbas dicht bij de gelijkmaker, maar hij schoot in vrije positie in de handen van Raymon den Haan en aan de andere kant kogelde invaller Björn Barten hard op de binnenkant van de kruising.
Na afloop was er een mopperende teammanager Alex Zondervan: “Dat krijg je als je te weinig energie in de wedstrijd legt, het gaat niet vanzelf”. Danny Monster, die vrijaf was met Barendrecht, op de vraag van Noël Goossens of hij volgend seizoen bij EBOH mee wil doen: “Als je zo speelt niet, alle duels werden verloren, pas op het laatst zag ik scherpte, maar dat was veel te laat”.
Trainer Patrick Stok was nuchter in zijn commentaar: “Het zat er niet in vandaag, we kwamen een stapje te laat. Met geluk is het maar 0-1 bij rust. Daarna kwamen we er beter in. Ik wil me niet verschuilen achter alle afwezigen. Ten opzichte van vorige week waren alleen Moreno van de Geer en Junior Calmera er niet bij vandaag. En dan winnen we met 0-6. Al moet ik er wel bij vertellen dat bij de 11 van vandaag er ook 3 bij zijn die niet volledig wedstrijdfit zijn. En met Furkan Kaya op links zijn we al aan onze 3de linksback bezig.

Jeffrey Manzanares en Rogan Babakerwal zitten beiden in de ziekenboeg. Met vele anderen en dat heeft ook zijn weerslag op het 2de elftal dat amper een elftal kan opstellen en in Kloetinge ruim ten onder ging. Maar in principe hoeven niet onder te doen voor GJS, maar dan moet je wel meer brengen”.
Leroy Verkerk was ook nuchter: “Zo’n partij zit er altijd wel eens tussen. Snel vergeten en volgende week beter”. Dan reist EBOH af naar Sleeuwijk, dat de wedstrijd bij Drechtstreek afgelast zag worden. De Papendrechters hebben ook volop personele problemen.        

EBOH – GJS             1-2                  (0-1)

‘10       Rob van den Boom              0-1
’50       Stef Kamp                             0-2
’73       Nick van Wijngaarden         1-2

Scheidsrechter: Bayram Cakir uit Den Bosch

Opstelling:
Jan-Arie Kouwenhoven, Mitchell Rovers, Henny Otto (Nick van Wijngaarden), Leroy Verkerk (Ricardo van de Merwe), Jimmy Pieper, Mert Erbas, Joey Steenbakker, Ricardo Heuverling, Furkan Kaya, Noël Goossens, Wesley Ebbers (Jo Jo Helena)

Wissels: Kevin van Meerkerk (reservekeeper)

Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal