Heerlijke middag op de Schenkeldijk

Het was weer volop genieten geblazen met een ouderwets goed draaiend EBOH dat verdiend met de 3 punten aan de haal ging na een mooie pot voetbal tegen GRC’14.
Het begon een kwartiertje later, omdat de “voorwedstrijd” EBOH 2 tegen Walcheren 2 uitliep.

De tweelingen gaven het goede voorbeeld en behaalden verdiend de 2de zege van het seizoen door een 2-0 overwinning, mede dankzij een uitblinkende doelman Robert de Bruin. Deze had vorige week zijn officiële competitiedebuut kunnen maken voor het 1ste door de schorsing van Jan Arie, maar was uitgerekend dat weekend niet beschikbaar door een skivakantie in Oostenrijk. Deze zaterdag moesten we het doen zonder de wintersportende Jesse Rensen (mocht toch niet meedoen door 2 wedstrijden schorsing) en Leroy Verkerk. Er bleef genoeg kwaliteit over om een winnend elftal samen te stellen, hoewel de keuzeheren de beginopstelling moesten wijzigen door het te laat komen van NS machinist Jeremy Boshart. “zonde, ik was 3 minuten te laat en dat kwam eigenlijk door de late taxi van een niet nader te noemen ploeggenoot, die ook reserve stond”. Maar ja, de treinen rijden ook niet altijd op tijd.

De rest van de ploeg was super wakker en de eerste de beste aanval was al raak. Fraaie pass van Jimmy Pieper op Noël Goossens en de bal lag in de verre hoek. En EBOH ging door met aanvallen. Eerst werden er nog kansen gemist door Elvis Versluis en Ricardo van de Merwe, maar de 2-0 kwam er toch. Noël Goossens knalde op de vuisten van Nicky Janssen en de rebound was voor Ricardo van de Merwe. De 3-0 leek dichterbij dan de 2-1, maar de kopbal van Wesley Ebbers uit een indraaiende corner van Joey Steenbakker werd van de lijn gehaald. Het enige wapenfeit van GRC was een verre lob van Wesley van den Oever net over het doel van Jan Arie. De ruim opgekomen GRC aanhang juichte wel, omdat ze het net zagen bewegen, doordat de bal op het dak van het doel viel.

Na rust was er aanvankelijk een zelfde spelbeeld, maar zag Furkan Kaya zijn inzet door Nicky Janssen tot corner verwerkt. En plots was daar de ommekeer door doelpunten van spelers, die vorig seizoen nog voor Altena uitkwamen. Eddy Wijtvliet zag zijn afstandsschot via de kruin van Jeffrey Manzanares in de bovenhoek vallen en een steekpass van de ingevallen “good old mister GRC” Wilco van Rossem werd afgerond door Johnny Schouten. En dan staat het plotseling 2-2 en kan het alle kanten op. Het viel gelukkig de goede kant op. De heerlijke pass was van Elvis Versluis en Mitchell Rovers schoot tegen Nicky Janssen op. En weer was daar Ricardo van de Merwe die heel zijn ziel en zaligheid stak in de knal die onderkant lat hoog in het doel opstuiterde. Wat een apotheose. EBOH overleefde vervolgens de aanvalsdrang van GRC en was zelfs dichtbij de allesbeslissende 4-2. Heel GRC schreeuwde nog om een strafschop nadat Jan Arie een verre ingooi uit de lucht had geplukt en bij het neer komen op Johnny Schouten belandde. De uitstekend leidende Mike Klaare zag er niets in. ”Als zo iets op het middenveld gebeurt, fluit ik er ook niet voor. Hij valt per ongeluk op de speler. En voor de rest was het een heerlijke wedstrijd met 2 ploegen die veel respect voor elkaar hadden en dan kan je lekker laten voetballen”. En zo behaalde EBOH een mooie overwinning op een ploeg die in alles de 1ste klas uitstraalt. Waar wij het moeten doen met de bedrijfsbus van Monster heeft GRC een prachtige spelersbus.

En er waren net zo veel GRC supporters als van EBOH. Verslaggever Fred van Dongen: “Ze hebben de hele Hak fabriek als supporter mee genomen”. Tot  slot de trainers aan het woord.
Mark Kroese: “We hebben EBOH in het zadel geholpen” en Patrick Stok: “We zijn zeer tevreden over de uitvoering vandaag, alleen na de 2-0 sluipt er onbewust wat gemakzucht in de ploeg, maar het eindschot was geweldig”.
En zo neemt EBOH de 2de plaats weer over van GRC en is het de aanvoerder van een langgerekt peleton in de achtervolging op Papendrecht, dat verrassend verloor van GJS. Onderin is het ongekend spannend om de 6 degradatieplaatsen (3 rechtstreeks en 3 nacompetitie) te ontlopen. Alleen het troosteloos onderaan bungelende Altena lijkt gezien. De vieze smaak van de dompers tegen Streefkerk en Schelluinen is weggespoeld. We gaan met een goed gevoel de carnaval in en daarna naar Alblasserdam.
     
EBOH – GRC’14                               3-2                 (2-0)     

‘01       Noël Goossens                     1-0
’22       Ricardo van de Merwe        2-0
’58       Eddy Wijtvliet                       2-1
’68       Johnny Schouten                 2-2
’77       Ricardo van de Merwe        3-2

Scheidsrechter: Mike Klaare

Opstelling:
Jan Arie Kouwenhoven, Joey Steenbakker, Ricardo Heuverling, Jimmy Pieper (Jeremy Boshart), Elvis Versluis (Robin Matena), Noël Goossens, Wesley Ebbers, Ricardo van de Merwe, Jeffrey Manzanares (Haris Brzac), Furkan Kaya , Mitchell Rovers

Wissels: Henny Otto en Donny van der Laars (res.keeper)
Staf: Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Harold Verberkmoes

Hier het verslag, een video en foto’s van Fred van Dongen (Facebookgroep)