Mooie afsluiting van het seizoen

Eindelijk weer eens lachende gezichten na afloop van een wedstrijd. Na 8 wedstrijden zonder zege was daar een fraaie 4-1 zege op Roda Boys en werd het een mooie (bijna) Pinksterdag. Een dag ook met emoties, want Ricardo van Yperen ( kind van de club en van zijn trouwste supporters Willeke en René) speelde zijn laatste wedstrijd.

Hij is sinds een jaar woonachtig in Tilburg en kiest voor zijn gezin. Hij gaat voetballen in WSJ 2 met de neven van zijn vriendin. ”Nee, ik ga niet in het eerste lopen voetballen, dan had ik hier gebleven”. We gaan de technisch begaafde middenvelder en verbindingsspeler ongetwijfeld missen en wensen hem veel geluk in Tilburg en de deur op de Schenkeldijk staat altijd open. 
Bloemen waren er ook voor een ander kind van de club (en van Ries en Simone) Jordi Fok. Door een hardnekkige achillespeesblessure staat hij al een paar weken aan de kant. Na al eens eerder een uitstapje te hebben gemaakt naar IFC gaat hij het nu op een hoger niveau proberen bij Oranje Wit. Een stap die zijn trainer Jeffrey Monster in het verleden ook heeft gemaakt. Wij wensen Jordi veel succes bij zijn nieuwe club en net als bij Jeffrey hangt een terugkeer altijd in de lucht met een warm welkom.
De derde bos was voor Stephen Emelina, die een punt zet achter zijn prachtige voetballoopbaan bij EBOH, Oranje Wit, IFC en weer EBOH. Helaas kon hij de bos niet in ontvangst nemen en werd het een vervelende laatste wedstrijd. Na een half uur kreeg hij in een ongelukkig duel de bal op zijn oog en had hij geen zicht meer. In het ziekenhuis constateerden zij een bloeding. Inmiddels is het beeld wazig en moet hij dinsdag terug om te beoordelen of de lens beschadigd is. Sterkte Steve !

En dan was daar het droomdebuut van 3 spelers uit de Jeugd onder 17 !  Om uiteenlopende redenen van blessures tot familie-omstandigheden kon het technisch duo geen beroep doen op Junior Calmera, Moreno van der Geer, Jordi Fok, Ricardo van de Merwe, Haris Brzac en Jeremy Boshart (helpt het 2de in de nacompetitie tegen degradatie). Dat betekende zelfs een basisplaats voor de 16 jarige Ronan van Weelden, die indruk maakte als “jonge brutale hond” in de voorhoede naast leermeester Noël Goossens. En na een half uur kwam de 16 jarige Sydney Rietbergen (vorig seizoen over gekomen van DFC) voor Stephen Emelina in de plaats. Op de linkerflank maakte hij een uitstekende indruk. Nummer 3 was Julian van Duren, zoon van “mental coach en manager jeugdopleiding” Clayment van Duren. Hij is regelmatig reservekeeper geweest dit seizoen en kreeg zijn beloning door Jan Arie Kouwenhoven te vervangen in de slotfase. En als we dan de 17 jarige Mitchell Rovers (het hele seizoen al basisspeler) en de 19 jarige regelmatig invallende Dolunay Kemaldar mee tellen, dan zit het met de jonge talentenaanwas wel goed bij EBOH.

De rood zwarten waren vanaf het begin scherp tegen Roda Boys, dat na een dramatisch verval in de slotfase van de competitie voor zijn laatste kans vocht om de vervangende periodetitel van SVW over te nemen. Armand Selmani stichtte het eerste gevaar door op de paal te schieten, maar de treffer was voor EBOH. Nadat eerst Mitchell Rovers in vrije positie naast schoot, was het topscorer Noël Goossens die wel het net vond uit een prachtige pass van de onvermoeibare uitblinker, stofzuiger en controleur Wesley Ebbers. Ook Leroy Verkerk speelde ijzersterk. Daarna mocht Nils Loef een penalty nemen. Scheidsrechter Bayram Cakir, die de discussie met spelers en trainers niet uit de weg ging, constateerde als enige een handsbal in de 16. “Dat was een vroeg Sinterklaaskadootje”, zo sprak een Roda supporter achter het doel. Jan Arie Kouwenhoven pakte de bal, maar in de rebound was het alsnog raak. “Buitenspel” riepen spelers van EBOH. “Ik word er zo moe van dat spelers de spelregels niet kennen en ben voortdurend bezig ze uit te leggen, ook in dit geval, dat kan nooit buitenspel zijn, ze zouden eigenlijk allemaal naar de cursus moeten”, zo sprak de ervaren leidsman uit Den Bosch, die eerlijk gezegd met zijn beslissingen af en toe voer voor discussies geeft. 

EBOH kwam goed uit de kleedkamer na afloop en terwijl de meeste supporters nog in de kantine zeten had Ricardo Heuverling al de 2-1 binnen getikt na een pass op maat van Noël Goossens. De score werd nog verder opgevoerd door Noël. Hij schoot knap binnen na een strakke voorzet van Sydney Rietbergen. Het werd nog zuurder voor Roda Boys toen keeper Jamil Kools zich vergreep aan Noël Goossens. De topscorer gunde de penalty eerst aan de afscheid nemende Ricardo van Yperen, maar die bedankte voor de eer: “Stel dat ik hem mis, ik wil geen afscheid met weet je wel die laatste wedstrijd met die penalty die er niet in ging” .“Geef hem dan maar aan mij”, zo sprak Ronan van Weelden vol bravoure. En hij stuurde Jamil Kools naar de verkeerde hoek en schoot beheerst binnen. Daarna viel hij in de armen van ”leermeester” Clayment van Duren en pinkte een apetrotse pa Marco van Weelden een traantje weg. Clayment van Duren genoot van het debuut van de jonkies: “En het zijn allemaal echte EBOH jongens, alleen Sydney kwam vorig jaar van DFC, ze zijn betrokken bij de club en vertrekken zo weer naar het Pinksterkamp van de jeugd in Limburg om te helpen.
En ik vind het ook prachtig dat de technische staf het aandurft om die jongens zo in te brengen. Dat zie je weinig”. Logisch dat er geen pupil van de week was dit keer. Die genieten allemaal van het Pinksterkamp.

Trainer Jeffrey Monster reed na de wedstrijd ook als leider naar het kamp, waar ook zijn zoon verblijft. En als de Pinksterdagen net zo mooi worden als de zaterdag er voor, is het genieten geblazen. Voor Roda Boys zijn het vervelende dagen. Het hele jaar bovenin meedraaien en op het laatst overal naast grijpen.
“De geest was uit de fles”. Tot grote vreugde van de Zwerver, dat de periodetitel in extremis overnam. Succes voor onze competitiegenoten in de nacompetitie en voor de meesten
“tot volgend seizoen” 

EBOH – Roda Boys Bommelerwaard 4-1 (1-1)

’14 Noël Goossens 1-0
’19 Nils Loef 1-1
’46 Ricardo Heuverling 2-1
’59 Noël Goossens 3-1
’80 Ronan van Weelden 4-1

Scheidsrechter: Bayram Cakir

Opstelling:
Jan Arie Kouwenhoven (Julian van Duren), Leroy Verkerk, Stephen Emelina (Sydney Rietbergen), Mitchell Rovers, Noël Goossens, Ricardo Heuverling, Ricardo van Yperen (Nick van Wijngaarden), Furkan Kaya (Dolunay Kemaldar), Ronan van Weelden (Paul Reijnders), Wesley Ebbers, Joey Steenbakker

Wissels:  –Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Peter Broere
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal

Lees hier ook het verslag van Fred van Dongen