EBOH 2 verliest na dramatische eerste helft

EBOH 2 heeft in de derde competitiewedstrijd 3 belangrijke punten laten liggen tegen een zeer effectief Pelikaan. Na een half uur spelen stond het al 0-3 voor de bezoekers uit Zwijndrecht. EBOH probeerde nog terug te komen in de wedstrijd maar werd uiteindelijk op slimheid afgetroefd. Na 90 minuten was de eindstand 3-4 in het voordeel van de Pelikanen. Het eerste verlies in de competitie voor EBOH. Kampioenskandidaat Pelikaan staat aan kop met 12 uit 4.

EBOH 2 miste maar liefst 6 basisspelers vanwege blessures. Het zag zich genoodzaakt om op verschillende posities te wisselen. Dat pakte desastreus uit voor de thuisploeg. Al na vijf minuten spelen profiteerde de rechtsbuiten van Pelikaan van de wanorde in de verdediging. Vrij voor doelman Joey Hughes schoof hij de bal in de lange hoek. EBOH probeerde de aanval te zoeken maar verder dan een schot uit de draai van spits Tim Stok kwam het niet. Tot overmaat van ramp werd de slag op het middenveld jammerlijk verloren. EBOH middenvelder Zakaria Amraoui verloor de bal op het middenveld. De spits van Pelikaan bedacht zich geen moment en stifte de bal in één keer vanaf 25 meter over doelman Joey Hughes in het doel. Een wereldgoal die je maar zelden op dit nivo ziet. De onfortuinlijke Zakaria had duidelijk niet geleerd van zijn eerdere fout. Niet lang na de 0-2 verloor hij wederom op zeer knullige wijze de bal op het middenveld zodat twee spelers van Pelikaan alleen op de EBOH doelman af konden stormen. Ook dit keer werd het simpel uitgespeeld en de 0-3 was een feit. Pelikaan liet zien dat het dodelijk effectief is in de afronding. EBOH kwam vlak voor rust zowaar nog op 1-3 door een benutte strafschop van Milan Bax.

De tweede helft begon met een getergd EBOH. De vrije man werd eindelijk gevonden en er werd met pressie naar voren druk gezet. Dat resulteerde al snel in de aansluitingstreffer van Marc Oldenburger. Pelikaan was duidelijk aangeslagen maar hield stand doordat het zich niet af liet bluffen door EBOH. EBOH nam veel risico en kreeg door de scheidsrechter de deksel op de neus. Waar de vrije trap voor Pelikaan op eigen helft genomen moest worden liet de leidsman de snel genomen vrije trap van Pelikaan 10 meter over de helft doorgaan waardoor Joey Hughes wederom een één tegen één situatie verloor. EBOH was woest en de spelers maakten de scheidsrechter duidelijk dat de vrije trap overgenomen moest worden omdat de bal niet op de juiste plek lag. De scheidsrechter was onverbiddelijk en de 2-4 was een feit. Pelikaan lachte zich openlijk suf vanwege deze scheidsrechterlijk dwaling die in hun voordeel was.

EBOH liet zich niet van de wijs brengen in ging hartstochtelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel tien minuten voor tijd. Ali Er zag de doelman van Pelikaan te ver van zijn doel staan en stifte de bal op de lat. De rebound werd door de verdediger van Pelikaan in eigen doel gewerkt. EBOH had nog dik tien minuten de tijd om de gelijkmaker te maken. Enkele hachelijke momenten voor Pelikaan volgden maar mede door de hulp van hun grensrechter kwam EBOH niet meer tot scoren. EBOH mocht de wonden gaan likken en Pelikaan boekte zo hun vierde overwinning op rij. Pelikaan liet zien dat het met deze uigebalanseerde ploeg de gedoodverfde kampioenskandidaat is. EBOH mag de volgende wedstrijd, thuis tegen Serooskerke, proberen om de drie punten binnen te halen.

Voor de foto’s van de wedstrijd EBOH 2 – Pelikaan 3 kijk hier.