Ruime overwinning in Alblasserdam

Uiteindelijk stond er een mooie 1-4 op het scorebord op een winderig en fris sportpark Souburgh. En daar hadden we vooraf voor getekend, maar als je de wedstrijd bekijkt, had er veel meer ingezeten. Vooraf was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan trouw lid en supporter van de VVA, Cor Prins.

Daarna vierde EBOH een snelle goal. Ricardo van de Merwe gaf gas en lobde de bal over keeper Ahmet Erol, die later een hoofdrol zou spelen. Noël Goossens was er als de kippen bij om de bal in het doel te koppen en scheidsrechter Sjaak de Wildt zag wat iedereen zag, behalve de vlagger van Alblasserdam. Hij kwam er achter vandaan.
Daarna bleef EBOH de bovenliggende partij, al ging dat niet altijd gepaard met goed voetbal. Jeffrey Monster moest zijn ploeg even wakker schudden: “Ga nou eens voetballen. Ballen op 3,4,5 meter, allemaal kut”. Gelukkig niet allemaal, want de kansen bleven komen. Jimmy Pieper bediende Noël Goossens perfect, maar nu viel de kopbal op de paal. Sneltrein Ricardo van de Merwe gaf nog een keer strak voor op de topscorer van EBOH, maar nu had Ahmet Erol een wereldredding in huis. Op slag van rust verdiende EBOH een strafschop, maar de “Bas Nijhuis van de regio” Sjaak de Wildt, die altijd lekker laat voetballen, liet doorgaan omdat Furkan Kaya een mooie kans kreeg, die opnieuw door Ahmet Erol gered werd. Het gevaar bij VVA moest komen van de beresterke spits Ansu Camara, maar hij keek vaak vol onbegrip naar zijn ploeggenoten als hij slecht aangespeeld werd.

Na rust eenzelfde spelbeeld  met veelvuldig balbezit van EBOH en we werden getrakteerd op het mooiste doelpunt van de middag. De assist was van “Ella”, Elroy Versluis, en de afronding met een volley uit de lucht was van Jimmy Pieper. Geheel onverwacht kwam Alblasserdam terug in de wedstrijd, toen Ansu Camara de bal voor zijn voeten kreeg in de 16 en de lange hoek vond. Een kwartier voor tijd was het gedaan. Ricardo van de Merwe snelde op Ahmet Erol af en die raakte Ricardo met de benen vol in het strafschopgebied. Strafschop en (donker)Geel besloot Sjaak de Wildt, maar het werd toch rood, omdat Ahmet door bleef mekkeren. Bij gebrek aan een reserve doelman moest veldspeler Daan Rijppaert de keeperstrui aantrekken en hij was direct kansloos op de penalty van Noël Goossens.

Daarna was het kat en muis en vergat EBOH de score ruim op te voeren, omdat het allemaal te veel “tikkie takkie en gebrei” was. En met Daan op de goal moet je natuurlijk op het doel schieten en niet naast of over. De 1-4 kwam er toch. Ricardo Heuverling mocht van zijn trainers een linie opschuiven en stoomde nu vanaf links diverse malen op. Drie keer gaf hij voor, en kwam er niks van en bij de 4de keer probeerde hij het zelf en schoot mooi binnen.
Na afloop ging Ricardo van de Merwe in discussie met Sjaak de Wildt. Ricardo verbaasde zich over de gele kaart voor de keeper, dat had direct rood moeten zijn: “Hij kwam met 2 benen in en voor hetzelfde geld breek ik alles”. Sjaak de Wildt vond het geel: “vanuit mijn positie wel, ik zag de bal richting zijlijn gaan en waarom doet die jongen zo opgefokt, je hebt met 4-1 gewonnen, ga lekker naar de kleedkamer feest vieren met z’n allen”. Dat werd dan ook maar gedaan.

Trainer Patrick Stok was niet helemaal tevreden over de uitvoering: “Het had bij rust al 4-0 moeten staan. Aan de bal was het af en toe slordig en we hielden het veld te groot. En ja, op het laatst was er iets te veel show en te weinig effectiviteit”. De sympathieke VVA trainer Umut Takac had heel andere problemen. Bij de aanvang keek hij meewarig naar zijn dug-out: “Kijk nu eens , 2 reservespelers, fijn dat jullie er zijn jongens”. Later zouden er nog 2 bijkomen. “Ik miste vandaag 7 spelers. Schorsingen, blessures en vakantievierders, waaronder Leroy Naaktgeboren en Danny Buijs, die veel voor de club doet en invalt als het nodig is. Maar ik beloof je dat je op de Schenkeldijk een heel ander Alblasserdam ziet en daar gaan wij voor een verrassing zorgen”

Bij EBOH ontbrak alleen Joey Steenbakker. Hij zat voor zijn werk in Abu Dhabi. Het ontlokte AD sportverslaggever Arco Bomgaars tot de opmerking. “Dat is niet gek, ik mag voor mijn werk wel eens naar Emmen, Zwolle of Maastricht”. Op de plaats van Joey speelde “alleskunner” Haris Brzac en dat deed hij uitstekend.

Dinsdagavond 20.00 uur wacht de bekerwedstrijd thuis tegen de koploper uit de 4de divisie Kloetinge en volgende week reist EBOH af naar Tricht en daar is het altijd lastig.

     
Alblasserdam – EBOH                    1-4                 (0-1)     

‘07       Noël Goossens                     0-1
’54       Jimmy Pieper                        0-2
’67       Ansu Camara                        1-2
’77       Noël Goossens                     1-3
’77       Ricardo Heuverling              1-4

Scheidsrechter: Sjaak de Wildt uit Meerkerk

Opstelling: Jan Arie Kouwenhoven, Haris Brzac, Ricardo Heuverling, Jimmy Pieper (Leroy Verkerk), Jeremy Boshart, Elvis Versluis, Noël Goossens, Wesley Ebbers (Myron van Pelt), Ricardo van de Merwe (Robin Matena), Furkan Kaya (Jeffrey Manzanares) , Mitchell Rovers

Wissels: Donny van der Laars (res.keeper)

Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Stefan Roovers