EBOH komt tekort tegen Roda Boys

Net als de 2 voorgaande keren wist EBOH geen resultaat te behalen op het mooi verzorgde sportcomplex van Roda Boys uit Aalst en in deze editie werd het zelfs 5-1 voor de club, die graag naar de 1ste klas wil. Met het wedstrijdformulier in handen leek het alsof het trainersduo Patrick Stok en Jeffrey Monster een luxe probleem had met een sterk bezette bank, maar de realiteit was anders.

Leroy Verkerk, Joey Steenbakker en Jimmy Pieper waren niet wedstrijdfit en konden hooguit in nood even gebracht worden. De nood was er wel, maar de staf besloot wijs om de jongens te sparen voor de komende wedstrijd tegen Arkel, waarin een resultaat broodnodig is na 2 nederlagen. Wesley Ebbers had beloofd er tegen Roda Boys weer te zijn, maar het schoot er donderdags op de training weer in en Jordi Fok zijn we voorlopig kwijt met een zware hamstringblessure (we missen de crosspass nu  al!).
Henny Otto was een weekendje weg. Patrick Stok wilde zich niet verschuilen achter al deze blessures: “Er staat een goed team en we hadden meer moeten laten zien, het was allemaal net niet en af en toe te slordig met balverlies en een snelle omschakeling van Roda Boys tot gevolg”. Voor die snelle omschakeling zorgde “sneltrein” Nils Loef, die de Dordtse defensie regelmatig zijn hielen liet zien en bij veel goals betrokken was.

De openingsfase verliep nog zonder kleerscheuren maar rond de 20ste minuut ging het mis. Scheidsrechter Paul van der Wiel, die de kaarten niet nodig had vandaag (heerlijk!) gaf Roda Boys een penalty, omdat Furkan Kaya de bal tegen zijn arm kreeg uit een verlengde hoekschop. Armand Selmani had nog niet gehoord van de reputatie van Jan Arie Kouwenhoven. Hij ranselde de bal uit de hoek, maar mocht nog een keer aanleggen van Paul van Driel, omdat Jan Arie in de ogen van de scheidsrechter de lijn te vroeg had los gelaten. “Geen probleem, dan pak ik de volgende gewoon weer”, en zo geschiedde!
De vreugde was van korte duur, want even later verscheen Tom Diender voor zijn neus na een mooie steekbal en was het wel raak. De domper werd nog groter toen de “man of the match” Nils Loef de bal over Jan Arie heen lobde nadat  de Dordtse doelman de bal had weg gestompt uit een corner. De bal zeilde wonderlijk via de onderkant van de lat achter de doellijn. De blessurepech van EBOH werd nog groter toen Jeffrey Manzanares zich moest laten vervangen door Rogan Babakerwal. Bijna kwamen ze wel terug in de wedstrijd na een fraaie inzet van de sleurende en balvaste spits Noël Goossens. De met de hak ingetikte bal uit een corner werd van de doellijn gekopt.

Na rust ging EBOH met verzorgd voetbal op zoek naar de aansluiter, maar kreeg het een half uur voor tijd de deksel op de neus. Sneltrein Nils Loef ging er na een duel met 3 EBOH’ers aan de zijlijn met de bal vandoor en gaf Armand Selmani een niet te missen kans.
Aan de 4de goal van invaller Sven van Driel ging een buitenspelsituatie aan vooraf, maar assistent Frans Stal vlagde te laat. Eindelijk was er dan loon naar werken voor spits Noël Goossens. Hij werd neergelegd in de 16 en nam zelf de penalty onberispelijk. Noël was ook nog dichtbij de 4-2, maar zijn inzet belandde net over, op het dak van het doel. Het slotakkoord was voor Roda Boys invaller Kay Huijgens, nadat het wel erg open stond bij EBOH met 9 man voor de bal. Hij juichte niet, waarschijnlijk om een signaal af te geven dat hij graag wat eerder gebracht wil worden. En zo bleek Roda Boys over goede invallers te beschikken. Voor verzorger Dennis Vondermans is er al een tijdje overwerk: “ik train normaal gesproken de J O-13 op trainingsavonden, maar daar komt de laatste tijd niks van terecht en ook de komende week wordt het weer niks”. Dennis heeft besloten om per 1 november te stoppen als verzorger en dat zal een gemis worden voor EBOH: “Ik ga jeugdelftallen trainen en begeleiden, ook die van mijn zoon”.

Deze week zijn alle neuzen gericht op de thuiswedstrijd tegen Arkel, dat knap met 3-2 van de Zwerver won.
Hopelijk komt er dan meer geluid vanaf de bank, want het is nu wel erg rustig. Jeffrey Monster is nog steeds zijn stem kwijt!

Roda Boys – EBOH 5-1

‘21 Tom Diender 1-0
’27 Nils Loef 2-0
’60 Armand Selmani 3-0
’70 Sven van Driel 4-0
’75 Noël Goossens 4-1
’90 Kay Huigens 5-1

Opstelling:
Jan-Arie Kouwenhoven, Mitchell Rovers, Jeffrey Manzanares (Rogan Babakerwal), Stephen Emelina (Jimmy Pieper),Ricardo van Yperen, Junior Calmera, Mert Erbas, Moreno van der Geer, Ricardo Heuverling, Furkan Kaya (Paul Reijnders), Noël Goossens

Wissels: Leroy Verkerk, Joey Steenbakker, Yassine Oulad Moussa Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal