Gehavend C1 knokt maar verliest tegen concurrent

vv Wilhelmina C1 – vv EBOH C1   2-1
Zaterdag 2 maart februari 2013, vandaag staat de uitwedstrijd tegen vv Wilhelmina C1 op het programma.

Van de thuiswedstrijd, die eindigde in een 1-1 gelijkspel, weten we dat vv Wilhelmina een sterke goed voetballende ploeg heeft. We zullen het dus moeilijk krijgen vandaag want buiten dat de ploeg uit Den Bosch sterk is kampen wij nog steeds met een waslijst aan zieken en geblesseerden.
We hebben vandaag wederom de busjes van Taxi Stam tot onze beschikking en vertrekken ruim op tijd richting Den Bosch. Zoals gezegd zijn we niet op volle sterkte en we zijn dan ook blij dat we Jeremy uit D1 kunnen meenemen zodat we in ieder geval met 12 man hebben.
Als we in Den Bosch aankomen, kunnen we op het gemakkie gaan omkleden en ons voorbereiden op de wedstrijd. We besluiten, gezien de ervaringen van vorige week, maar om eerst een warming-up te maken en pas daarna de wedstrijdbespreking en opstelling bekend te maken
Als de scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd, gebeurt wat we al verwachten Wilhelmina gaat zeer voortvarend van start en zijn gevaarlijk voor ons doel. EBOH worstelt zich wat onder de druk van Wilhelmina uit en we komen wat beter in de wedstrijd. We krijgen een dot van een kans op 0-1 maar de keeper pakt, zonder het zelf te weten, de bal. Maar eerlijk is eerlijk Wilhelmina blijft de gevaarlijkste ploeg. Onze keeper pakt een mooi schot uit de kruising maar helaas stoot hij daarbij met zijn hoofd tegen de doelpaal en moet verzorgd worden. Als onze keeper weer in de goal staat, volgt een corner en Wilhelmina weet van de verwarring bij EBOH gebruik te maken door mooi, onhoudbaar, te scoren. We proberen te blijven voetballen en de wedstrijd te doen keren maar we gaan helaas met een 1-0 achterstand rusten.
In de rust worden wat positie omzettingen gedaan en dit blijkt in de tweede helft goed uit te pakken. We krijgen wat meer grip op het spel en creëren wat kansen. De frustratie is groot als de thuisploeg uit een snelle counter de 2-0 in het netje prikt. Ook na deze tegenslag blijft EBOH voetballen en we proberen de aansluitingstreffer te maken. Als de aansluitingstreffer, na een mooie individuele actie, valt is er nog genoeg tijd om de gelijkmaker te maken. De gelijkmaker lijkt de vallen als na een razendsnelle counter over links de bal millimeters aan de verkeerde kant van de doelpaal wordt geprikt. We proberen de druk op het geel/zwarte doel op te voeren maar dit heeft als gevolg dat we razendsnelle counters om de oren krijgen. Dan een vrije trap op de rand van de zestien meter, een uitgelezen kans voor een specialist, maar helaas waar de bal vorige week keurig in de kruising zeilde gaat de bal nu rakelings over de lat. Dan fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en is de nederlaag een feit. We zijn ondanks de achterstand gewoon blijven voetballen dat is het positieve aspect van deze wedstrijd. Als we volgende week eindelijk weer eens op volle sterkte zijn dan kunnen we ons eigen spel weer gaan spelen en weer eens een goed resultaat behalen. Voor vandaag kunnen we concluderen dat vv Wilhelmina C1 de terechte winnaar is.
Woensdag spelen we een oefenwedstrijd tegen vv Smitshoek C1 en dat beloofd ook weer een zware wedstrijd te worden. Zaterdag 9 maart volgt dan om 10:30 uur de thuiswedstrijd tegen vv Sliedrecht C1.
 Doelpuntenmaker: Rayvano