EBOH 4 maakt achterstand goed en wint van ASWH 5

EBOH 4 is het jaar 2013 goed begonnen. Eerder werd er al gewonnen van Sliedrecht 5 en voor het eerst ook een wedstrijd gemakkelijk uitgespeeld. Zaterdag maakte EBOH 4 voor het eerst dit seizoen een 0-2 achterstand goed en won uiteindelijk zelfs met 4-2.

Zaterdag kwam ASWH 5 op bezoek. Eerder dit seizoen won EBOH 4 in Ambacht met een krappe 4-3 toen een 3-1 voorsprong nog bijna werd weggegeven. Nu was het verhaal van de wedstrijd anders. EBOH domineerde in de eerste helft, maar kon dat niet uitdrukken in grote kansen en/of doelpunten. De uitploeg was meer gelouterd en sluw en wachtte haar kansen in de omschakeling af. Zodoende kwam het in de eerste helft op 0-1.

Na rust werd het voor EBOH nog erger en werd al vrij snel de 0-2 binnen geschoten. Eerder dit seizoen was dat vaak een teken dat de wedstrijd gelopen was. De ploeg had moeite het wedstrijdbeeld in zo’n geval nog om te draaien en vol op de winst te spelen. Vaak nam ergernis de overhand. Afgelopen zaterdag was dat anders. De knop ging om.

Op het moment dat de wedstrijd gelopen leek, kwam er een grote portie onverzettelijkheid over de ploeg. In eerste instantie werd door de scheidsrechter nog een doelpunt van Niels Waterdrinker afgekeurd wegens vermeend buitenspel, maar daarna kwam EBOH terug. Door doelpunten van Sean v.d. Ruit, Jeffrey v.d. Schalie (2x) en Chris de Visser kwam EBOH vanuit een geslagen positie terug en pakte uiteindelijk de pot met klinkende cijfers en goed spel.

Voor Chris de Visser, die de laatste tijd vriend en vijand verrast met af en toe onnavolgbare vlagen van Samba-voetbal was het zijn eerste treffer ooit! De treffer was verdiend.

Zaterdag treft de ploeg Sliedrecht 5 voor de tweede keer in een maand tijd.