Ries Fok toernooi 2018… Anders en toch zeer geslaagd!

Afgelopen zaterdag was het weer zover; het in ere herstelde Ries Fok toernooi werd voor voor de tweede keer in successie gehouden als dagtoernooi. Met vier clubs op 1 dag uitvechten wie de sterkste is in wedstrijden van 35 minuten. Dat levert niet alleen een volle middag op, maar ook veel waardevolle informatie voor de trainers van de deelnemers, en natuurlijk een volle kantine, waar de kantinebeheerder dan weer uiterst content mee is.

Anders dan in jaargang 2017 was het in verband met de schoolvakanties niet gelukt een mooi jeugdprogramma te plannen, in aanloop naar de drukke middag. Volgend jaar proberen we dat natuurlijk gewoon opnieuw voor elkaar te krijgen, want dat brengt toch de jeugd weer wat dichter bij hun doel; in het eerste van EBOH spelen!

De winnaars van vorig jaar, ’s Gravendeel, moest helaas verstek laten gaan, maar zij hadden het afgelopen jaar wel netjes op de gouden beker gepast. Compleet met rood en zwart lint werd de bokaal bij ons terugbezorgd, zodat deze voor de editie van 2018 weer keurig kon worden uitgereikt. Ook voor deze jaargang was, naast de gebruikelijke punten voor een gelijk spel en een gewonnen wedstrijd, voor elk doelpunt weer een extra punt te verdienen. Deelnemers DFC, GSC/ODS, Drechtstreek en natuurlijk EBOH wisten daarom wat hen te doen stond; SCOREN!

Dat bleek echter een stuk lastiger dan gedacht… De eerste wedstrijd tussen DFC en GSC/ODS eindigde in een bloedeloze 0-0, terwijl er toch wel kansen waren om het eerste toernooidoelpunt binnen te schieten. De eerste wedstrijd van Drechtstreek en EBOH leverde gelukkig wél een doelpunt op. Ricardo van Yperen mocht de eerste van het toernooi aantekenen en bleek daarmee meteen de matchwinner te zijn. Een flinke regenbui (we hoorden in de kantine zelfs de grassprieten van de overige velden zuchten van geluk) maakte het kunstgrasveld een flink stuk sneller en dat bleek vooral in het voordeel van de thuisploeg.

Na de eerste twee wedstrijden had EBOH dus al meteen te pakken, waarmee het afgelopen seizoen zo mooi eindigde; de koppositie! De tweede ronde leverde allereerst een wedstrijd op tussen het inmiddels kletsnatte Drechtstreek en GSC/ODS. Ondanks het goede voorbeeld van EBOH in de voorgaande wedstrijd, en het snelle, natte veld, viel er ook in deze confrontatie geen doelpunt te noteren. Opnieuw bleek de wedstrijd van de thuisclub meer doelpunten op te leveren. Na eerst nog met de schrik te zijn vrijgekomen doordat een doelpunt van DFC werd afgekeurd wegens buitenspel, wist de formatie van Ries Fok jr. en René Ebbers toch weer het net van de tegenstander te vinden. Met opnieuw twee doelpunten verschaften onze mannen zich een uitstekende uitgangspositie om na de derde wedstrijd de Ries Fok bokaal te mogen ophalen.

Voordat die derde wedstrijd tussen GSC/ODS en EBOH gespeeld werd, mochten eerst Drechtstreek en DFC nog de degens kruisen. Drechtstreek bleek de eerste ploeg na EBOH die tot scoren kwam. De 1-0 bleek na het eindsignaal voldoende om deze wedstrijd te winnen. Tot grote vreugde van de beide trainers, bleek EBOH ook in staat de laatste wedstrijd tegen GSC/ODS te winnen. Met onder andere een prima ingeschoten vrije trap van Thomas Keuter werd ook afstand genomen van de derde uitdager van de dag, en was het winnen van het eigen Ries Fok toernooi 2018 een feit.

Na afloop bleef het in de kantine, zoals vanouds nog lang gezellig. Onder het genot van een hapje en een drankje, en begeleid door de zangers van Duo Enjoy is de overwinning van EBOH nog flink gevierd.

Natuurlijk hopen we dat iedereen het weer erg naar de zin heeft gehad, en gaan we voor 2019 opnieuw op zoek naar een mooie bezetting van het Ries Fok toernooi. Zoals eerder al gememoreerd zullen we dan hopelijk ook weer een leuk jeugdprogramma in de ochtend hebben. De beker hoeven we alvast nergens meer op te halen, want die blijft gewoon in ons eigen clubhuis!

 

Foto’s: Kai de Jong