Aan slechte serie komt voor EBOH geen eind in Wijk en Aalburg.

Het trainersduo van EBOH keek weer eens niet zo vrolijk na afloop van een wedstrijd.
“Ik ben blij dat we veilig zijn, maar ik baal er wel van dat we al 8 wedstrijden niet gewonnen hebben. Vooral over het laatste half uur ben ik niet tevreden, kappen en draaien, de bal verspelen en te veel mensen voor de bal, weg organisatie”, zo verwoordde Jeffrey Monster zijn gevoelens.

Aan de slechte serie kwam wel een eind voor Wilhelmina’26. Ook zij hadden maar 3 puntjes uit de laatste 7 wedstrijden. De druk stond er vol op voor de kanaries, die met maar 2 punten voor op Drechtstreek, moesten winnen om zich veilig te spelen. De bevrijdende 3-1 diep in blessuretijd werd gevierd als een kampioenschap.  De thuisclub kon tot hun blijdschap beschikken over aanvoerder Kevin van Esch. Zijn rode kaart vorige week werd geseponeerd, mede door de verklaring van tegenstander Woudrichem, dat van opzet geen sprake was. Beide ploegen zochten waar mogelijk de aanval op. EBOH kreeg kansen via Wesley Ebbers, Noël Goossens en Junior Calmera, maar doelman Carlo van den Beukel stond op zijn post. Aan de andere kant tikte Lukasz Junatowski eerst op de paal na een scherpe voorzet en scoorde even later via de binnenkant van de andere paal, nadat hij zich wel erg gemakkelijk vrij kon spelen op de rand van het strafschopgebied. De gelijkmaker viel na een corner van Wesley Ebbers. Jeremy Boshart controleerde de afgeslagen bal en bediende afgemeten Ricardo Heuverling, die het net liet trillen. Daarna schreeuwde Wilhelmina om rood voor een doorgebroken speler, nadat Jeremy Boshart corrigerend optrad, maar de 22 jarige talentvolle scheidsrechter Timo van der Velden uit het naburige Vlijmen, die pas zijn 4de wedstrijd in de 2de klas floot, hield het bij geel (“rood vond ik te zwaar, er liepen ook nog spelers in de buurt”).

De ruststand leek 1-1 te worden, maar daar dacht Bart Jongejan anders over. Een diepe bal over back Haris Brzac werd tot voorzet gepromoveerd en bij de 1ste paal werd de bal door Bart in het doel gewerkt. Na rust lag de gelijkmaker op de loer, maar kwam er niet. Junior Calmera bediende 2x Noël Goossens, maar de “Dessers van EBOH” kwam niet tot scoren. De eerste tikte Carlo van den Beukel de bal fraai onder de lat weg en bij de 2de plukte hij de bal van de voet van Noël Goossens, die verhaal ging halen bij de scheidsrechter, maar nul op het rekest kreeg. “Ik werd tegen mijn voet aangetikt, waardoor ik hem niet kon passeren”. Aan de andere kant was Jan Arie Kouwenhoven een sta in de weg toen Bart Jongejan, Lukasz Junatowski en Gerbrand Vos voor hem opdoken. Tegen de inzet van Gerbrand Vos diep in blessuretijd was hij echter niet bestand tot grote vreugde van alle geel-zwarten. Ook volgend seizoen spelen zij in de 2de klas en dat werd uitgebreid gevierd in de feesttent.

De afsluitende avond van de feestweek in de tent met optredens van onder andere Corrie Konings en Dries Roelvink was met meer dan 1.000 bezoekers stijf uitverkocht en dan smaakt het bier des te beter als je gewonnen hebt. De bank bij EBOH was een stuk minder bezet dan die van Wilhelmina. Jordi Fok (achillespees), Furkan Kaya (lies) en Ricardo van de Merwe (knie) waren bijv. niet inzetbaar.
Voor EBOH is er nog 1 kans om de negatieve serie te beëindigen. De laatste wedstrijd is thuis tegen Roda Boys. Een paar weken terug dachten we nog dat dit de kampioenswedstrijd zou worden voor de ploeg uit Aalst. Maar de laatste weken hebben ze het volledig weg gegeven en is SVW de terechte kampioen. Onze felicitaties gaan uit naar de streepjes, die in 1 keer door stomen van de 3de klas naar de 1ste klas en dat is een knappe prestatie.               
     
Wilhelmina’26 – EBOH 3-1 (2-1)

’21 Lukas Junatowski 1-0
’31 Ricardo Heuverling 1-1
’45 Bart Jongejan 2-1
‘90+4 Gerbrand Vos 3-1

Scheidsrechter: Timo van der Velden

Opstelling:
Jan Arie Kouwenhoven, Leroy Verkerk, Jeremy Boshart, Haris Brzaz (Stephen Emelina), Mitchell Rovers, Moreno van der Geer, Noël Goossens, Ricardo Heuverling, Ricardo van Yperen, Junior Calmera (Dolunay Kemaldar), Wesley Ebbers (Joey Steenbakker)

Wissels:  –Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: –
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal