Nog geen lente voor EBOH 1…..

Na de 3-0 nederlaag tegen Groote Lindt en opnieuw een rode kaart, dit keer voor Patrick Welts, nemen de zorgen toe voor EBOH. De afstand tot de veilige 10de  plaats is opgelopen tot 4 punten en de selectie raakt wederom een speler kwijt voor een aantal weken.
Patrick Welts liet zich provoceren en maakte een beweging met zijn hoofd richting tegenstander. Scheidsrechter Opdam  trok direct rood. Het incident deed zich voor 10 minuten na rust en met een al opgelopen achterstand van 2-0 kon EBOH het  verder vergeten.

Door de wintersportvakantie van Wesley Loos had trainer René Ebbers Mo Salman naar voren geschoven en Patrick Welts als laatste man geposteerd. Dat ging aanvankelijk goed in een fase dat EBOH niet de mindere was. Maar toen Cyrill Elschot de bal verspeelde aan Donovan Carolus kwam EBOH toch op achterstand. Met een mooie pass zette hij topscorer Michael Slingerland alleen voor Donny van der Laars en via de handen van Donny belandde de bal in het net. Volgens trainer René Ebbers in buitenspelpositie.” Vanaf de bank stonden we op 1 lijn. Het was zeker 2 meter”

EBOH was alleen gevaarlijk via de goed spelende Halil Turktas. Zijn corners waren scherp en hij leverde een prima voorzet af op het hoofd van Ricardo van de Merwe. Doelman Roland Rijckevorst kon er niet bij, maar de bal hobbelde net langs de verkeerde kant van de paal.  Op slag van rust kwam Groote Lindt uit het niets op 2-0. Donny van der Laars kreeg een verre vrije trap  niet onder controle en Marcel van Berkel kon de bal binnen tikken.

Na rust was er even dreiging van EBOH en pareerde Ronald Rijckevorst een mooie vrije trap van Wesley Ebbers. Maar toen Patrick Welts van het veld gestuurd werd, was het over en sluiten. Het wat gemakzuchtig spelend Groote Lindt wist nog 1x te profiteren van de numerieke meerderheid. Het was wederom Marcel van Berkel die na een corner in de rebound Donny van der Laars wist te passeren. Ook deze keer trof EBOH het niet met de arbitrage. Scheidsrechter Opdam liet  zijn gezag gelden door  te veel kaarten te trekken in een verder sportieve wedstrijd. De meest overdreven kaart was voor doelman Donny van der Laars. Hij wachtte na een kwartier even met het nemen van een achterbal tot de veters van Patrick Welts gestrikt waren.

Trainer René Ebbers snapte er na afloop niets van. ”Je moet doordeweeks is even kijken hoe wij trainen, geweldig, maar als we het veld in gaan , lijkt het wel of we plankenkoorts hebben. Het begint met duels winnen en simpel spelen. En als we dat niet doen en de moeilijkste oplossing kiezen, kom je in de problemen. En verder dupeert Patrick Welts natuurlijk het team. Hij heeft een geweldige wedstrijdmentaliteit, maar moet zich wel beheersen en geen gekke dingen doen. Als je nou ziet dat Regga Resales 7 wedstrijden krijgt voor een duwtje vorige week. Hier gaan we natuurlijk wel tegen in beroep gaan, maar dan nog. Zelfbeheersing is erg belangrijk geworden.

De 5de plaats van onderen is het maximaal haalbare. Volgende week Seolto thuis, dan moet het gebeuren.
Groote Lindt trainer Miguel Munoz had een makkelijke middag en geen last van 2 langdurig geschorste voorhoedespelers. Kevin de Deugd, die op de Schenkeldijk nog de score openbrak met een fantastische pegel, mocht vandaag weer ritme opdoen in het 2de. “Ik vond EBOH in het begin zo slecht nog niet, maar je ziet aan de lichaamshouding dat ze geen vertrouwen hebben en bij de onderste staan”. Voor René  Ebbers had hij nog een tip. “Waarom zet hij zijn zoon niet in de spits ?
Hij is sterk en groot, zonde toch om hem aan de zijkant te laten spelen”.

Groote Lindt – EBOH               3-0

’25       Michael Slingerland    1-0
’45       Marcel van Berkel        2-0
’67       Marcel van Berkel        3-0
EBOH: v.d. Laars, Jongeneel (Teubel), Elschot, Salman, Teunissen, Welts, van Yperen, Turktas, van de Merwe (Yaman), Ebbers, Rensen