Mooie zege EBOH 1 op de Schans

De heenreis naar Kinderdijk was prachtig, met links de Noord met kolossale schepen en rechts de betoverend mooie molens, maar de terugreis was nog mooier. EBOH won van concurrent de Zwerver met 1-3 en kon feest vieren, want de degradatiezorgen zijn definitief voorbij. De 2 clubs, die nacompetitie moeten spelen om degradatie te ontlopen komen uit het rijtje: ZBC’97, SC Everstein, HSSC’61 en de Zwerver. De Kinderdijkers hebben de beste papieren van deze 4, maar moeten dan wel winnen van SC Everstein, dat nog op bezoek komt op de Schans.

“De winst is verdiend, het is een slecht veld en dan gaat het om de lange bal te spelen en de 2de bal te veroveren, daar gingen we beter mee om dan de Zwerver”, aldus een gelukkige trainer Hoessin el Jouhri, die geniet van de opmerkelijke revival van zijn team na de winterstop. Met de kerst had EBOH nog maar 9 puntjes en nauwelijks 4 maanden later staan we op 28 punten en keurige 2de plaats in de periode achter het ongenaakbare Drechtstreek.
De wedstrijd begon met een minuut stilte. Er werd stil gestaan bij het overlijden van trouw Zwerver lid Wout de Graaf. EBOH liet in de beginfase zien beter uit de voeten te kunnen op de knollentuin, dan thuisclub de Zwerver. Eerst raakte keeper Daniël Borsje de bal verkeerd uit een terugspeelbal en bij de volgende kon hij er helemaal niet meer bij. Simon van der Rhee speelde te zacht terug en Remy Holster profiteerde met een schuiver langs de doelman. Zwerver verdediger Simon van der Rhee was zo van slag dat hij daarna alle ballen over de zijlijn poeierde en niet meer mee deed aan de opbouw. Dat deden de beste mensen aan Zwerver kant Redouan el Akchaoui en aanvoerder Tom van der Linden wel. Nadat Antonio Manzanares een unieke mogelijkheid op de 0-2 had gemist, was het Tom van der Linden, die uit een vrije trap van Redouan al Akchaoui ongehinderd de gelijkmaker kon binnen koppen. Het was mooi om te zien dat de treffer door het hele team in de armen van de familie van Wout de Graaf aan de zijlijn gevierd en opgedragen werd.

De leiding was in handen van de jonge Niels Felix, die EBOH al voor de 4
de keer mocht fluiten dit seizoen. Hij floot een prima wedstrijd, maar had toch weer zijn momenten van “Pietje Precies”
Op slag van rust moest Leroy Verkerk na een blessurebehandeling naar de kant. Na de cornerbal mocht hij weer het veld in, aldus Felix tegen Verkerk. Toen Leroy hierna het veld betrad kreeg hij geel, omdat hij niet gewacht had op het teken van de scheidsrechter. Een gele kaart, die vraagt om rectificatie, gezien het misverstand voor de op scherp staande Leroy.
Na rust kabbelde de wedstrijd op dezelfde voet verder. Emre Aynihan verving de geblesseerd geraakte Cyril Elschot prima en ook doelman Pim Versluis moest zich laten vervangen. “Ik kreeg weer last van mijn lies en vond dat ik geen risico moest nemen voor de ploeg in deze belangrijke wedstrijd. Bovendien zit er een prima keeper op de bank”, aldus de betrouwbare EBOH doelman, die het niet op zijn geweten had willen hebben om een foutje te maken door de opspelende verrekking in de lies en met een kopbal buiten de 16 nog een gevaarlijke Zwerver aanval onschadelijk maakte.
Met Joey Hughes in de ploeg kwam de voorsprong voor EBOH. Antonio Manzanares zette goed door, Jeffrey Monster nam het over en Leroy Verkerk legde breed op Paul Reijnders, die zijn verjaardag bekroonde met al weer zijn 4de doelpunt, en dat voor een rechtsback.

De definitieve beslissing volgde kort er na. Joey Hughes zette met een prachtige verre trap Leroy Verkerk aan het werk op rechts, die langs de zijlijn snelde en perfect voorzette op Remy Holster, die zijn 2de van de middag binnen schoot. Vervolgens werd het wat onvriendelijk in het veld en volgde er nog een aantal gele kaarten. Aan de kant van de Zwerver voor forse uit frustratie geboren overtredingen en voor Paul Reijnders, omdat hij niet snel genoeg ingooide: “Maar scheidsrechter, ik heb geen bal, dan kan ik toch niet gooien”, aldus Paul, die niks van deze kaart begreep, maar wel zijn ploeggenoten trakteerde op een kratje bier om zijn verjaardag en de winst te vieren. De uitsmijter kwam weer eens uit de mond van aanvoerder, spelmaker en gangmaker Jeffrey Monster: “Voor de wedstrijd stelde Jeffrey zijn spelers voor: Paul, Pim, Leroy, Remy…”. Ja stop maar zei Niels Felix, die ken ik allemaal, waarop Jeffrey gevat antwoordde: “Die ken je natuurlijk allemaal, omdat je die gele kaarten gegeven hebt in de vorige wedstrijden”. En deze was ook leuk. Scheidsrechter Niels Felix had halverwege de wedstrijd tegen aanvoerder Jeffrey gezegd dat hij zijn ploeg in bedwang moest houden, waarop Jeffrey antwoordde:  “Scheids wat vraag je me nou, moet je eens om je heen kijken, hoe kan ik die 10 gekken in toom houden, dat lukt toch niemand”.

En zo werd er wat afgelachen op het terras voor de kleedkamer, waar EBOH genoot van de zege en het veilig spelen in de 3de klas, nog steeds zonder de met verrekte enkelbanden tobbende Mo Salman. Volgende week komt Streefkerk op bezoek. En Hoessin trakteerde zijn jongens op een beloofde vrije dinsdagtraining, na winst op de Schans. En dat is niet voor veel ploegen weggelegd. Alle toppers lieten hier punten liggen, alleen de Alblas wist hier te winnen dit seizoen.

de Zwerver – EBOH 1-3

‘8 Remy Holster 0-1
’33 Tom van der Linden 1-1
’80 Paul Reijnders 1-2
’84 Remy Holster 1-3

Opstelling EBOH: Pim Versluis (Joey Hughes), Leroy Verkerk, Paul Reijnders, Cyril Elschot ( Emre Aynihan), Jordi van Dyck, Jeffrey Manzanares ,Jeffrey Monster, Jesse Rensen0, Antonio Manzanares, Nick van Wijngaarden (Fabricio Rietdijk), Remy Holster.
Reservespelers: Roy Tuinder, Joel Ricardo Cruz da Cunha