Puntendeling in stadsderby

EBOH en Amstelwijck wisten tijdens een aantrekkelijke stadsderby niet tot scoren te komen. Door het  gelijkspel zagen beide subtoppers het gat met koploper GJS verder oplopen. Het ambitieuze EBOH volgt op vijf punten en voor de nog ongeslagen Amstelwijckers is de kloof nu zes punten.

De ploegen wisten overigens allebei wel één keer het net te vinden maar de treffers werden door scheidsrechter t ‘Lam geannuleerd.
Vooral bij de afgekeurde  goal van de goed spelende Amstelwijck spits Johny Grener  was het  volstrekt onduidelijk wat er niet door de beugel kon.  Trainer Danny Slegers over dat curieuze moment  ‘De scheidsrechter vertelde me, dat hij zag dat de keeper de bal vast had, maar hij heeft hem volgens mij niet eens aangeraakt. Misschien loopt het wel heel anders als hij die goal wel goedkeurt en we snel op voorsprong komen. Daarna werd het allemaal wat minder en wilden beide ploegen teveel de nul  houden. EBOH kreeg nog wel een paar goede kansen maar met dit gelijkspel kan ik, in tegenstelling tot vorige week wel leven. Maar het wordt nu wel tijd om eens te gaan winnen want drie keer gelijk spelen schiet niet echt op.’

De kansen waar Slegers op doelde, waren voor Remy Holster en Adje Kabbah. Holster had in de eerste helft teveel tijd nodig om de bal goed onder controle te krijgen en gaf daarmee doelman Hans Kreukniet de kans om in te grijpen.

Vlak voor tijd kreeg de hard werkende Kabbah een bijna niet te missen kans. Kreukniet had de bal losgelaten na een geplaatst schot van Holster maar Kabbah schoot vanaf een meter of drie de bal nog tegen de keeper aan, die daarmee een punt redde voor zijn ploeg. Middenvelder Patrick Welts  probeerde het een paar keer van grote afstand, maar zijn schoten misten de juiste richting.

Ook de bezoekers  kregen direct na rust een uitstekende mogelijkheid. Grener wist te profiteren van een onoplettendheid in de EBOH verdediging en had een vrij doorloop naar keeper Marlon Huijser. Grener probeerde hem met een stiftballetje te verschalken maar Huijser kreeg er nog net de vingertoppen tegenaan.

EBOH trainer Ries Fok had het na afloop over twee verliespunten. ‘We hadden vanmiddag absoluut moeten winnen. We geven bijna niets weg en creëerden een paar hele goede kansen.

Vooral die bal van Adje moet er natuurlijk in. Laten we het maar houden op onervarenheid. Per slot van rekening is hij pas negentien jaar. Over mijn ploeg ben ik verder wel tevreden. Door het samenvoegen van twee selecties  moesten de jongens aan elkaar wennen . Ook moet ik iedere week jongens teleurstellen maar ik loop er niet voor weg om te stellen, dat we met deze ploeg voor de prijzen moet spelen.
We zijn goed bezig en als we de tijd krijgen kan er weer wat moois groeien hier.’ ,aldus de heel de wedstrijd fanatiek coachende Fok, die zich vanwege kritiek op zijn kleding (trainingspak) voor eenmaal in een pak had gehesen.

 EBOH: Huijser; Verkerk, Reijnders,  Elschot, Van Yperen (79. Van de Merwe); Stam, Bregman, Welts, Gerlach (75. Ebbers); Holster en Kabbah.

Amstelwijck: Kreukniet; Dijkstra, Hansum, Elmard (88. Dijkema), Verstraeten; Kramer, Gallardo, Bok (67. Todd), Dubbeldam; Grener en Van der Hoek.

Bijzonderheden: Scheidsrechter t’Lam uit Almkerk die af en toe teveel vertrouwde op zijn grensrechters gaf geel aan Chris Hansum van Amstelwijck.