E.B.O.H. C2 komt heel sterk terug

Bij E.B.O.H. C2 rommelde het de laatste tijd een beetje, maar met een nieuwe trainer werd het weer gestructureerd en kregen we weer een gezond team.
Gezien D1 niet hoefde te spelen, werd C2 aangevuld met 5 spelers uit D1. Zo konden deze spelers ervaring opdoen bij de C junioren.

E.B.O.H. begon heel sterk aan de wedstrijd. Het zette de combinatie van Grootte Lindt/ZBC C1 vast en domineerde de wedstrijd. Dit resulteerde in meerdere goed opgezette aanvallen. Helaas kon E.B.O.H. niet openen met de eerste score om uit te lopen. Wat ging er mis? Er werd namelijk nog niet als een team gevoetbald.

Na een uittrap van de keeper, waren niet alle centrale verdedigers aanspeelbaar. De backs stonden naar binnen toe en waren dus ook niet aanspeelbaar. De pass van de keeper werd onderschept en de laatste man verzuimde om te stappen. Dus geen buitenspel en de aanvallers van Gr. Lindt/ZBC liepen zo op onze keeper af. Het schot kwam en werd uitstekend gekeerd door de keeper. Echter de bal was niet klem vast en een in-tikkertje maakte de 0 – 1.
Natuurlijk kunnen we roepen geheel tegen de verhouding in, maar als je zelf de kansen niet benut, dan kan een foutje snel afgestraft worden.

De trainer maakte een aantal wissels en met nieuwe backs werd de strijd weer opgevoerd. E.B.O.H. kwam binnen enkele minuten door goed combinatievoetbal tot 2 – 1.

Rust 2 -1

Na de rust weer een goede start van E.B.O.H. maar de eerste 5 minuten kwamen we langzaam op gang, maar toen waren alle remmen los. E.B.O.H. ging goed samen spelen en de ruimtes werden gezocht en ingelopen. Gr. Lindt/ZBC wist niet wat hen overkwam en konden alleen nog maar verdedigen. Vanaf de 40ste tot de 46ste minuut werd er door E.B.O.H. 4x gescoord. Door vroeg druk te zetten en met snelle balhandelingen de teamgenoot bedienen leidde tot 4 heel mooie doelpunten.
Het werd erg eentonig, E.B.O.H. was heer en meester en Gr. Lindt/ZBC kwam niet meer uit hun 16 metergebied. E.B.O.H. combineerde door en bleef voetballen. Een terechte strafschop werd nog gemist, zodat de dubbele cijfers voor Gr. Lindt/ZBC bespaard werd. Het werd uiteindelijk 9 – 1 voor E.B.O.H. C2.

Jongens na de 0 – 1 gingen we voetballen en hebben dat de gehele wedstrijd voortgezet. Voor de neutrale toeschouwers en de E.B.O.H. aanhang was het geweldig om te zien en kunnen zij trots zijn op de spelers, gefeliciteerd met deze goede overwinning.

Donderdag gaan we naar Sliedrecht, dat is de koploper. Dan gaan we ook kijken hoe we ervoor staan.