Onnodige ruime nederlaag EBOH 1

Na de deceptie van vorige week tegen GOZ, kon EBOH zich nu revancheren tegen Schoonhoven. Als EBOH hier zou winnen, zou het gat nog maar 1 punt zijn.

Het zag er allemaal goed uit het eerste half uur, er werden drie hele grote kansen gecreëerd en bij alle drie kon Ricardo van Yperen scoren. EBOH begon gewoon goed aan de wedstrijd, druk naar voren, agressief, en heel veel balbezit. Na 5 min was er een ingooi voor EBOH en wie anders dan Jeffrey Manzanares nam deze voor zijn rekening. Hij gooide de bal bij de eerste paal en deze werd doorgekopt door Jesse Rensen. De bal kwam bij Ricardo, die eigenlijk direct moest trappen, maar hij koos eerst voor controle van de bal, waardoor de keeper er tussen kwam.

De tweede kans was ook weer een ingooi van Jeffrey, de bal stuiterde op de grond en wederom kwam de bal Bij Ricardo. Die schatte de bal iets verkeerd in, waardoor de bal zijn hoofd schampte en de 2e kans verloren ging.
Wat Schoonhoven er tegenover zette was alleen maar de lange bal, maar dat was tot op dat moment geen probleem voor onze verdediging.
Na ruim een kwartier mochten we kijken naar de derde kans van EBOH, Regga speelde net zoals vorige week zijn directe tegenstander helemaal dol, trok de bal voor, maar het geluk was helaas niet aan onze zijde.
Na een kleine 25 min was Schoonhoven volgens ingewijden voor de eerste keer in ons 16 meter gebied. Daar werd een speler ouderwets pootje gehaakt en de scheids wees naar de stip…1-0!! Wat was dat enorm onverdiend  t.o.v.  het veldspel en de kansen, maar het oude gezegde zegt…..dat weten we nu onderhand wel. Maar je voelde dat het in de kopjes weer ging malen van ….nee he, toch weer niet.
Kort daarna kreeg Jesse Rensen nog een prachtige kop kans maar dit keer deed de keeper zijn werk goed (was trouwens een goede keeper, mag wel eens gezegd worden). In de 36e min kwam het eerste schot uit de tweede lijn van Regga, prima schot, goed gekeerd door de keeper. In de 4oe min kreeg PW weer last van zijn knie en werd zeer goed vervangen door Vincent Mutter. Zou dat komen van gras, kunstgras, gras, kunstgras??  In de 41e min kwam de 1e!!! kans van Schoonhoven maar Joey Hughes hield bekwaam zijn doel schoon.
In de rust werden er nog een paar puntjes op de i gezet, door een positie wisseling. De trainer gaf aan dat hij toch het gif miste om de tegenstander op de knieën te gooien, en als dit niet naar voren zou komen dan krijgen we het heel moeilijk vertelde hij. Hij kreeg helaas gelijk.
We begonnen nog goed, de bal werd in de 48e min vanaf de achterlijn teruggelegd op de 16 en door de inlopende Mutter werd op doel geschoten. Maar wederom stond de keeper op de goede plaats. Na enkele minuten werd er dom balverlies geleden door ons bij het 16 meter gebied en een hele snelle omschakeling van Schoonhoven (de trainer had daar op gewezen!!) stichtte het eerste gevaar in de 2e helft voor ons en het zou daar niet bij blijven.
Ook werd er nog een voorzet van Regga op Jesse over gekopt, en Regga zelf kreeg nog een schietkans, maar daarna was het vertrouwen weg en kreeg Schoonhoven meer dreiging naar voren, wat resulteerde in de 68e min in 2-0. Dit door een hele simpele lichaamsbeweging van een van de voorwaartse van Schoonhoven. Twee minuten later kreeg de spits van van Schoonhoven halverwege onze helft de bal aangespeeld en 3 verdedigers !!! van ons kregen de bal niet te pakken en zelf kreeg hij nog de ruimte om de beslissende eindpass te geven aan de opkomende middenvelder die heel makkelijk 3-0 scoorde.
Wedstrijd gespeeld, en er volgde nog wel kleine kansjes voor ons maar als grote kansen er niet ingaan dan gaan kleine kansjes er zeker niet in.
De 4-0 ontstond nog na een dieptepass vanuit de verdediging op de spits en misschien stond Joey iets te ver uit zn goal, maar de spits lepelde de bal netjes over Joey heen. Eigenlijk weer hetzelfde scenario als vorige week, onvoorstelbaar dat je de 1e helft niet 2 of 3 keer scoort, en ja, als de zwakke tegenstander dat wel doet, dan verlies je. Wat hadden een mooi gat kunnen slaan, maar nu moet het gebeuren volgende week thuis tegen