Puntje verdiend, maar niet gekregen tegen Altena

De openingswedstrijd van de competitie leek op een nul nulletje af te gaan, maar Altena captain Julian Geelhoedt gooide roet in het eten. Tien minuten voor tijd ramde hij de bal uit een vrije trap na een tikkie breed stijf in de bovenhoek. Een prachtig doelpunt weliswaar, alleen de manier waarop de vrije trap randje 16 was gegeven, hield de Dordtse gemoederen ook na afloop nog flink bezig.

“Ik maakte een zuivere sliding op de bal en er was niks aan de hand verder”, zo sprak Jeffrey Manzanares. Aanvoerder Jan Arie Kouwenoven ging ook verhaal halen bij scheidsechter Danny van de Velde uit Terneuzen, die op het laatste moment de aangestelde leidsman van Rijswijk verving. “Hij speelde weliswaar de bal, maar zijn rechterbeen was te hoog, zodat ik het gevaarlijk spel vond”, zo had de scheidsrechter gesproken in een wedstrijd waarin de leiding over het algemeen wat ongelukkig in het nadeel van de thuisploeg uitviel.
Zo werden er wat gemakkelijk gele kaarten en vrije schoppen uitgedeeld en werd een mooie goal van Mert Erbas uit een fraaie steekpass wegens buitenspel afgekeurd. De lezing van op 1 lijn staande supporters was dat Mert op moment van spelen voor de verdediger vertrok. Een “varretje” waard, maar die hebben we nu eenmaal niet in het amateurvoetbal en bijna elke “club” assistent steekt zijn vlag omhoog bij zo’n situatie.

Ook schreeuwde de supporters nog om een strafschop, na een duel tussen Noël Goossens en keeper Rob de Groot, maar van de Velde vond het niet genoeg.
En zo bleef de statistiek overeind dat EBOH niet kan winnen van Altena, dat de laatste jaren in de top van de 2de klas te vinden is, maar de promotiedroom door niet afgemaakte competities zag vervliegen. En het was nog wel zo gezellig op de Schenkeldijk met traditioneel de bijeenkomst van de leden van de club van 100 op het zonnige terras.
Voor rust was Altena een paar keer dreigend op links via Gert Groenenberg, maar Jan Arie is niet zo makkelijk te passeren. Spits Johnny Schouten schoot een keer net over, maar zat verder strak in het pak bij het uitblinkende centrale duo Jordi Fok en jong talent Mitchell Rovers. EBOH werd een keer gevaarlijk via de opstomende Ricardo Heuverling (ijzeren longen!) en de net over koppende Noël Goossens.

Na rust knalde de bij Altena uitblinkende middenvelder Jamiro Libretto tegen de zich in de baan van het schot werpende Ricardo Heuverling op en werd een voorzet van de op rechts door gebroken Noël Goossens net voor de voeten van Junior Calmera geblokt en knalde de goed ingevallen Furkan Kaya de afvallende bal net naast. Het mooiste moment kwam nog in de “alles of niets” slotfase.
Jan Arie Kouwenhoven stormde in blessuretijd 3x naar voren bij corners en een vrije trap en was heel dicht bij de gelijkmaker. Hij kopte de bal over collega Rob de Groot , maar op de doellijn kopte een verdediger de bal nog weg. “Bij SSW heb ik er vroeger nog een paar gemaakt zo, maar nu helaas net niet”. Joey Steenbakker baalde ook van het resultaat:
“Ik kon niet zien of Mert buitenspel stond, omdat ik op de grond lag na mijn pass, verder hebben we degelijk gespeeld en niet veel weg gegeven, maar we hebben ook te weinig gecreëerd, in dit soort wedstrijden missen we de snelheid van Regga Regales”
Vanaf de bank was het vrij rustig vandaag, maar dat had ook te maken met de schorre keel van Jeffrey Monster. Duo trainer Patrick Stok sprak na afloop over de keuzes die hij en Jeffrey moeten maken. “In de aanloop naar de competitie hebben we het er vaak over gehad hoe we gaan spelen en wie we kunnen inzetten en vandaag zijn we blij dat we 15 namen op het formulier kunnen zetten”.

Een verwijzing naar het lijstje met afwezigen. Zo waren onder andere Jimmy Pieper, Wesley Ebbers, Stephen Emelina en Haris Brzac niet beschikbaar en had supersub Ricardo van de Merwe last van zijn rug. Junior Calmera is net terug van een blessure en niet volledig inzetbaar. De terugkeer van Jesse Rensen wordt medio oktober verwacht.
EBOH 2 kwam niet in actie wegens coronabesmettingen. Tot overmaat van ramp raakte Jordi Fok vlak voor tijd geblesseerd aan zijn hamstring en is de prognose dat we die een week of 6 kwijt zijn. Kortom geen luxe positie voor duo Stok en Monster, met volgende week de zware uitwedstrijd tegen Roda Boys Bommelerwaard voor de boeg. Ook daar zijn de statistieken ongunstig, maar wie weet kunnen we voor een verrassing zorgen.