Ongelukkig EBOH 3 verliest van beter ZBC’97 2

Na de nederlaag tegen VVGZ wilde EBOH 3 vandaag tegen wederom een tegenstander uit Zwijndrecht wat recht zetten. In de afgelopen seizoenen kon het er af en toe verhit aan toe gaan tegen de “Zebra’s”, de wil om te winnen was voor de wedstrijd groot. Na een broodje en een soepje en een gepaste minuut stilte voor de deze week overleden Jan Stavast, kon er worden afgetrapt tegen een versterkt ZBC’97 2. Doordat ZBC’97 1 dit weekend geen wedstrijd hoefde te spelen, had het tweede een wat ruimere keus aan spelers. EBOH 3 dat door blessures wel de nodige spelers moest missen, kon de borst nat maken.

15. Dennis v.d. Graaf

In de eerste minuten van de wedstrijd was het aftasten. ZBC’97 zocht de aanval. EBOH was vooral op zoek naar het juiste strijdplan. Toen na 5 minuten Tim vanuit de rebound de 1-0 binnen tikte leek het juiste strijdplan heel even gevonden.

Al direct na de openingsgoal kreeg de tegenstander een mogelijkheid op de gelijkmaker, de buitenkant van de paal voorkwam een tegentreffer. Na twaalf minuten sloeg echter het noodlot toe. Bij een steekpass van ZBC kwam EBOH-goalie Roy uit zijn hok, hij kon een tegentreffer voorkomen, maar moest dat bekopen met een zware tik. De scheidsrechter gaf tot verbazing een corner en Roy probeerde nog even zijn pijn te verbijten. Na een tweede corner ging de bal via de kluts toch in de goal en moest de EBOH-doelman de strijd staken (4 gebroken tenen, bleek na onderzoek in het ziekenhuis).

Jeffrey nam de plek van Roy in. En hij kon niet veel later voorkomen dat na verkeerd instappen bij een steekpass de 1-2 door de gasten werd gemaakt. Na een half uur zat Jeffrey er wel tot twee keer toe fantastisch bij toen van dichtbij de goal onder vuur werd genomen. Voor rust werd maakte de Zwijndrechtenaren, die een betere eerste helft speelde er nog 1-3 van. Robin Z. werd door de pijlsnelle buitenspeler van de gasten afgetroefd in de sprint. Vlak voor rust kon Ramon voor EBOH helaas de schade niet beperken toen hij van dichtbij mocht inschieten.

– rust –

EBOH begon de tweede helft met wat meer rust in het spel. Dat leidde in de 58e minuut tot de 2-3. Robbin K. gaf vanaf rechts een fantastische crosspass op Ramon, die fraai wist af te ronden. Even leek EBOH misschien wel terug in de wedstrijd te kunnen komen. Maar het zat niet mee. 7 minuten later schatte stand-in doelman Jeffrey een hoge bal verkeerd in, deze stuiterde over hem heen. De doelman kon zich nog net omdraaien, maar een tegentreffer niet meer voorkomen. Dit moest hij wel bekopen met een zere schouder. Ook hij verbeet de pijn even. Maar dat resulteerde niet veel later in nog een tegentreffer. 2-5.

Dailey die een sterke wedstrijd speelde als rechtsback nam de plek in van Jeffrey. De derde doelman van de wedstrijd. De rood-zwarten gaven niet op en waren op zoek naar een laatste strohalm, terwijl de uitploeg wat meer op elkaar begon te zeuren. Tien minuten voor tijd maakte Ramon wederom een knappe goal. Hij schoot de bal fraai in de verre hoek. 3-5.

Drie minuten later was Robbin K. dichtbij na een lob over de doelman, die drukker bezig was met zijn medespelers dan met het spel. En nog een minuut later had EBOH een strafschop moeten krijgen. Een verdediger van ZBC’97 maakte hands. Maar de scheidsrechter stond precies in diens rug en kon de situatie moeilijk inschatten. Vlak voor tijd was Tony nog dichtbij een treffer, maar hij vlamde de bal hard op de lat.

EBOH 3 heeft vandaag kansjes gehad, maar trok uiteindelijk tegen een over de hele wedstrijd gezien sterkere tegenstanders, aan het kortste eind. Het grootste verlies vandaag was nog Roy. Met vier gebroken tenen zal hij even uit de roulatie zijn. Via deze weg, heel veel sterkte Roy!

EBOH 3 – Z.B.C. ’97 : 3-5
Doelpuntenmakers: Tim Stok, Ramon Braun (2x)
Man of the Match: Ramon Braun

Volgende week wacht de derby bij SC Emma 2. Aftrap 14:30 uur.