De eerste punten zijn binnen

De druk stond erop na 2 nederlagen en het doel werd gerealiseerd. EBOH behaalde een dik verdiende overwinning op Arkel en net als vorig jaar werd het 4-0. Een bekende score tegen Arkel aan de Schenkeldijk, want 2 jaar geleden was het ook 4-0, alleen toen voor de sympathieke dorpsploeg.

Voor de rust gebeurde er van alles en genoten de toeschouwers van de talrijke momenten voor doel van vooral Arkel keeper Jari van Baalen. Arkel, met Youri de Jong, het jongere broertje van Frenkie, in de basis was slechts 1 keer gevaarlijk via Sander Dekkers (de beste vriend van…), maar zijn schot ging voorlangs. Voor de rest was het EBOH wat de klok sloeg. Noël Goossens raakte de paal, Leroy Verkerk stuitte op de voeten van Jari van Baalen, die ook gestrekt moest bij kopballen van Noël en Stephen Emelina. En toen hij er bij een kopbal van Stephen niet bij kon, bracht de lange Wesley Swerts redding op de doellijn. De goal kon niet uitblijven en kwam op naam van de uitstekend spelende Jimmy Pieper, die terug van een blessure zijn basisplaats meer dan waarmaakte. De samenwerking met Noël Goossens is top. Noël ontfutselde op de achterlijn de bal van aanvoerder Robert Scheurwater en gaf perfect voor op Jimmy, die van dichtbij binnenschoot.

Het duo bleef daarna gevaarlijk met door Jari van Maanen gepareerde kopballen.
De 2-0 kwam op naam van Leroy Verkerk die een afgeslagen bal vol en laag op de pantoffel nam. Het leek een mooie middag te worden, maar toen kwam het schrikmoment. Ricardo van Yperen en Robert Scheurwater gingen samen met een hoog been het duel aan om de bal en scheidsrechter Roel Metsemakers trok rood voor het te hoge been van Ricardo. De beslissing werd met veel ongeloof ontvangen. “We gaan samen voor de bal, mijn been was wat hoger, maar wel gebogen, en ik raak de bal nog en de aanvoerder raakt mijn been, dat is toch geen rood?” zo sprak de “dader” na afloop, die met een blanco strafblad altijd de sportiviteit zelf is. De lezing van de scheidsrechter was dat Ricardo aan kwam sprinten en met zijn been te hoog en te gevaarlijk in kwam, en dan is het rood. Dan wordt het lastig met 10 tegen 11, maar het evenwicht werd snel hersteld. EBOH’s ijzersterke spits Noël Goossens ging er weer eens van door en Robert Scheurwater trok de doorgebroken speler aan zijn shirt. Rood en een vrije trap tegen op een gevaarlijke plek.

Roel Metsemakers over deze rode kaart: “Een beetje dom van de aanvoerder. Als hij erachteraan gaat, kan hij nog met een tackle redden. Je loopt dan hooguit het risico op een penalty en een gele kaart, maar je blijft wel met z’n elven”. De vrije trap leverde direct rendement op. Leroy Verkerk schoot in de muur, maar Jimmy Pieper pikte de bal op en schoot de 3-0 binnen. En met 3-0 is de traditie bij de EBOH-supporters “we gaan naar binnen, om er ééntje op te drinken”. Toevallig was het ook net rust.

Na rust koesterden de supporters het heerlijke zonnetje op het terras of achter het doel en gebeurde er niet veel meer.  Arkel probeerde het nog wel, maar kon de solide Dordtse defensie niet verontrusten. EBOH veerde nog 1 keer op door toedoen van invaller Mert Erbas. Koud in het veld profiteerde hij van een misverstandje in de Arkel defensie. Het bracht de lach terug in de Dordtse gelederen. “We hebben geweldig gespeeld in de 1s helft met volle druk en inzet, en die rode kaarten vond ik allebei niks”, zo sprak Jeffrey Monster na afloop. Patrick Stok was ook blij met de eerste punten: “goed voor het vertrouwen, alleen jammer van de rode kaart, ik vond er ook niet zo veel aan de hand, en de vervelende blessures”. Joris Kardienaal, die het 2de met 3-1 zag verliezen van Arnemuiden en met 9 man eindigen, had vooraf 13 geblesseerde spelers geteld in de selectie. Daar kwamen erna vanmiddag nog een paar bij.

Moreno van der Geer haakte in de warming up af met een liesblessure en Stephen Emelina verliet nog voor de rust het veld doordat hij opnieuw last kreeg van zijn hamstring. En zo lijkt de situatie bij EBOH verdacht veel op die van bijv. Drechtstreek, waar 8 basisspelers niet van de partij zijn door vnl. hamstringklachten. “Maar dit is een algemeen beeld, dat bij veel clubs voor komt. We hebben er te lang uit gelegen en de intensiteit van wedstrijden is toch anders dan trainingen”, zo sprak een kenner, in dit geval verzorger Hans Wijker.    
Voor liefhebber scheidsrechter Roel Metsemakers uit Limburg (!), die nog wat kaarten over had voor mekkerende Arkel spelers, was het voetbalweekend nog niet voorbij. Voorzien van een mooie grote witte golftas (alleen zijn wedstrijdshirt had hij vergeten!) vertrok hij van Dordrecht richting Amsterdam om in een hotelletje te overnachten. Op zondag is hij assistent-scheidsrechter in de 3de divisie bij JOS/Watergraafsmeer tegen O.S.S.’20. 

Tenslotte nog het commentaar van Arkel trainer Leon Elands in Regio-voetbal: “Door persoonlijke fouten stonden we halverwege al met 3-0 achter en dan weet je dat het lastig wordt. Laten we het er op houden dat wij niet onze beste wedstrijd hebben gespeeld, tegen een ook geen geweldige tegenstander”
EBOH reist a.s. Zaterdag af naar Woudrichem. “Lekkere vis, maar altijd lastig”

De wedstrijdbal is geschonken door Nans en Teus Visser
Zijn dat dan 2 ballen Teus? “Ben je niet wijs, weet je wel wat ze kosten?”
Wilt u weten hoeveel, en ook een bal sponsoren? Meld je aan bij Teus.
De bal tegen Altena werd gesponsord door: Sportcentrum Dordrecht 


EBOH – Arkel                        4-0       (3-0)

‘18       Jimmy Pieper            1-0
’34       Leroy Verkerk           2-0
’45       Jimmy Pieper            3-0
’85       Mert Erbas                 4-0

Opstelling: Jan-Arie Kouwenhoven, Mitchell Rovers, Jeffrey Manzanares (Mert Erbas), Stephen Emelina (Henny Otto), Leroy Verkerk, Jimmy Pieper ,Ricardo van Yperen, Joey Steenbakker (Junior Calmera) Ricardo Heuverling, Furkan Kaya, Noël Goossens

Wissels:

Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Hans Wijker
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal