JG1: Als je wilt winnen moet je scoren

Zaterdag 22 april stond voor EBOH JG1 de thuiswedstrijd tegen HRC JG1 op het programma Het beloofde een spannende wedstrijd te worden vanwege het kleine verschil in punten: HRC stond er twee boven EBOH. Met de 0-2 nederlaag zijn ze helaas verder uitgelopen. En dat had niet gehoeven!

Vaste goalie Hugo kreeg met Murat een nieuwe centrale verdediger voor zich. De verdediging bestond verder uit Mitchell, Ruben en Tim. Met op het middenveld Quan en Ali en in de spits Ryan en aanvoerder Joey begon EBOH aan de wedstrijd.

EBOH begon sterk aan de wedstrijd en creëerde veel mogelijkheden en ook een paar mooie kansen. Ze bleven onbenut. Ook HRC kreeg een aantal mogelijkheden en met een schuiver in de verre hoek brachten zij de 0-1 op het scorebord. Met deze achterstand gingen de mannen aan de limonade. Oh, oh, oh wat een kansen!

In de tweede helft ging EBOH op zoek naar de gelijkmaker en wederom waren er heel veel kansen. De gelijkmaker hing in de lucht en EBOH verliet meer en meer de verdedigende stellingen, terwijl Hugo met een aantal mooie reddingen EBOH in de wedstrijd hield. Maar wat EBOH maar niet lukte: scoren, deed HRC in de slotseconde wel. Met een 0-2 eindstand vertrok HRC, drie punten rijker, weer richting de Bommelerwaard en bleef EBOH achter met het idee dat er wel wat meer had ingezeten.

Gelukkig is het nu even vakantie wat de competitie betreft. Tijd om de strategie nader te bepalen. Op 6 mei mogen de mannen weer aan de bak: thuis tegen Roosendaal.