Onnodige nederlaag EBOH 1 tegen Groot Ammers

In de rust stond EBOH met 0-1 voor en leek er niets aan de hand. Maar na het laatste fluitsignaal van de prima fluitende Co de Pijper gingen de handen van Groot Ammers omhoog en stond er 2-1 op het bord.Coach Ron Vlot had 2 gouden wissels in huis. Zij profiteerden van blunders in de EBOH defensie en lieten zien waar het in de basiself aan ontbrak.
EBOH mistte een zestal spelers. Johan Gerlach is op winterstop, Ricardo van de Merwe is boos, en Adana Kabbah, Wesley Ebbers, Patrick Welts en Ricardo van Yperen waren geschorst.
Wesley Ebbers kreeg maar liefst 7 wedstrijden voor het akkefietje met Mark de Bok van Amstelwijck en dat is wel erg veel en staat niet in verhouding tot het gebeurde. Wesley gaat dan ook in beroep.
Maar volgens Ries Fok is de nedelaag hier niet aan te wijten.”Nee hoor, ik kon er gewoon 11 opstellen en Jesse Rensen en Alen Sirovica hebben het  goed gedaan. We verliezen door  2 blunders achterin in het centrum en zij hebben daar optimaal gebruik van gemaakt.
Ook dat is voetbal”.

EBOH begon matig aan de wedstrijd, omdat iedereen nog op zoek was naar de goede positie. Groot Ammers kreeg direct een aantal goede mogelijkheden, maar Casper Nieuwenhuizen schoot over vrij voor het doel en Pim den Hartog zag zijn schot geblokt. Daarna kreeg EBOH grip op de wedstrijd en Jesse Rensen en Remy Holster konden elkaar prima vinden. Dat resulteerde in de 0-1 na een half uur. Alen Sirovica veroverde de bal en legde hem goed af op Remy Holster,die de pas 18 jarige doelman Sjoerd Lakerveld in de lange hoek het nakijken gaf.
Vervolgens controleerde EBOH de wedstrijd en leek er niets aan de hand.

Hetzelfde spelbeeld ontspon zich in de 2de helft, maar plotseling was daar toch de 1-1 uit het niets. Dom balverlies in het centrum werd via een steekpass op invaller Jan-Willem Renes met buitenkantje rechts tot doelpunt gepromoveerd. Daarna kabbelde de wedstrijd weer door en leek het een gelijkspelletje te worden, maar Ron Vlot had nog een wissel in huis in de slotfase. De lange Pim Rijke kwam voor Pim den Hartog in het veld. Marlon Huijser schoot slecht uit, invaller Melvin Merks werd door een polletje verrast en Jeroen van Dam van Groot Ammers kopte terug uit buitenspelpositie (helaas niet gezien door Co de Pijper) de bal door op Pim Rijke die van dichtbij Marlon Huiser passeerde.
En zo stond EBOH plotseling op achterstand. Jordi Teubel en Mo Al Salman kwamen er nog in, maar EBOH kwam de klap niet meer te boven.
Captain Leroy Verkerk verliet mopperend het veld: “we missen de mentaliteit om te knokken voor de laatste meters”.

Groot Ammers – EBOH                2-1

’30      Remy Holster                     0-1
’56      Jan-Willem Renes             1-1
’80      Pim Rijke                             2-1